آفتابنیوز : دکتر مهدی نجمی با اشاره به افزایش شیوع آسم در جمعیت جوانان و نوجوانان کشور اظهار کرد: افزایش آلودگی هوا و میزان آلرژنهای محیطی که جزو عوامل اصلی ابتلا به بیماری آسم هستند، باعث شیوع این بیماری میشود. آخرین بررسیهای انجام شده در این زمینه نشان میدهد شیوع آسم در جمعیت کودکان و نوجوانان ۱۱ درصد و در جمعیت بالغان، ۹ درصد است. این بررسی براساس پرسشنامههای استاندارد بینالمللی و در جمعیت شهری و روستایی انجام شده است. در این بررسی مشخص شده است که آمار آسم در خوزستان دوبرابر آمار کشوری است. در تهران، قم و بسیاری از شهرهای صنعتی شیوع بیماری از متوسط کشوری بالاتر است.
وی افزود: بیماری آسم بیشتر در سنین کودکی و نوجوانی برای اولین بار ظاهر میشود و ابتلا به آن در بزرگسالی کمتر اتفاق میافتد. با توجه به این موضوع کودکان و نوجوانان جزو گروههای پرخطر هستند. با توجه به شیوع عوامل بیماری، آسم در افراد بالغ مبتلا از حالت کنترل خارج میشود.
رئیس اداره آسم و آلرژی وزارت بهداشت اضافه کرد: در حال حاضر شیب ابتلا به آسم در برخی کشورها از جمله ایران رو به افزایش است. این آمار در بعضی کشورها تا ۳۰ درصد است. آمار این بیماری در ایران تقریبا با متوسط جهانی برابر اما میتوان گفت نسبت به گذشته شیوع آن افزایش پیدا کرده است.
نجمی با اشاره به طراحی برنامهای در نظام سلامت برای شناسایی، درمان و مراقبت از بیماران مبتلا به آسم گفت: این بیماری گاهی بهدرستی تشخیص داده نمیشود. بعد از تشخیص آن نیز ممکن است درمان مناسبی ارائه نشود. بحث پیگیری و مراقبت از آن نیز از هر دوی این موارد مهمتر است. آسم بیماری قابل درمانی نیست اما میتوان آن را کنترل کرد تا فرد زندگی مطلوبی داشته باشد.
وی گفت: هدف اصلی این برنامه کنترل بیماری در افراد مبتلا است، برنامهای که در این زمینه طراحی شده، فعلا در چند دانشگاه علوم پزشکی کشور به صورت آزمایشی اجرا و در صورت موفقیت، در نظام مراقبتهای اولیه ادغام میشود. بسیاری از بیماران داروهای خود را خودسرانه قطع میکنند و به جای آن به صورت دائم از اسپری استفاده میکنند. با این کار بیماری حالت کنترل نشده پیدا میکند. به همین دلیل آنان باید تحت پیگیری و مراقبت باشند.
ایسنا