کد خبر: ۵۲۰۶۱۰
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۲

از رنسانس اقتصادی جهان عقب نمانیم

ایران به لحاظ ژئوپلتیکی جزو معدود کشورهایی است که موقعیتی استثنایی در منطقه و حتی جهان دارد و به طور بالقوه یک کشور تجاری – لجستیکی است.
آفتاب‌‌نیوز :
بنابراین بسیاری از امکانات طبیعی کشور تنها باید همگام با فناوری‌های نوین در عرصه‌های اقتصادی به بهره‌برداری برسند. بسیاری از کشورهای در حال توسعه رشد اقتصادی چند سال اخیر خود را مدیون تحول و خروج از شیوه‌های سنتی در کسب و کار بوده‌اند.

با این حال ایران علیرغم دارا بودن امکانات فراوان به خصوص در زمینه حمل و نقل و گردشگری هنوز برای رسیدن به جایگاه اصلی فاصله معناداری دارد.

باید بپذیریم که در اقتصاد جهانی یک رنسانس مهم اتفاق افتاده است که حتی از مرزهای عصر اطلاعات نیز در حال عبور است. کسب و کارهای نوین (استارت آپ‌ها) اگر چه در کشورهای توسعه یافته بسیار قدرتمند عمل می‌کنند اما استفاده از آن در ایران باید با تدبیر همه جانبه صورت بگیرد.

چنانچه در برخی موارد این کسب و کارهای نوین که عموماً در حوزه فناوری رخ می‌هد تهدیدی برای برخی کسب و کارهای پایدار به حساب می‌آیند.

این تجربه‌ای است که کشورهایی مانند هند نیز از آسیب آن در امان نماندند. با این حال یک مدیریت با تدبیر و دارای استراتژی می‌تواند از ترکیب امکانات بالقوه و طبیعی با فناوری‌های نوین، انقلاب بزرگی در حیطه فعالیت اقتصادی خود و به تبع آن کشور فراهم آورد. 

در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران سرمایه گذاری در فناوری اطلاعات و ارتباطات یک امری ضروری محسوب می‌شود.

باید خاطرنشان کرد که سرمایه‌گذاری در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات به این خاطر ضروری است که اولاً وجود این فناوری، عملکرد بازارها را بهبود می‌بخشد، زیرا این فناوری به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر همه مقولات بازار از جمله تعیین نوع تولید، چگونگی تولید، میزان و محل فروش کالاها و خدمات را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اینها مواردی است که فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌تواند مستقیماً رشد اقتصادی کشورها را متاثر سازد.

در زمینه گردشگری و حمل و نقل هیچ شکی وجود ندارد که ایده‌های خلاقانه در فضای اینترنتی و نوین می‌تواند رقابت را با سایر فعالان اقتصادی معنا دهد. در غیر این صورت باید منتظر فرو رفتن در مرداب تکرار و عقب ماندگی بود.

درک درست از تحولات اقتصادی جهان و رصد دقیق آن، می‌تواند ما را از ورطه تکرار خارج و پویایی اقتصاد را در چند سال آینده به همراه داشته باشد. موضوعی که همواره در کنار سایر مسائل مهم استرتژیک برای کشور مهم خواهد بود. لازمه این تحول عقب نماندن از تحولاتی است که در عرصه‌های اقتصادی و تجاری رخ داده است. تحولی که بدون شک می‌توان آن را رنسانس اقتصادی در عصر حاضر دانست.

منبع: روزنامه تجارت
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین