احمدینژاد در مصاحبه با روزنامه آلمانی «دی ولت» با اشاره به اینکه آمریکا در رابطه با ایران استثنا نیست گفته است: ما در حال حاضر با کشورهای زیادی در حال گفتوگو هستیم، من پیش از این نیز گفتم که آمریکا دراین میان استثنا نیست، اما دولت آمریکا زمینه را فراهم نکرده و این شانس را از خود سلب کرده است.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا شما بر این باور هستید که چون بخشی از دولت آمریکا خواهان سقوط دولت تهران هستند آمریکا زمینه مذاکرات را فراهم نکرده گفته است: من از رفتار مشخصی صحبت میکنم که در آمریکا سنجیده به نظر نمیرسد، آنها گمان میکنند که همه جهان به آنها تعلق دارد در صورتی که چنین چیزی نیست.
احمدینژاد با اشاره به اینکه در صورت تغییر رفتار در آمریکا ایران می تواند در مورد همه چیز مذاکره کند گفته است: برخی از سیاستمداران در آمریکا گمان میکنند که می توانند ایران را درباره فعالیتهای هستهای تحت فشار قرار دهند، در صورتی که این امر کاملاً اشتباه است .
احمدینژاد درباره اصرار آمریکا برای تعلیق غنی سازی اورانیوم در ایران گفته است: ما گمان میکنیم که سیاستمداران آمریکایی باید موضع خود را در قبال ایران تغییر دهند . اینکه آنها گمان میکنند ایران به عنوان تهدید به شمار میآید کاملاً اشتباه است .
وی در پاسخ به این سوال که چرا ایران با وجود خواست شورای امنیت سازمان ملل متحد از ورود بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی خودداری به عمل آورده دخالت شورای امنیت در این موارد را غیر قانونی دانسته و تاکید کرده است: ما در چارچوب قوانین آژانس بینالمللی انرژی اتمی فعالیت میکنیم و دوربین های آژانس در مراکز هستهای ما نصب شده است.
رئیس جمهور ایران در بخش دیگری از این مصاحبه در بیان ارزیابی خود به برقراری ثبات در عراق گفته است: صدام به یکباره مورد غضب آمریکاییها قرار گرفت در حالی که در دوره هشت ساله جنگ این کشور با ایران، بارها مورد حمایت آمریکاییها قرار گرفته بودند . مردم عراق از فرهنگ و تمدن قدیمی برخوردار هستند، آنها نمیتوانند بپذیرند که کشورشان به دست خوشان اداره نشود . مردم عراق دولت، پارلمان و قانون اساسی جدیدی را انتخاب کردند که باید با حمایت از آنها زمینه را برای امنیت و تامین ثبات در این کشور فراهم کرد. وی همچنین در پاسخ به این سوال که موضع ایران در قبال روی کار آمدن یک دولت شیعی در عراق چیست گفت: ما با همه عراقیها رابطه خوبی داریم . ما مانند سیاستمداران آمریکایی برخورد نمی کنیم.
رئیس جمهوری ایران در پاسخ به این سوال که آیا شما جدا معتقدید که اسرائیل باید از روی زمین محو شود اظهار داشت: ما باید به موقعیت خاورمیانه نگاهی اجمالی داشته باشیم. 60 سال جنگ ، 60 سال درگیری ، 60 سال تبعید و حتی 1 روز فاقد صلح . به جنگ لبنان و درگیریهای غزه نگاه کنید، به نظر شما ریشه این نا آرامیها را در کجا می دانید؟ ما باید مشکل را ریشهای حل کنیم . احمدینژاد درباره پیشنهاد خود مبنی بر حذف اسرائیل از روی زمین گفت: پیشنهاد ما کاملاً مشخص است. باید اجازه دهیم که مردم فلسطین در یک همه پرسی سرنوشت آینده خود را رقم بزنند، نتیجه این همه پرسی نیز هر چه بود مورد قبول قرار خواهد گرفت .
وی درباره ارزیابی خود از وضعیت کنونی حزب الله گفت: همه میگویند که حمله اسرائیل به لبنان اشتباه بوده است. درعین حال بمبهای لیزری که لبنان را با خاک یکسان کرد از کجا آمده بودند؟ چی کسی به تجهیز صهیونیستها کمک کرده بود ؟ چه کسی با برقراری آتش بس مخالفت میکرد؟ من گمان میکنم که آمریکا باید استراتژی خود را درخاورمیانه تغییر دهد؛ مشکل خاورمیانه را نمیتوان با جنگ حل کرد .
خبرنگار آلمانی با تروریست خواندن گروههای مبارز حماس و جهاد اسلامی فلسطین، سوال کرد که آیا ایران هنوز قصد حمایت از این گروهها را دارد؟ احمدینژاد در پاسخ به این سوال گفت: شما یا ماموریتی را انجام می دهید، یا خبرنگار هستید؟ یک خبرنگار پیشداوری نمیکند. شما حماس را گروه تروریستی میدانید در حالی که آنها مواضع خود را اعلام کردهاند. چرا حماس را گروه تروریستی میدانید ؟ اگر کسی آمریکا را اشغال کرده و مردم این کشور را از سرزمین خود براند، در حالی که آنها از وطن خود دفاع میکنند، آیا باید تروریست تلقی شوند؟
رئیس جمهوری ایران با بیان اینکه کشورش یکی از بزرگترین قدرتهای منطقه است، اظهار داشت : آیا فکر میکنید اینکه ایران قدرت بزرگی در منطقه است، مشکلی ایجاد میکند؟ ایران کشوری با فرهنگ و تمدن بالا است. ایران میتواند همچنان قدرت برتر منطقه باشد .