کد خبر: ۵۱۴۰۸۶
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۵
پمپئو چه گفته است؟/ از ایران تا کره شمالی و موضوع مهاجران

وزیر امور خارجه جدید امریکا را از لابلای گفته های قبلی اش بشناسید

وی در ۱۷ نوامبر ۲۰۱۶ میلادی در حساب کاربری خود در توئیتر زمانی که رییس سیا شد نوشته بود:«امیدوارم که توافق فاجعه امیز با بزرگترین دولت حامی تروریسم در جهان به عقب بازگردد».
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس بین الملل-شبکه خبری «بلومبرگ» با انتشار گزارشی درباره جایگزینی «مایک پمپئو» به جای «رکس تیلرسون» به عنوان وزیر امور خارجه جدید امریکا اشاره می کند که ممکن است پمپئو دیپلماسی امریکا را به سمت جناح راست بکشاند. 

به گزارش آفتاب نیوز، این شبکه خبری در ادامه به بخش هایی از اظهارات سابق «پمپئو» درباره مسائل مختلف پرداخته است: 

توافق هسته ای با ایران 
او در ۱۱ مارس به «سی بی اس» گفت:«انتقاد من از اوباما این بود که آنان ایران را با ظرفیت ساخت تسلیحات هسته ای و رسیدن به آستانه ساخت بمب اتمی تنها گذاشتند. دولت اوباما چارچوب زمان بندی شده کوتاهی را در نظر گرفته است این محدودیت ها برای ایران کوتاه مدت هستند». 

او در ۱۷ نوامبر ۲۰۱۶ میلادی در حساب کاربری خود در توئیتر زمانی که رییس سیا شد نوشته بود:«امیدوارم که توافق فاجعه آمیز با بزرگترین دولت حامی تروریسم در جهان به عقب بازگردد». 

او در تاریخ ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۷ در مصاحبه با «بلومبرگ» گفته بود:«ایران همواره معامله ای شیطانی با القاعده داشته تا خود را از بسیاری از جهات محافظت کند. استدلال ایران این بوده که اگر ما از شما محافظت کنیم شما به ما در تهران حمله نخواهید کرد». 

روسیه و مداخله در انتحابات امریکا 
او در مصاحبه ای در تاریخ ۱۱ مارس با «فاکس نیوز»‌گفت:«روس ها تلاش هایی را انجام دادند تا در انتخابات امریکا در سال ۲۰۱۶ میلادی دخالت کنند. انان این کار را پیش تر نیز انجام داده بودند. سابقه تلاش روسیه برای تاثیرگذاری بر امریکا و نفوذ در سیاست این کشور و  انجام عملیات در این باره  طولانی است. این روس ها بودند که واقعا درگیری این ماجرا بودند نه کسانی از خارج از آن کشور و یا کسانی بدون ارتباط با روسیه». 

با این حال، او در ادامه گفت:«هیچ نشانه ای وجود ندارد که ثابت کند رای تغییر یافته باشد. مداخله روسیه تاثیری بر نتیجه نهایی انتخابات نگذاشت و جامعه اطلاعاتی امریکا این موضوع را تایید می کند».

او در تاریخ ۱۲ ژانویه ۲۰۱۷ میلادی گفت که روسیه یک تهدید عمده برای امریکاست و از تهاجم روسیه به کریمه که پیش تر بخشی از  خاک اوکراین بود به عنوان «تجاوز» یاد کرد و گفت که روس ها هیچ کاری برای کمک به شکست دادن داعش انجام ندادند. 

کره شمالی 
پمپئو در تاریخ ۱۱ مارس به «فاکس نیوز» گفت:«پرزیدنت ترامپ قصد ندارد در مورد کره شمالی تئاتر بازی کند و چیزی را نمایش دهد. او با «کیم جونگ اون» دیدار می کند تا مشکل را حل و برطرف کند. هدف ما مشخص است و تلاش می کنیم که اطمینان حاصل کنیم که کره شمالی غیر هسته ای می شود و این روند غیر قابل بازگشت و کاملا مشخص است. همزمان با مذاکرات فشارها بر کره شمالی ادامه خواهند یافت». 

چین 
او در مصاحبه ۱۱ مارس خود با «فاکس نیوز» گفت:«در مورد چین، «‌شی جین پینگ» قدرت شخصی عظیمی را برای خود ایجاد کرده است. او بسیاری از اهرم های قدرت را در دست گرفته است. از نظر امریکا اما دولت ما واکنش شدیدی علیه تهدید چین از خود نشان داده است». این اظهارات پمپئو نارضایتی و اعتراض مقام های چینی را موجب شد. 

پمپئو در آن مصاحبه افزوده بود:«همزمان با دفع تهدید از جانب چین با دولت آن کشور روابط خوبی داریم البته در مسیری که جهان به شدت به آن نیاز دارد». 

سوریه 
پمپئو روسیه و ایران را متهم به تهدید منافع امریکا کرده است به خصوص از طریق نقش بلند مدت آن دو کشور در سوریه. 

او در مصاحبه ۱۱ مارس خود با «فاکس نیوز» در این باره می گوید:«رییس جمهوری از من خواسته تا هر روز گزارش های اطلاعاتی درباره رژیم سوریه و استفاده آن از تسلیحات شیمیایی را به او بدهم و یا استفاده روسیه و ایران از این تسلیحات در داخل سوریه. واقعیت آن است که رییس جمهوری سابق باید در مورد سوریه اقدامی عملی انجام می داد که نداد. امروز ما خود را در موقعیتی قرار داده ایم که با همکاری با شرکایمان به بهترین نتیجه ممکن برای امریکا دست یابیم». 

افغانستان 
او در مصاحبه ای در تاریخ ۲۰ اکتبر ۲۰۱۷ با «آسوشیتدپرس» گفته بود:«امریکا قصد دارد تمام کارهایی که می تواند را انجام دهد تا طالبان را پای میز مذاکره در افغانستان بکشاند به گونه ای که طالبان دیگر امیدی نداشته باشد که بتواند از طریق جنگ در میدان های نبرد نظامی پیروز شود. برای انجام این کار نمی توانیم وجود یک پناهگاه امن برای طالبان در پاکستان را تحمل کنیم». 

ونزوئلا 
او در مصاحبه ای در تاریخ ۱۳ آگوست ۲۰۱۷ میلادی با «فاکس نیوز» گفته بود:«کوبایی ها ‌آنجا هستند، روس ها آنجا هستند، ایرانی ها و حزب الله آنجا هستند». او گفته بود که اگر بحران اقتصادی در ونزوئلا باعث تشدید بی ثباتی در آن کشور شود این تهدیدی علیه امریکا خواهد بود. او گفت:«این ها مواردی هستند که خطر را در ونزوئلا بسیار تشدید کرده اند. در نتیجه،امریکایی ها باید این موضوع را بسیار جدی بگیرند». 

جاسوسی علیه متحدان 
او در ۴ اکتبر ۲۰۱۳ میلادی در سخنرانی ای در دانشگاه گفته بود:«چرا شما در آلمان جاسوسی می کنید؟ به نظر می رسد آنجا جایی است که القاعده نفوذ کرده و علیه منافع امریکا اقدام می کند. چرا از دوستان خود جاسوسی می کنید؟ آنجا جایی است که افرادی را پیدا می کنید که سعی دارند به امریکا  آسیب های جدی بزنند». 

پیمان اقلیمی پاریس 
پمپئو در ۳۰ نوامبر ۲۰۱۵ میلادی در نشستی مطبوعاتی گفته بود:«پرزیدنت اوباما در حالی به پیمان اقلیمی پاریس و منافع طرفداران رادیکال محیط زیست توجه دارد که از ایستادگی در برابر اسلام گرایان رادیکال حودداری می کند. این کشور با فاجعه عظیم رشد جهادی ها مواجه است و از آن رنج می برد. اوباما به این موضوع توجهی نداشته که این بربرها قصد کشتن امریکایی ها و متحدان ما را در سرتاسر جهان دارند».

مهاجران 
او در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۶ میلادی در بخش نظرات روزنامه «وال استریت ژورنال» در یادداشتی مشترک با «تام کاتن» نماینده جمهوریخواه کنگره نوشته بود:«رهبران نروژ پاسخ مشابهی به دغدغه ها درباره مهاجران داشتند و کشورهای شان در امنیت و ثبات به سر می برند. 

سوئدی ها رویکرد مشابهی نداشتند و اکنون کشورشان با مشکلات عدیده اقتصادی، اجتماعی . و سیاسی مواجه است. در اینجا این درس برای نخبگان امریکایی وجود دارد. شکست های سوئد، المان، فرانسه، اتریش و سایر نقاط را ببینیم. مهاجرت مسئله ای کلیدی بود که انگیزه بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا شد». 



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین