آفتابنیوز : نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی تقاضای استیضاح محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی را بررسی می کنند.
به گزارش آفتابنیوز؛ در این جلسه اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رییس جمهوری و عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست شرکت دارند.
علی بخشی نماینده زنجان ، محمود صادقی نماینده تهران، حسین مقصودی نماینده سبزوار، صدیف بدری نماینده اردبیل، نادر قاضی پور نماینده ارومیه، مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود، محسن کوهکن نماینده لنجان و محمد صادق حسنی نماینده رشت امروز در موافقت با استیضاح حجتی سخن می گویند.
طبق مواد 112 و 223 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مدت زمان رسیدگی به استیضاح برای هر وزیر پنج ساعت است، برای هر استیضاح، ابتدا موافقان استیضاح دو ساعت فرصت دارند که به تشریح دیدگاه های خود نسبت به استیضاح وزیران بپردازند، محدودیت برای تعداد افراد وجود ندارد.
همچنین طبق آیین نامه داخلی مجلس، وزیر جهاد کشاورزی و رییس جمهوری حداقل سه ساعت فرصت دارند از عملکرد این وزارتخانه دفاع کنند، آنها می توانند یک ساعت از وقت خود را حداکثر در اختیار دو نماینده موافق قرار دهند.
استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی چهارشنبه گذشته مجلس اعلام وصول شد.
مجلس روز گذشته در دو نوبت صبح و عصر استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی را بررسی کرد که هر دو استیضاح رای نیاورد و این دو وزیر در مسئولیت خود باقی ماندند.
**نگاهی به کارنامه حجتی
محمود حجتی از ابتدای دولت یازدهم سکاندار وزارت جهاد کشاورزی بوده است، وی با پیروزی انقلاب اسلامی وارد نهاد جهاد سازندگی شد و پس از آن به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان خدمت کرد.
با آغاز عملیات اجرایی عظیم سد کرخه به عنوان مدیر اجرایی این پروژه تا زمان بهره برداری به خدمت پرداخت و در دوره اول دولت اصلاحات از سال 76 تا 79 پس از اکبر ترکان به عنوان وزیر راه و ترابری معرفی شد، دوره دوم از سال 79 تا 84 به عنوان وزیر جهادکشاورزی از مجلس رای اعتماد گرفت و تا پایان دولت در این سمت باقیماند.
در ابتدای دولت تدبیر و امید حجتی برای دومین بار به عنوان وزیر جهاد کشاورزی انتخاب شد، از مهم ترین اقدامات جهتی در دوران وزارتش خودکفایی در گندم و بهبود وضعیت معیشت کشاورزان بوده است.
وی برای اجرای طرح افزایش تولید، دولت قیمت خرید تضمینی گندم را افزایش داد تا عامل افزایش تولید گندم باشد. با اجرای این طرح، تولید گندم با 73 درصد رشد از 8 میلیون به 14 میلیون تن رسید و واردات بیش از 6٫4 میلیون تن گندم در سال به صفر رسید و خودکفایی در تولید این محصول اساسی حاصل شد.
از دیگر اقدامات حجتی می توان تولید شکر و کاشت چغندر قند و نیشکر در کشور را نام برد. با اقدامات حجتی در دولت یازدهم پیش بینی خودکفایی در شکر و مواد غذایی قوت گرفته و به مرز 80 درصد رسیده است.
از آغاز برداشت گندم در سال 96 تاکنون هشت میلیون و 27 هزار تن گندم مازاد از کشاورزان خریداری شده که این میزان امکان صادرات این محصول را به کشورهای متقاضی فراهم کرده است.
منبع: ایرنا