آفتابنیوز : پس از سخنان 15 نفر از استادان و اعضای هیات علمی دانشگاهها، رهبری انقلاب اسلامی هدف از برگزاری جلسه با استادان دانشگاهها را تكریم علم و عالم برشمردند و خاطرنشان كردند: تجلیل از دانش و دانشمند، باعث رشد و رواج علم میشود و آینده و پیشرفت كشور را تضمین میكند.
ایشان مطرح شدن مسائل مختلف علمی و دانشگاهی از زبان زبدگان و استادان دانشگاهها و آشنایی مسئولان ذیربط و فضای عمومی كشور با این مسائل را از دیگر اهداف این جلسه خواندند و افزودند: با وجود حركتهای نوینی كه در دهه اخیر در عرصههای مختلف علم و تحقیق در كشور انجام شده است هنوز در ابتدای راه پیشرفت علمی هستیم و باید این راه روشن را با كار و تلاش بیوقفه و خستگیناپذیر ادامه دهیم.
رهبر انقلاب اسلامی، زبان تشویق و مبتنی بر امید و تحرك را زبان مورد نیاز محیطهای علمی و دانشگاهی دانستند و افزودند: جایگاه كنونی ما در جهان از نگاه ایرانی مسلمان و دارای افقهای بلند و روشن، راضی كننده نیست، اما نباید فراموش كرد كه حركت علمی كشور به ویژه در سالهای اخیر، از جمله حركتهای پرشتاب جهانی بوده و دستاوردهای ممتازی داشته است كه این روند را باید با شتاب بیشتری ادامه داد.
حضرت آیتالله خامنهای شكستن مرزهای كنونی علم و رسیدن به جایگاه اول علمی جهان در 50 سال آینده را آرمانی تحقق یافتنی برشمرده و تاكید كردند: دستیابی به این هدف بسیار ارزشمند مستلزم باور به «توانایی ملی و استعداد ایرانی»، برنامهریزی برای استفاده صحیح از امكانات و استعدادهای طبیعی كشور و گرفتن درسهای امید آفرین از تجربیات موفق 27 سال اخیر است.
ایشان شجاعت علمی، نوآوری، پرهیز از نگاه تقلیدی به پیشرقتهای علمی غرب، «اعتماد به نفس شخصی و ملی» و پركاری از ویژگیهای لازم استادان دانشگاهها برای ایفای وظایف سنگین خود خواندند و افزودند: علاج دردها و مشكلات كشور در پیشرفت علمی است.
حضرت آیتالله خامنهای با ابراز خرسندی از تبدیل شدن نهضت تولید علم به خواست عمومی دانشجویان و دانشگاهیان افزودند: با وجود پیشرفتهای افتخارآمیز علمی، هنوز خطشكنی علمی و عبور از مرزهای كنونی علم در كشور به خواست جدی در محیطهای علمی تبدیل نشده است.
رهبر انقلاب اسلامی در همین زمینه افزودند: البته برداشتن گام جدید مستلزم پیمودن راههای طی شده علمی است، اما هیچ گاه نباید ذهن را از جستجو برای یافتن راههای كشف نشده و بكر محروم كرد و دانشمندان ما برای رسیدن به مرزهای جدید علم، باید به مسیرهایی فكر كنند كه تاكنون ذهن بشر از كشف آنها ناتوان مانده است.
ایشان، هدفدار شدن تحقیقات و انطباق آنها با نیازهای كشور را از دیگر مسائل ضروری دانستند و افزودند: نظام اعطای امتیازات علمی باید بر عواملی مانند پژوهشهای مورد نیاز بخشهای مختلف كشور و تحقیقات تكمیلی منطبق شود.
حضرت آیت الله خامنهای تربیت دینی و تقویت هویت اسلامی - ایرانی دانشجویان را از وظایف مهم استادان دانشگاهها برشمردند و افزودند: جوان ایرانی باید حقیقتا به ایرانی بودن خود افتخار كند و علاوه بر تكیه بر موازیت تاریخی و فرهنگی این سرزمین بزرگ، از موقعیت كنونی ایران اسلامی مفتخر و سرافراز باشد.
در این دیدار همچنین رییس مجلس شورای اسلامی، وزیران بهداشت درمان و آموزش پزشكی، علوم تحقیقات و فناوری ، ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها، رییس دانشگاه آزاد اسلامی، اساتید نمونه، اساتیدی كه بیشترین مقالات را در سطح كشور و جهان داشتهاند، روسای پاركهای علم و فناوری، روسای منتخب پژوهشگاهها و پژوهشكدهها و اعضای اصلی فرهنگستانها نیز حضور داشتند.