کد خبر: ۵۱۸۷۲
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۸۵ - ۲۲:۱۳

تحریم تا چه حد نزدیک است؟

آفتاب‌‌نیوز :  دکتر علی‌رضا اکبری ، کارشناس مسایل بین المللی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب اعمال تحریم علیه ایران را محتاج به توافقات بیرون از شورای امنیت ذکر می کند و می گوید: برای اعمال تحریم باید متنی نوشته شود که از روسیه تا چین و فرانسه را در برگیرد و این کشورها خطر و ریسک بحرانی‌تر شدن اوضاع پس از تحریم را نیز بپذیرند. 

به عقیده اکبری ، ایالات متحده تا یک ماه پس از قطعی شدن نتیجه انتخابات کنگره و سنا در ماه نوامبر، ظرفیت اعلام قطعنامه دوم را ندارد. 

او می افزاید: اگر معیار زمان باشد،‌ تحریم را در آینده نزدیک پیش‌بینی نمی‌کنم چرا که تحریم ایران بر زنجیره‌ای از کشورها از غرب آتلانتیک تا شرق آسیا و خاورمیانه، اثرات بسیاری می‌گذارد که خروجی آن مشخص نیست،اما تحریم ممکن است در آینده‌ای دور رخ دهد.

این کارشناس مسایل بین الملل در عین حال عمده ترین مانع بلوک غرب بر سر راه اعمال تحریم علیه ایران را ملاحظات امنیتی می‌داند و خاطرنشان می‌کند: پارادایم اقتصادی و عددی معیار خوبی برای محاسبه است اما معیار کاملی نیست. اگر تنها این معیار را در نظر داشته باشیم ایران متحمل خسارت‌ها و زیان‌های بسیاری می‌شود اما مبنای مؤثر در این موضوع پارادایم امنیتی است ، چرا که وزن ایران در پارادایم امنیتی برابر وزن اقتصادی آن نیست و در مناقشه هسته‌ای موضوع امنیتی است که حاکمیت پیدا می‌کند. 

اکبری در تایید نظر خود می‌افزاید: اگر فاکتور اصلی، عدد اقتصادی بود طرف مقابل قطعا تحریم را خیلی وقت پیش اعمال می‌کرد اما تأثیر زیرساختاری تحریم بیش از خسارات اقتصادی آن است و بازتاب امنیتی پیدا می‌کند که تحملش برای نظام بین‌المللی سخت است. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان به مفاد بیانیه اخیر کشورهای گروه 1+5 اشاره و خاطر نشان می‌کند:‌ باید به ادبیات اظهارنظرها دقت بیشتری شود ، هنگامی که یک متن خارج می‌شود باید ببینیم چه نوع لحنی در آن به کار رفته است. بیانیه اخیر می‌گوید ما به داشتن یک رویکرد واحد تأکید داریم اما نمی‌گوید ما به تحریم ایران تأکید داریم. این مساله نشانگر اختلاف نظر کشورهای 1+5 در چگونگی برخورد با ایران است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین