آفتابنیوز : دکتر علی یوسفی افزود: سیب نماد سعادت و سلامت و دارای طبع گرم و تر و دارای خواص تقویت کننده قلب، معده، سیستم ایمنی، ضد میکروب و ملین است و جهت دفع سموم از بدن نیز مفید است، همچنین بوییدن و خوردن آن مفرح و نشاط آور و دور کننده افسردگی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، وی تصریح کرد : سیر دارای طبع گرم و خشک و خواص رقیق کننده خون، خشک کننده رطوبت معده و مفاصل، مدر است و در طب ایرانی به منظور پاکسازی حلق و صورت، سرفه و تنگی نفس و در کاهش درد مفاصل مفید است . سیر ضد سرطان، کاهنده چربی خون ، ضد میکروب بهبود دهنده متابولیسم قند بوده اما زیاده روی در مصرف خوراکی سیر برای چشم و ریه ، بواسیر و افراد مبتلا به زخم معده ، رفلاکس مری و افرادی که داروهای ضد انعقادی مصرف می کنند مضر است.
وی افزود: میوه گیاه سماق طبع سرد و خشک است و دارای خواص ضد میکروب، تحریک اشتها، پیشگیری از مسمومیت غذایی، قولنج شکمی و کمک کننده به درمان زخمهای دهانی( غرغره محلول آن) است .
وی خاطرنشان کرد: سنجد نیزدارای طبع سرد و خشک است که برای سرفه های گرم که این روزها بر اثر خوردن شیرینی ها، خانه تکانی، گردگیری و قرار گرفتن در معرض آلرژن ها زیاده دیده می شود مناسب است.
این مسئول در ادامه با اشاره به خواص سرکه و سمنو بیان کرد: سرکه نه تنها طعم مطبوعی به غذاها می دهد بلکه هضم بسیاری از مواد از جمله گوشت را آسان می کند و بوی آن هوشیار کننده است و خواب آلودگی بهاری را کمتر می کند، سمنو نیز یک غذای مقوی و مظهر مقاومت و قدرت است و در جلوگیری از پیری سلولها بسیار مفید می باشد و سلنیم و دیگر ترکیبات موجود در جوانه گندم در جلوگیری از انواع سرطان و به خصوص فیبر موجود در آن در پیشگیری از بروز سرطان کولون موثر است.
به گفته وی دیدن سبزه و سنبل برای تقویت قوه باصره و درمان افسردگی مناسب است وبوییدن گل سنبل که دارای طبع گرم و خشک است نیز سبب باز شدن گرفتگیهای بینی، نیکویی رنگ رخسار و تقویت قوای بدن میشود.
منبع: ایسنا