هلال شیعی، پانعربیستها، اسرائیل و...
آفتابنیوز : به نوشته «فریده قدیس» تحلیلگر روزنامه شیکاگو تریبیون، ماه گدشته یک روزنامه اسرائیلی اقدام به انتشار خبر ملاقات محرمانه ایهود اولمرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی با یک هیات ویژه سعودی کرد. معنای این ملاقات میتواند شکل گیری قطب بندی های سیاسی تازه در خاورمیانه و تغییر شکل روابط دشمنان و دوستان قدیمی باشد.
شیکاگو تریبیون در ادامه این نوشتار تاکید کرده است: «جای زیادی برای ابراز شگفتی وجود نداشت وقتی که مقامات سعودی و اسرائیلی این دیدار را تکذیب کردند. اما آنچه که قابل تکذیب نیست تغییر لحن مقامات عالی دو کشور نسبت به یکدیگر است. اکنون حکام کشورهای عمدتا سنی خاورمیانه از محبوبیت ایران و برادر کوچکترش حزب الله بین مردم خود بسیار نگران شدهاند. این نگرانی باعث شده تا آنان خطر ائتلاف با دشمن حیله گر و قدیمیشان اسرائیل را کمتر از خطر فعلی ایران شیعه ارزیابی کنند».
«افرا بن گیو» محقق بخش مطالعات خاورمیانه و آفریقای دانشگاه تل آویو در این باره به شیکاگو تریبیون گفته است: برای همه دولتهای خاورمیانه به جز سوریه دلایلی برای ترسیدن از ایران وجود دارد. آنان تهدید ایران را از سه جنبه گوناگون ایدئولوژیک، سیاسی و استراتژیک جدی ارزیابی میکنند. از دیدگاه آنان قدرت گرفتن ایران و نیروهای طرفدار این کشور در عراق و لبنان می تواند باعث تشدید مسائل ناشی از حضور اقلیت های شیعه در کشورهای عربی شود.
شیکاگو تریبیون تصریح کرده است که در این میان، رسانه های «پان عربیست» خاورمیانه نیز سعی دارند به این احساس خطر بیشتر دامن بزنند. عنوان تازه ترین مقالهای که «عبدالرحمان الراشد» مدیر عامل شبکه تلویزنی العربیه برای روزنامه الشرق الوسط نوشته این است: «به این دلایل ما از ایران می ترسیم! ». در این مقاله او کوشش زیادی میکند تا با بزرگنمایی قدرت دفاعی و بازدارندگی اسرائیل ثابت کند که هدف برنامه اتمی ایران تهدید کشور های حاشیه خلیج فارس است.
«فریده قدیس» در ادامه مقالهاش مینویسد: عربستان سعودی همان کشوری بود که اقدام جنبش حزب الله در به اسارت گرفتن دو نظامی صهیونیست را «غیر مسئولانه» ارزیابی کرد. بسیار پیش تر از آن ملک عبدالله پادشاه اردن به طور مکرر نسبت به خطر شکل گیری هلال شیعی از ایران تا لبنان ابراز نگرانی کرده بود و حسنی مبارک رئیس جمهور مصر در اظهار نظر تندی که بعداً مجبور به تعدیل آن شد گفته بود اکثر قریب به اتفاق شیعیان ساکن در کشور های عربی نسبت به ایران وفاداری بیشتری دارند تا کشوری که در آن به دنیا آمده اند.
در پایان این مقاله آمده است: عربستان و سایر کشورهای جنوب خلیج فارس به تازگی میلیاردها دلار صرف خرید تسلیحات از آمریکا، فرانسه و بریتانیا نمودهاند و مصر نیز به طور ناگهانی اعلام داشته که قصد کلید زدن یک برنامه اتمی صلح آمیز را دارد. بدون هیچگونه نگاه بدبینانه میتوان گفت که این اقدامات منعکس کننده نگرانی روزافزون آنان از افزایش قدرت ایران است.