آفتابنیوز : مرکوری نیوز که مدعی است یک کپی از این گزارش را در اختیار دارد آن را دلیل دیگری بر تلاش برخی از اعضای دولت جرج بوش در راستای اتخاذ سیاستی مواجههگرایانه در قبال ایران میداند.
بنابه این گزارش که محتوای آن توسط برخی مقامات دفتر دونالد رامسفلد و سایر دفاتر دولت بوش تهیه شده عملکرد تلویزیون و رادیوهای برون مرزی که به زبان فارسی تهیه میشوند مورد انتقاد قرار گرفته و رادیو فردا و سرویس تلویزیون فارسی آمریکا به اتخاذ موضع نرم در قبال دولت محمود احمدینژاد و نپرداختن کافی به دیدگاه منتقدین دولت ایران متهم شدهاند.
در عین حال برخی از مقامات رسانهای آمریکا این گزارش را با اشتباهاتی همراه میدانند. سخنگوی شورای رسانهای آمریکا معتقد است رادیو و تلویزیونهای برون مرزی به طور کامل موضوعات حقوق بشر در ایران را پوشش دادهاند. لاری هارت با اشاره به نظرسنجیهای صورت گرفته گفت: براساس آمار موجود رادیو فردا بیشترین شنونده را در بین رادیوهای بینالمللی در ایران دارد.
براساس یک نظرسنجی غربی که از طریق تلفن در مارس 2006 صورت گرفته از 2003 نفر سوال شونده 5/13 درصد از آنها به رادیو فردا گوش میکنند. این میزان در مقایسه با 6/5 درصد برای رادیو بیبیسی و 5/4 درصد برای صدای آمریکا قابل توجه است.
سخنگوی پنتاگون هفته گذشته اعلام کرد این بخش در بهار امسال به عنوان بخشی از تلاشهای دولت در راستای بهبود وضعیت دمکراسی در ایران ایجاد شده است. مارک بالستروز گزارش منتشر شده را جهت ارزیابی اقدامات صورت گرفته توسط این بخش دانست و گفت: باید معلوم شود که دلارهای هزینه شده در این زمینه چقدر مؤثر بودهاند.
کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا در ماه فوریه از اختصاص 50 میلیون دلار برای گسترش فعالیت تلویزیونهای برون مرزی فارسی زبان خبر داده بود.