آفتابنیوز : وی افزود: در دولت خاتمی محل ستاد انتخابات همیشه جنب ستاد اصلی خبرنگاران بود و هیچگاه محدودیتی برای حضور آنها نبود. ضمن آنکه سخنگوی وزارت کشور هم لحظه به لحظه اخبار را به اطلاع خبرنگاران میرساند و خبرنگاران میتوانستند در مسیر عبور کاندیداها قرار گیرند و با آنها مصاحبه کنند.
معاون پارلمانی و حقوقی وزارت کشور دولت خاتمی در ادمه گفت: کلا در تمام انتخابات رسانهها دعوت میشدند و سفارش اکید برای حضورشان بود. ضمن اینکه در هنگام انتخابات ریاست جمهوری نشست مطبوعاتی برگزار میشد.
میرلوحی همچنین با اشاره به طراحی «میز احزاب» در ستاد انتخاباتی دولت خاتمی گفت: «در ستاد انتخابات همیشه خانه احزاب و رسانهها حضور داشتند و اتفاقا میز احزاب در کنار میز امنیت بود، زیرا امنیت در آنجا فقط امنیت انتخابات بود نه مسائل دیگر».
به گفته میر لوحی، احزاب و گروهها از این طریق روند انتخابات را دنبال میکردند و عملا خانه احزاب و رسانهها عضو ستاد بودند و نه رقیب آن.
وی اظهار داشت: متاسفانه الان این جریانها خارج از ستاد تلقی میشوند و ستاد را تافته جدا بافته میدانند.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت کشور دولت خاتمی در ادامه گفت: اعتقاد ما این بود که اساسا انتخابات باید شفاف باشد و مسئولان و ناظران به نیابت از مردم در آنجا کار میکنند و باید امانتدار باشند.
وی اظهار داشت: مسئولان باید لحظه به لحظه وقایع را به اطلاع مردم برسانند و کلا انتخابات موضوعی علنی است که احتیاجی به پنهانکاری ندارد. مردم در مورد انتخابات نامحرم نیستند لذا در آن موقع هر بخشی را که احساس میکردیم به مردم وابستگی دارد، در ستاد انتخابات مستقر میکردیم.
میرلوحی همچنین در پاسخ به اظهارات وزیر کشور مبنی بر اینکه «نگرانی گروههای سیاسی درباره سلامت انتخابات جدی نیست و مصادیق نگرانی را مطرح کنند»گفت: من از فرمایشات ایشان گله دارم زیرا بحث بیطرفی در انتخابات باید به طور جدی مطرح شود.
معاون سابق پارلمانی و حقوقی وزارت کشور افزود: هنگامیکه من مسئولیت داشتم، به فرمانداران میگفتم در مقابل نامزدها و طرفدارانشان حتی ابروهایتان را تکان ندهید که مبادا فکر کنند قصد طرفداری از آنها را دارید ولی متاسفانه الان ادبیات مسئولان برگزاری انتخابات به سمتی رفته که شکست رقیب را مطرح میکنند.
میر لوحی تاکید کرد: بهتر است مواردی که برخی به عنوان دغدغه اعلام میکنند، مسئولان بررسی کنند و به اطلاع مردم برسانند و داوری را به اختیار مردم بگذارند نه اینکه از حالا اعلام کنند که آنهایی که سهمی در انتخابات ندارند، دغدغهها را مطرح میکنند.
وی با طرح این پرسش که «آقایان مگر علم غیب دارند که میگویند چه کسی در انتخابات سهم دارد؟» به مسئولان وزارت کشور توصیه کرد که از محدوده بیطرفی خارج نشوند.