کد خبر: ۵۱۳۷۲۷
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۰
در نشست شورای حقوق بشر مطرح شد:

پیشنهاد ایران برای ایجاد کمپین جهانی «حقوق بشر آزاد»

دبیر ستاد حقوق بشر ایران تاکید کرد: همه باید در یک کمپین جهانی برای «حقوق بشر آزاد» قیام کنیم.
آفتاب‌‌نیوز :
محمدجواد لاریجانی در سی و هفتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل با قرائت بیانیه کشورمان خطاب به رییس شورای حقوق بشر و حاضرین در جلسه اظهار کرد: ابتدائا انتخاب شما را به عنوان رییس تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم با همت عالی شما این اجلاس میدان خوبی برای بحث و تبادل نظری شود که سبب پیشرفت حقوق بشر در دنیا باشد.

وی در ادامه با ابراز تاسف از درگذشت خانم عاصمه جهانگیر - گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران - و عرض تسلیت به خانواده وی، گفت: بارها خیلی صریح بیان کرده‌ایم که نصب گزارشگر ویژه ایران را قبول نداریم و آن را عملی غیرموجه و ناشی از استاندارد دوگانه و سیاست‌بازی می‌دانیم و نسبت به گزارش‌هایی که ایشان تهیه کرده است انتقادات جدی داشتیم که همه آنها را به نحو مکتوب و مفصل برای مسئولان سازمان ملل، شورای حقوق بشر و خانم جهانگیر ارسال کرده بودیم.

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: در عین حال، برای احترام به رای شورای حقوق بشر رابطه بسیار سازنده‌ای را با همه گزارشگران از جمله خانم جهانگیر داشته‌ایم و کارشناسان ما در جلسات متعدد روی مباحث مختلف با ایشان بحث کردند.

وی در بیان مصداق افزود: به عنوان نمونه آخرین جلسه در سپتامبر سال گذشته در ژنو برگزار شد که در آن از قضات قوه قضاییه، کارشناسان برجسته وزرات خارجه و ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران شرکت داشتند و به طور صریح و روشن اشکالات کار ایشان بیان شد.

لاریجانی در این رابطه این‌گونه توضیح داد: اولا نصب گزارشگر موجه نیست و ثانیا ایشان باید یک معیاری برای ارزیابی هر اتهام داشته باشد وگرنه اگر در فضای مجازی در رابطه با هر کشوری جست‌وجو کنید هزاران اتهام راجع به آن کشور مطرح شده که اینها را نمی‌شود قبول کرد بلکه برای اینکه ببینم یک اتهام متوجه است یا خیر، ایشان باید یک الگوریتمی برای نحوه بررسی می‌داشت.

وی تصریح کرد: به ایشان در رابطه با ارائه گزارش‌ها پیشنهاد دادیم که باید در هر گزارشی از لحاظ ساختاری ادعا، جواب رسمی ایران و ارزیابی او هر سه در کنار هم باشد تا هر کسی که آن را می‌خواند خودش تصمیم بگیرد.

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ایشان راجع به این محورها نسبتا نظر مساعدی پیدا کرده بود، ابراز امیدواری کرد که شورای حقوق بشر در مسیر ارتقای حقوق بشر از شر سیاسی‌کاری و استاندارد دوگانه رها شود.

وی در ادامه با خطاب قرار دادن رییس شورای حقوق بشر و نمایندگان حاضر در جلسه گفت: ما برای این اجلاس گزارش مفصلی که در مورد بند بندِ گزارش خانم جهانگیر است، تهیه کرده و در حال حاضر در دسترس همه حضار است. همچنین متن سخنرانی بنده در خدمت شماست و با توجه به وقت کمی که برای کشور موضوع بحث قرار داده شده و روی این هم اعتراض داریم مجبور هستم به برخی نکات اساسی اشاره کنم.

محمدجواد لاریجانی با بیان اینکه خانم کاتالینا دوانداس آگولیار رییس کمیسیون رویه‌های ویژه قرار بود صرفا خلاصه‌ای از گزارش خانم جهانگیر را ارائه کند اما نظرات شخصی خود را به صورت تفصیلی در مورد ایران بیان کرد به گونه‌ای که انگار ایشان مجوزی برای بررسی مسائل ایران داشته است، نسبت به این موضوع معترض شد و آن را تخلف از آیین‌نامه دانست و خواست که این اعتراض به طور رسمی ثبت شود.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان با بیان اینکه آنچه مانع یک گفت‌وگوی سازنده در زمینه حقوق بشر است خیلی روشن است، در تبیین این موضوع گفت: امروز دو پرچم در دفاع از حقوق بشر وجود دارد که یکی از آنها پرچمی است که کشوری مثل آمریکا و متحدان اروپایی در دست دارند و مدعی دفاع از آن هستند که حقوق بشری است که حقوق انسان‌ها در آن بستگی به نژاد، دین، نظر سیاسی و امثالهم داشته و کلا تفاوت دارد؛ یعنی در میدانی که این تلقی از حقوق بشر تبلیغ می‌شود اگر شما مسلمان باشید به طور طبیعی هدف تفتیش عقاید قرار می‌گیرید و می‌تواند در محیط زندگی علیه شما اقدامات زیاد نژادپرستانه صورت گیرد در حالی که برای اروپاییان اینگونه نیست.

وی افزود: اگر کسی شهروند یمنی، عراقی، سوری یا افغانستانی باشد ظاهرا خون این مردم رنگین نیست و کشته شدن و حیات آنها در مقیاس میلیونی ضد حقوق بشر به شمار نمی‌رود اما اگر همین اتفاق برای یک آمریکایی و اروپایی رخ دهد در کشورهای دیگر غوغا می‌کنند.

محمدجواد لاریجانی با اشاره به جنایاتی که در سطح بسیار وسیع توسط آمریکا و متحدانش در نقاط مختلف دنیا در حال انجام است و آنها مسئولیت بسیار روشنی در این زمینه دارند، تصریح کرد: در نتیجه این جنایت‌ها هزاران کودک، زن و مرد در فلسطین اشغالی، یمن، سوریه و افعانستان جان و امکانات وسیع زندگی خود را از دست داده‌اند و هیچکدام از اینها به حیثیت حقوق بشری این کشورها لطمه‌ای نمی‌زند!

دبیرستاد حقوق بشر کشورمان بیان کرد: از آن‌طرف در کشور ما که قانون اعدام وجود دارد دائما راجع به اینکه چرا شما افراد را اعدام می‌کنید اعتراض دارند در حالیکه ما اعدام را برای افرادی انجام می‌دهیم که مرتکب تخلفات وسیع و جنایات سنگین شده‌اند و طبق قانون محاکمه می‌شوند و سال‌ها محاکمه آنها طول می‌کشد.

وی گفت: معتقدیم این حقوق بشری نیست که سازمان ملل خودش را باید نسبت به آن فعال نشان دهد و انتظار است که سازمان ملل در مقابل این جریان کاملا جعلی راجع به دفاع حقوق بشر که مبتنی بر استاندارد دوگانه، تبعیض و نفاق است روش مداهنه در پیش نگیرد.

محمدجواد لاریجانی خاطرنشان کرد: متاسفانه نه تنها گاهی تسامح وجود دارد بلکه امکانات سازمان ملل در خدمتشان قرار می‌گیرد تا آنجا که تروریست‌های بسیار خطرناک عنوان مدافعان حقوق بشر پیدا می‌کنند و در اسناد رسمی سازمان ملل از آنها به عنوان مدافع حقوق بشر حمایت می‌شود.

دبیرستاد حقوق بشر کشورمان این اقدام را نمونه آشکاری از سوء استفاده از مکانیزم‌های سازمان ملل وصف کرد و به تبیین پرچم دیگری که از حقوق بشر وجود دارد پرداخت و ادامه داد: در این حقوق بشر، کرامت انسان هدیه الهی است و صدقه سازمان ملل یا آمریکا و اروپا نیست.

وی اضافه کرد: در این نوع از حقوق بشر ملت‌ها این آزادی را دارند که برای زندگی خود راه و رسمی غیر از راه و رسم سکولار لیبرال غربی انتخاب کنند و به دلیل آن مجازات نمی‎شوند و حقوق بشری است که نفوس انسان‌ها قطع نظر از نژاد و دین و تدین آنها محترم شمرده شده و جنایات علیه بشریت در آن نادیده گرفته نمی‌شود.

محمدجواد لاریجانی با خاطرنشان کردن این موضوع که پیام جمهوری اسلامی ایران به این مجمع خیلی روشن است، گفت: همه باید در یک کمپین جهانی برای حقوق بشر آزاد (Free human rights) قیام کرده و نگذاریم پرچم حقوق بشر در دست کسانی باشد که بزرگ‌ترین جنایات و تخلفات را انجام می‌دهند.

وی در بخش پایانی سخنان خود بار دیگر بر مواضع حقوق بشری جمهوری اسلامی تاکید و خاطرنشان کرد: نصب گزارشگر ویژه کشوری برای ایران اقدامی ناموجه، غیرمعقول، ناشی از استاندارد دوگانه و دغل‌کاری سیاسی است و جمهوری اسلامی بزرگ‌ترین و مهمترین دموکراسی غرب آسیا است.

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ساختار مدنی کشور ما که محصول انقلاب اسلامی است، ساختاری بسیار پرافتخار و پرتحرک برای پیشرفت کشور است، ادامه داد: در اطراف ما کشورهایی هستند که دست حکام آنها آلوده به جنایت‌های وسیع و تجاوز به همسایگان است و صرفا به خاطر اینکه دلار نفتی با حقوق بشر آمریکایی با هم قابل معاوضه است از پیگردهای حقوق بشری در امان هستند.

لاریجانی افزود: موضع ما خیلی روشن است و با نصب گزارشگر برای کشورها قویا مخالف هستیم و آن را در جهت تامین حقوق بشر نمی‌دانیم.

وی خاطرنشان کرد: معتقدیم کشورهایی مثل آمریکا و اروپا بیش از بقیه کشورها نیاز دارند که حقوق بشرشان ارتقاء پیدا کند و آن زمانی که عده‌ای خودشان را مرجع و معیار حقوق بشر می‌دانستند و بقیه را با خودشان می‌سنجیدند، گذشته است.

دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: امروز اگر بناست گزارشگر ویژه‌ای تعیین شود باید برای آمریکا، رژیم صهیونیستی، انگلیس و کشورهایی که در جنایت‌های منطقه ما مشارکت دارند و نوکران عامل آنها در منطقه نصب شود، نه برای جمهوری اسلامی ایران که مهم‌ترین نیروی مقابله‌کننده با تروریسم است.

به گزارش ایسنا، دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان تاکید کرد: وضعیت خطرناکی امروز پیش آمده است و عنوان مدافعان حقوق بشر برای کسانی به کار گرفته می‌شود که دستشان به خون هزاران نفر بیگناه در در کشور ما و منطقه آلوده است و متاسفانه پایتخت‌های کشورهای غربی برای آنها فرش قرمز پهن کرده‌اند و کسانی که مدعی حقوق بشر، مبارزه با تروریسم و حقوق «ال.جی.بی.تی» هستند پایتخت‌هایشان مامن تروریست‌هایی است که هر روز برای کشتار مردم بیگناه برنامه‌ریزی می‌کنند و مسلما این دولت‌ها باید بدانند که باید پاسخگوی این اعمال خلاف اصولی خودشان باشند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین