آفتابنیوز : به گزارش
خبرگزاری رویترز، آمریکا پیشنویس قطعنامهای را در شورای امنیت مطرح کرده است که در آن حضور ناظران بینالمللی برای بازرسی ورود و خروج هرگونه محموله از کره شمالی درخواست شده است تا از ورود کالاها و تجهیزات قابل استفاده در تسلیحات به این کشور جلوگیری شود.
ممانعت از ورود یا ساخت سلاحهای کشتار جمعی و همچنین تحریم ورود کالاهای تشریفاتی به کره شمالی از دیگر موارد این پیشنویس است که در جلسه روز سهشنبه مورد مذاکره و بررسی قرار میگیرد.
این گزارش میافزاید ژاپن حتی موارد شدیدتری را به این متن ارائه شده توسط جان بولتون اضافه کرده است و براساس نسخهای از آن که در اختیار رویترز قرار گرفته است، ژاپن خواستار تحریم ورود و خروج همه کشتیها و هواپیماهای کره از تمام بنادر و فروگاههای این کشور شده است. در صورتی که مواد یا کالاهایی قابل استفاده در موشکهای بالستیک یا هستهای منتقل کنند.
«کنزو اوشیما» نماینده ژاپن در سازمان ملل که ریاست دورهای شورای امنیت را نیز برعهده دارد با اشاره به اینکه همه کشورهای عضو، آزمایش هستهای کره شمالی را به شدت محکوم میکنند گفت تصمیم شورای امنیت در این زمینه باید بسیار قوی، سریع و روشن باشد و پیام و اقدامی جدی را در پی داشته باشد.
به نوشته رویترز، 15 کشور عضو شورای امنیت پیشنویس قطعنامه را به پایتختهای خود فرستادهاند و هنوز رأیگیری برای تصویب آن انجام نشده است، اما امیر جونزپری، نماینده انگلیس در سازمان ملل ابراز امیدواری کرد که تا پایان این هفته قطعنامه شورای امنیت به تصویب اعضا برسد.
از میان 5 کشور دارای حق وتو آمریکا، انگلیس و فرانسه بر اعمال تحریم اصرار دارند اما چین و روسیه تا حدی محتاطانهتر برخورد میکنند. اما به نظر میرسد به تدریج حتی چین نیز که از متحدان اصلی کره شمالی به شمار می رود صبر خود را از دست می دهد.
«وانگ گوانگیا» نماینده چین در سازمان ملل گفته بود کشورش با واکنش قوی و جدی موافق است اما معتقد است که باید راه را برای حل این بحران از راههای دیپلماتیک نیز باز نگه داشت.
در همین حال «ليو جيانچائو» سخنگوی وزارت امورخارجه چين اعلام کرد این کشور از تصويب تحريم عليه كره شمالي در شورای امنيت حمايت می كند اما اقدام نظامی را غيرقابل تصور دانست.