کد خبر: ۵۱۹۵۰۰
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۶

از بین بردن بوی سیر با راه‌های اثربخش

تحقیقات بسیار زیادی برای از بین بردن بوی سیر بعد از خوردن آن صورت گرفته است. سیر به دلیل خاصیت بالایی که برای سلامتی دارد بسیار سفارش شده است که در رژیم غذایی هر شخصی قرار بگیرد. در این مقاله با ما همراه باشید تا راه کارهای از بین بردن بوی سیر را به شما بگوییم.
آفتاب‌‌نیوز : سیر خواص و فواید بسیار زیادی دارد. به دلیل بوی دهان بعد از خوردن سیر بسیاری از افراد از خوردن آن صرف نظر می‌کنند.تحقیقات بسیاری بر روی بوی  سیر انجام شده است. سیر به دلیل اهمیت ویژه آن برای سلامتی باید در ژیم غذایی هر انسانی وجود داشته باشد. در این مقاله همراه ما باشید تا راه های اثر بخش از بین بردن بوی  سیر را به شما آموزش دهیم.

سیر ماده‌ای بسیار خوش‌طعم و مغذی است که در بسیاری از غذاها استفاده می‌شود اما یک عارضه‌ی جانبی ناخوشایند دارد: بوی بد. متأسفانه بوی سولفوریک سیر ممکن است تا ۷۲ ساعت ادامه بیابد و از بین بردن آن بسیار دشوار شود. با این حال روش‌های مؤثری برای خنثی کردن بوی بد سیر و خوشبو کردن دهان وجود دارد.

اگر بخواهیم واضح‌تر صحبت کنیم باید بگوییم بوی بد دهان مشکل دوم است! مشکل اول زمانی پیش می‌آید که می‌خواهید سیرها را آماده‌ی خوردن کنید! یعنی بو گرفتن دست‌ها.

پس اجازه بدهید ابتدا راهکارهایی را برای از بین بردن بوی دست‌ها ارائه کنیم و سپس برویم سراغ بوی بد سیر در دهان:

 مالیدن دست به فلزات
بوی سیر ترکیبی است از مولکول مختلف که اکثر آنها حاوی گوگرد است. گوگرد به‌خوبی به فلز می‌چسبد، در نتیجه اگر دست خود را روی فولاد یا فلزات دیگر بکشید مولکول‌های گوگردیِ سیر که حاوی بوی بد هستند به فلز می‌چسبند و بوی دست شما کمتر می‌شود و از بین می‌رود. گوگرد در مدار ۳‌p، چند الکترون ناپایدار دارد. در تماس با فلز، این الکترون‌ها در مدار بالاتر قرار می‌گیرند و این امر سبب پیوستگی پایدار مولکولی گوگرد و فلز می‌شود. به همین دلیل زمانی که دست خود را روی فلزات می‌مالیم، مولکول‌های گوگرد به فلزات می‌چسبند و بوی بد از بین می‌رود.

استفاده از خمیر دندان یا دهان‌شویه
می‌توانید روی دست‌های بوگرفته‌تان خمیر دندان یا دهان‌شویه بمالید. این روش اثر طولانی‌مدت ندارد اما باعث می‌شود حداقل دست‌تان بوی خمیر دندان (مثلا با رایحه‌ی نعناع) بگیرد و شدت بوی سیر کاهش بیابد.

آب لیمو
آب لیمو نیز گاهی در از بین بردن بوی بد دست که بر اثر تماس با سیر ایجاد شده، مؤثر است.


و حالا سراغ روش‌هایی می‌رویم که به شما کمک می‌کند تا بوی بد سیر دهان از بین ببرید:
خردل بخورید

خردل حاوی زردچوبه است که به از بین بردن بوی بد کمک می‌کند. یک قاشق چای‌خوری خردل را به‌مدت یک دقیقه در دهان‌تان بچرخانید و بیرون بریزید. سپس یک‌دوم قاشق چای‌خوری از آن را در دهان‌تان بگذارید و ببلعید. این خردل تا اعماق ریه‌های شما، جایی‌که ترکیبات گوگردی سیر توسط جریان خون منتقل شده‌اند، می‌رود.

همچنین شما می‌توانید یک‌دوم قاشق چای‌خوری نمک را با دو قاشق چای‌خوری روغن خردل مخلوط کنید و روندی را که در بالا ذکر کردیم، تکرار کنید. فقط این ترکیب را در دهان‌تان بچرخانید و قورت ندهید. بعد از حدود یک ساعت، دهن‌تان را با آب شست‌و‌شو بدهید.
جعفری بخورید

جعفری گیاه معطر معرکه‌ای برای از بین بردن بوی بد سیر در دهان است. جعفری حاوی مقدار زیادی کلروفیل است که به‌عنوان خوشبوکننده‌ی طبیعی عمل می‌کند. این سبزی معطر دارای خواص ضدباکتری و ضدالتهابی است که می‌تواند بوی بد دهان و حتی بدن را دقیقا از منشأ از بین ببرد. یادتان باشد همیشه جعفری تازه بجوید چون سبزی‌های خشک کلروفیل فعال ندارند.
 نعناع، هل، رازیانه، دانه‌ی رازیانه و میخک بجوید

این گیاهان و دانه‌ها بوی سیر دهان را خنثی می‌کنند. میخک، هل، رازیانه، دانه‌ی رازیانه بجوید و برگ نعناع تازه بخورید. برخی رستوران‌ها بعضی از این دانه‌ها (به‌خصوص دانه‌ی رازیانه) را بعد از غذا سرو می‌کنند.

شیر بخورید
چربی موجود در شیر بوی سیر دهان را کاهش می‌دهد. ترکیب آب و چربی بوهای بد دهان را از بین می‌برد یا حداقل کاهش می‌دهد. بعد از خوردن سیر یک لیوان شیر پرچرب بنوشید. حتما نتیجه‌ی آن را خواهید دید. شیر می‌تواند بر بوی سولفات سیر غلبه کند.

ماست بخورید
نتایج چندین تحقیق ثابت کرده که خوردن حدود ۲۰۰ گرم ماست در کاهش باکتری‌ها و سولفید هیدروژن دهان (منشأ و علت اصلی بوی بد) مؤثر است. ماست می‌تواند بوی سیر دهان را هم از بین ببرد.

دانه‌ی قهوه بجوید
دانه‌های قهوه حاوی ترکیبات ضدباکتری است و در از بین بردن و مبارزه با میکروارگانیسم‌ها که مسئول بوی بد دهان‌اند، مؤثر است. جویدن دانه‌های قهوه بوی بد سیر را کاهش می‌دهد.

الو دکتر

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین