آفتابنیوز : بنا بر نوشته «جولی استال» تحلیلگر سایت خبری سیاناس، دولت اسرائیل به دلیل واهمه شدید از آنچه که «بنیادگرایی شیعه» مینامد در صدد است در میان کشورهای عرب خاورمیانه متحدانی پیدا کند تا سدی در برابر افزایش روزافزون نفوذ ایران و حزب الله در منطقه ایجاد شود.
در طرف دیگر، دولت عربستان نیز از نتیجه انتخابات در عراق، ایران و سرزمینهای اشغالی فلسطین ناراضی بوده و تبدیل شدن حزبالله به قهرمان «امت عربی» را در در راستای منافع خود نمیبیند. از این گذشته سعودیها هیچوقت اعتماد کافی به برنامه هستهای ایران نداشته و آن را به خطر منافع بلندمدت خود میدانند.
سیاناس معتقد است که کنار هم قرار گرفتن این موارد ممکن است به ایجاد نوعی اتحاد تاکتیکی بین دو کشور اسرائیل و عربستان بیانجامد. ماه گذشته خبر دیدار مخفیانه ایهود اولمرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی با یک هیات سعودی در روزنامههای اسرائیلی منتشر شد. البته طرفین این خبر را تکذیب کردند ولی اولمرت آشکارا از مخالفت دولت عربستان با اقدامات جنبش انقلابی حزبالله قدردانی کرد.
به عقیده «گای بیچور» محقق مرکز مطالعاتی «هرتزلیه» در اسرائیل، دو کشور عربستان و اسرائیل علیرغم وجود تضادهای شدید به طور مشخص میتوانند در برابر ایران و حزبالله منافع مشترکی داشته باشند. وی در گفتگو با سیاناس این نکته را مطرح می کند که سعودیها به طور مشخص نگرانی خود را از قوت گرفتن اتحاد شیعی بین ایران، عراق و حزبالله لبنان هراسان هستند و متقابلا میخواهند که اتحادی از کشورهای مهم سنی مذهب مانند اردن، مصر ، ترکیه و عربستان در برابر آن ایجاد کنند. به عقیده این سیاستمدار صهیونیست، دولت عربستان در این راه احتمالا ناچار خواهد شد مخاصمه با اسرائیل را کنار بگذارد.
عربستان سعودی و اسرائیل تاکنون هیچگاه با یکدیگر روابط سیاسی نداشتهاند. در سال 2002 ملک عبداالله برای اولین بار این پیشنهاد را در اجلاس اتحادیه عرب مطرح کرد که در ازای عقب نشینی اسراییل از سرزمینهای اشغالی کرانه غربی رود اردن و نوار غزه و به رسمیت شناختن کشور فلسطینی به پایتختی بیت المقدس، دولتهای عربی اقدام به عادی سازی روابط خود با این رژیم نمایند. هر چند این پیشنهاد مورد تصویب قرار گرفت اما دولت وقت اسرائیل گفت که تا پیش از گرفتن تضمینهای قطعی از کشورهای عربی نمیتواند چنین پیشنهادی را بپذیرد!