ایشان، احساس تعهد مسئولان در پیشگاه خداوند و مردم را مهمترین زمینه جلب رحمت و بركات الهی برشمردند و با اشاره به ظرفیتهای متعالی و فضیلتهای گرانقدر ماه مبارك رمضان افزودند: روزه جسم و جان - و تلاش و مجاهدت برای پاك كردن دل از موجبات و عوامل شر، میتواند این ماه عظیم الهی را به فرصت بینظیری برای تقویت تقوا و رستگاری تبدیل كند كه مسئولین با توجه به وظایف بسیار سنگینشان باید در این زمینه مجاهدت بیشتری انجام دهند.
آیت الله خامنهای با اشاره به بار سنگین اما پرافتخار مسئولیت در نظام اسلامی افزودند: طاغوتهای جهان طبیعتا در مقابل نظامی كه با همان پیام تاریخی پیامبران برای به سعادت رساندن ملتها در تلاش است صفآرایی میكنند اما همچنانكه در 27 سال اخیر در دفاع مقدس و دیگر عرصهها ثابت شده است وحدت، پایداری و ایمان به راه، پیروزی قطعی را نصیب ملت ایران خواهد كرد.
ایشان، مسئولان و مدیران همه قوا و دستگاهها را به پرهیز جدی از ایجاد اختلاف توصیه كردند و افزودند: به لطف پروردگار، اتحاد و الفت قلبی مسئولان از همیشه بهتر و بیشتر است اما باید در مقابل تلاشهای اختلافافكنانه دشمنان، به شدت هوشیار بود و اجازه نداد «اختلافات طبیعی فكری و سلیقهای» به دو دستگی بیانجامد.
حضرت آیتالله خامنهای در همین زمینه تأكید كردند: هنگامی كه نظام در كلیت خود موضعی یا تصمیمی میگیرد همه باید یك پارچه و متحد پشت سر آن موضع بایستند كه تا به امروز این چنین بوده و به یاری خداوند بعد از این هم، همینطور خواهد بود.
ایشان تقویت قوای سه گانه و به ویژه دولت را وظیفه همه مسئولان و مردم خواندند و افزودند: كمك به دولت، كمك به كشور است و به همین علت، اینجانب همیشه از كلیت همه دولتها حمایت كردهام.
رهبر انقلاب اسلامی با تحسین جدیت، تلاش خوب و كار پرحجم دولت نهم افزودند: همه باید رئیس جمهور را مورد تكریم قرار دهند و اگر كسی درباره عملكرد دولت حرفی دارد آن را از طریقی به گوش دولت یا مسئولان برساند اما تبلیغ ناكارآمدی دولت، حتی اگر واقعیت داشته باشد صحیح نیست چه برسد به اینكه واقعیت ندارد و غیرمنصفانه است.
ایشان تضعیف قوای مقننه و قضائیه را نیز مردود دانستند و افزودند: انتقاد كردن صحیح و عاقلانه غیر از ناكارآمد جلوه دادن است.
حضرت آیتالله خامنهای، گله گزاری افراطی مسئولان از یكدیگر را به ویژه در افكار عمومی كاری غلط برشمردند و افزودند: مردم خوب ایران چه تقصیری كردهاند كه با این گله گزاریها آنها را دلشكسته می كنیم؟
ایشان در همین زمینه به بزرگنمایی مسائلی كه اخیرا درباره پایان جنگ و قطعنامه بیان شده اشاره كردند و افزودند: اگر این حرفها و گله گزاریها بیان نمیشد بهتر بود اما حالا كه صورت گرفته نباید درباره تأثیر آن اغراق كرد و به گونهای حرف زد كه انگار حادثه مهمی اتفاق افتاده است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به حقایق و واقعیات جنگ تحمیلی افزودند: هم مسئولان سیاسی و هم مسئولان نظامی در جنگ خدمات فراوان و ضعفهایی داشتند كه برآیند آنها موجب تصمیم گیری امام راحل درباره قطعنامه شد كه اطلاعات آن به طور مناسب و به تدریج در اختیار مردم قرار میگیرد اما آنچه به عنوان برآیند همه تواناییها، ضعفها، و كوتاهیها اتفاق افتاد مطلقا به معنای شكست و تسلیم طلبی نبود چرا كه امام عظیم الشأن امت، مظهر استقامت، ایستادگی و امید به آینده بود و در همه تصمیمات جنگ، پذیرش قطعنامه و دیگر حوادث بر همین اساس عمل كرد و به ما نیز همین روش را آموخت.
حضرت آیتالله خامنهای شجاعت همراه با تدبیر را، منش و منطق انقلاب و امام دانستند و افزودند: امروز نیز نظام اسلامی تصمیمات خود را با تدبیر و بصیرت اما با دلیری و شجاعت و تكیه بر توان ملت مؤمن ایران اتخاذ میكند و با به كارگیری تاكتیكهای صحیح و منطبق با اقتضائات روز، اهداف خود را محقق میسازد، همچنان كه در موضوع هستهای نیز همین راه پیگیری شده است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تصمیم دو سال قبل درباره تعلیق غنیسازی افزودند: اگر آن راه را تجربه نمیكردیم شاید امروز خود را سرزنش میكردیم كه چرا آن روش را امتحان نكردهایم اما اكنون با دلی محكم و تسلط كامل به پیش میرویم و دیگر هیچكس نمی تواند دلیل قابل قبولی درباره اشتباه بودن راه هستهای كشور ارائه كند چرا كه ما آن راه دیگر را تجربه كردهایم.
رهبر انقلاب در همین زمینه افزودند: البته دو سال قبل هم نتیجه آن كار معلوم بود و سندهای دقیق و روشنگری كه در زمینه رخدادهای آن روزها ثبت شده است روزی در اختیار افكار عمومی قرار خواهد گرفت اما به هر حال آن تصمیم در آن هنگام لازم بود.
ایشان در جمعبندی مباحثی كه درباره موضوع هستهای بیان كردند افزودند: سیاست ما روشن است: «پیشرفت، ارائه منطق روشن و پافشاری بر حق ملت بدون عقبنشینی» البته هدف ما نیز در موضوع هستهای كاملاً واضح و انسانی است.
حضرت آیت الله خامنهای در ادامه سخنانشان به تبیین اهمیت انتخابات مجلس خبرگان و شوراها پرداختند و خاطرنشان كردند: هر دوی این انتخابات، در جای خود مهم هستند و آحاد مردم - مسئولان - مجموعههای گوناگون سیاسی - اجتماعی و فعالان كشور باید نسبت به این انتخابات احساس مسئولیت كنند.
ایشان سلامت انتخابات و صیانت كامل از آرای مردم را مورد تأكید قرار دادند و افزودند: حفظ سلامت فضای انتخابات نیز مهم است و همه مطبوعات، رسانهها، كسانی كه از ابزارها و شیوههای رایانهای استفاده می كنند و صاحبان تریبونهای عمومی باید مراقب باشند كه تخریب و اهانت، فضای انتخابات را ناسالم می سازد و هیچگونه منطقی ندارد و جایز نیست.
رهبر انقلاب اسلامی كمك به تضمین مشاركت عمومی را وظیفهای همگانی برشمردند و افزودند: در این زمینه باز هم با مردم سخن خواهم گفت.
حضرت آیت الله خامنهای با تأكید بر دخالت نكردن مسئولان دولتی و نظامی در انتخابات، تهیه فهرست انتخاباتی را از جانب مسئولان و كسانی كه كارهای اجرایی دارند، نفی كردند و افزودند: باید به گونهای عمل كرد كه شخصیت مسئولان دولتی هیچ تأثیری در نتایج انتخابات نگذارد.