کد خبر: ۵۲۰۱۷۸
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۹

آیا لیزر مو موجب ابتلا به سرطان و نازایی می‌شود؟

یک متخصص پوست گفت: افرادی که قصد لیزر موهای زائد خود را دارند باید این کار را با مشورت پزشک متخصص انجام دهند تا دچار عوارض بعدی نشوند.
آفتاب‌‌نیوز :
 رشد موهای زائد عاملی است كه ذهن بسياری از افراد را به خود مشغول كرده است؛ از بين بردن حجم وسيعی از موها به عنوان يكی از دغدغه‌ها برای بسیاری از عموم مردم تبدیل شده است و برای رهایی از این موضوع در تلاش هستند.

ليزر يكی از راه‌هایی است كه افراد برای از بین بردن موهای زائد به آن رو می‌آورند؛ اما سوالی كه اغلب برای افراد پيش می‌آيد این است که آيا ليزر برای بدن ضرر دارد يا خير؟، آيا در آينده دچار بيماری می‌شوند؟، آیا مجدد پس از لیزر رشد مو خواهند داشت یا خیر؟، آیا دچار سوختگی می‌شوند یا خیر؟ این نگرانی همیشه وجود دارد كه استفاده از لیزر موهای زائد به دلیل نفوذ به اندام‌های داخلی و ساختار سلولی بدن می‌تواند منجر به ایجاد ناباروری‌ شود.

سید شهاب الدین محسنی متخصص پوست معتقد است اگر فردی قصد دارد ليزر انجام دهد، بايد به پزشک متخصص مراجعه كنند.

عوارض لیزر موهای زائد برای سلامتی
محسنی در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص عوارض لیزر موهای زائد، اظهار کرد: لیزر موهای زائد به پارامترهای مورد نیاز در لیزر و نوع کاری که انجام می‌شود بستگی دارد؛ چگونگی انجام کار و مراقبت‌های بعد از آن از مهم‌ترین عوامل موثر در ایجاد بیماری در فرد است.

این متخصص پوست با اشاره به اینکه اگر تمام موارد استاندارد در لیزر رعایت شود ضرری برای بدن فرد ندارد، خاطر نشان کرد: کار با لیزر مانند کار با اتومبیل است؛ زمانی که قصد جا به جایی از مکانی به مکان دیگر را داریم، برای رفتن از مبداء به مقصد از اتومبیل استاندارد استفاده می‌کنیم، دستگاه لیزر هم مانند اتومبیل باید تمام موارد استاندارد را داشته باشد.

محسنی با بیان اینکه از مهم‌ترین موارد در لیزر موهای زائد استفاده از دستگاه لیزر استاندارد است، عنوان کرد: باید از دستگاه لیزری استفاده شود که استاندارد و مورد تائید مجامع بین المللی باشد؛ باید  مورد تائید FDA , CE  آمریکا و  مناسب نوع کاری فرد نیاز دارد، باشد.

 وی با تاکید بر اینکه فردی که با دستگاه لیزر کار می‌کند باید تخصص لازم را در این زمینه داشته باشد، مطرح کرد: فردی که قصد رانندگی با اتومبیل را دارد، باید نحوه کار با آن را بلد باشد و مدارک لازم را در این خصوص داشته باشد؛ فردی که قصد دارد با دستگاه لیزر کار کند باید دوره‌های مورد نیاز را گذرانده باشد و تخصص لازم را کسب کرده باشد، باید دستگاهی که با آن کار می‌کند را مناسب با کار مورد نیاز فرد  تنظیم کند، مناسب با رنگ پوست فرد و جنس پوست مراجعه کننده باشد، چرا که اگر مراعات نشود فرد دچار مشکلات بعدی می‌شود.

این متخصص پوست با اشاره به اینکه مراقبت‌های بعد از لیزر بسیار مهم است، گفت: فردی که لیزر انجام داده باید برخی مسائل را رعایت کند، به خصوص مسائل بهداشتی، باید پس از لیزر کرم‌های مناسبی که پزشک متخصص تجویز کرده را  استفاده کند؛ این کار را می‌توان اینگونه مثال زد،  شخصی که کنار راننده در اتومبیل نشسته باید کمربند ایمنی خود را ببندد وگرنه در صورت تصادف او اولین شخصی است که دچار ضربه می‌شود.

محسنی با تاکید بر اینکه افراد باید برای لیزر، تمام شرط‌های گفته شده را مراعات کنند، افزود: اگر مسائل استاندارد دستگاه، مراجعه به پزشک متخصص و مراقبت‌های مناسب بعد از لیزر را افراد درست انجام دهند بدون هیچ مشکلی خواهد بود و ضرری برای فرد نخواهد داشت.

لیزر هورمون‌های بدن را مشکل دار نمی‌کند
وی با اشاره به اینکه لیزر در تنظیم هورمون‌های بدن اثری ندارد، عنوان کرد: لیزر به این معناست که از یک نور تک موج تشکیل شده است؛ بسیاری از دستگاه‌ها به غلط لیزر نامیده می‌شود اما کار اصلی آن‌ها لیزر نیست، این نور تک موج تنها یک تارگت یا نشانه‌ای دارد که توسط یک گیرنده خاص دریافت می‌شود.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه لیزر موهای زائد در گیرنده‌ای به نام ملانین اثر می‌گذارد، گفت: ملانین رنگدانه‌ای در موست که باعث تیرگی مو می‌شود؛ لیزر فقط در موهای سیاه اثر می‌گذارد و موهای سفید را از بین نمی برد، زمانی که دستگاه لیزر استاندارد باشد فقط به نقاط ملانین مو برخورد می‌کند و ملانین را جذب می‌کند.

محسنی در خصوص اینکه دستگاه لیزر، موهای زائد را سفید نمی‌کند، اظهار کرد: ممکن است انرژی که توسط دستگاه لیزر ارسال می‌شود، فقط ملانین در ساقه مو را از بین ببرد و در ریشه مو همچنان باقی بماند و بعدها این ملانین از بین رفته و موی سفید رشد کند.

وی با تاکید اینکه لیزر موهای زائد سرطان زا نیست، یادآور شد: اگر تمام موارد گفته شده در لیزر رعایت شود هیچ مشکلی برای افراد به وجود نمی‌آید و بیماری‌زا نیست؛ بیشتر عوارضی که افراد بعد از لیزر به آن مبتلا می‌شوند مربوط به رعایت استانداردهاست.  

آرایشگاه‌هایی که با جان افراد بازی می‌کنند
علی صادقی نیا متخصص پوست و مو در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص عوارض دستگاه لیزر برای سلامتی، اظهار کرد: فردی که قصد لیزر موهای زائد را دارد نباید زیر نظر افراد متفرقه این کار را انجام دهد؛ افرادی که برای کسب درآمد و رفع نیازهای مالی خود هر گونه دستگاه غیراستانداردی را در محل کسب درآمد می‌گذارند و کار لیزر را بدون گرفتن مجوز انجام می‌دهند، زندگی فرد را دچار مشکلاتی می‌کنند، غافل از اینکه این بی‌تجربی و ندیدن آموزش‌های لازم باعث آسیب‌های جبران ناپذیری برای فرد می‌شود.

این متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه کار با هر گونه دستگاه لیزر نیاز به تخصص کافی دارد، خاطر نشان کرد: نه تنها لیزر موهای زائد که حتی دستگاه‌های دیگر مانند جوان سازی پوست، میکرودرم و غیره نیاز به گذراندن دوره تخصصی برای فرد دارد و نباید خودسرانه این کار را انجام دهند و حتما باید زیر نظر پزشک متخصص انجام شود.

صادقی نیا با تاکید بر اینکه هر دستگاهی استانداردهای خاص خود را دارد، عنوان کرد: هر دستگاهی که استفاده می‌شود پارامترها و مشخصه‌های خاص خود را دارد؛ نوع تنظیمات و درجه بندی در هر دستگاه متفاوت است که فرد متخصص باید مناسب با نوع پوست درجه بندی کند تا بدن فرد دچار عوارض بعدی نشود، کار با دستگاه لیزر نیازمند به علم و تجربه کافی است.

وی با تاکید بر اینکه لیزر موهای زائد فقط باید زیر نظر پزشک متخصص باشد، مطرح کرد: اگر این کار زیر نظر پزشک متخصص انجام نشود در مواردی ممکن است پوست فرد دچار آسیب‌هایی شود و جای زخم روی بدن او  باقی بماند که فرد در صورت مشاهده هر کدام از این عوارض باید به پزشک اطلاع دهد.

این متخصص پوست و مو در خصوص عوارض لیزر موهای زائد، مطرح کرد: از عوارض لیزر می‌توان به سوختگی و تیرگی بعد از التهاب، تاول پوستی، احتمال وجود لک و عفونت، فولیکولیت و آکنه یا در موارد نادری تغییر رنگ و لکه شدن پوست اشاره کرد؛ باید دستگاه مورد تائید وزارت خانه باشد.

محسنی با تاکید بر اینکه افرادی که در آرایشگاه‌ها عمل لیزر را انجام می‌دهند نتایج ناملطلوبی می‌گیرند، اظهار کرد: رنگ پوست در انجام لیزر اهمیت دارد؛ سن در انجام لیزر اهمیتی ندارد و فرقی بین دختر و پسر در انجام لیزر اهمیت چندانی ندارد.

این متخصص طب پوست و مو با اشاره به اینکه افرادی که بیماری‌های خاص دارند باید مراقبت های بیشتری را هنگام لیزر انجام دهند، افزود: افرادی که دارای بیماری‌های پوستی هستند، افراد دیابتی و کسانی که دچار بیماری‌های قلبی - عروقی و بیماری‌های عفونی بوده،  باید لیزر را با مراقبت‌های بعدی بیشتری انجام دهند؛  افراد با آفتاب سوختگی شدید باید لیزر را بعد از رفع سوختگی انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه لیزر برای فرد بیماری زا نیست، یاد آور شد: لیزر در نازایی، تغییر هورمون، سرطان و غیره تاثیری ندارد؛ اگر تمام موارد استاندارد و مراقب‌های بعد آن انجام شود نتایج کاملا مطلوبی برای فرد دارد. 

منبع: باشگاه خبرنگاران
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین