کد خبر: ۵۲۱۹۶۱
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۷

زنگنه: ایران خواهان قیمت بالای نفت نیست

ایران همواره از غیر سیاسی بودن این بازار صیانت کرده است. سیاسی کردن بازار انرژی و اعمال محدودیت نه به نفع تولیدکننده و نه به نفع مصرف کننده است.
آفتاب‌‌نیوز :
وزیر نفت با تاکید بر اینکه ایران خواهان قیمت بالای نفت نیست، اظهار کرد: قیمت نفت باید به نحوی باشد که بازار مرتب دستخوش نوسان نباشد. زیرا نوسان بازار بی‌ثباتی را برای سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند.

بیژن زنگنه در مراسم افتتاحیه بیست‌وسومین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه ایران ۱۱۰ سال است که در بازار جهانی انرژی ایفای نقش می‌کند، گفت: ایران همواره از غیر سیاسی بودن این بازار صیانت کرده است. سیاسی کردن بازار انرژی و اعمال محدودیت نه به نفع تولیدکننده و نه به نفع مصرف کننده است.

نمی‌توان از بازار ایران چشم پوشی کرد

وزیر نفت با تاکید بر اینکه ایران کشوری نیست که کسی بتواند در بازار انرژی از آن چشم‌پوشی کند، تصریح کرد: ممکن است بتوانند توسعه را به تاخیر بیندازند، اما ما در همه زمینه‌ها برنامه‌های خودمان را ادامه می‌دهیم. ما خواستار هیچ محدودیتی نیستیم و در تعامل خود با کشورهای مختلف به فناوری علاقه داریم.

زنگنه در ادامه با اشاره به نام‌گذاری سال ۱۳۹۷ توسط مقام معظم رهبری به حمایت از کالای ایرانی گفت: صنعت نفت می‌تواند پیشران اقتصاد ایران باشد. نه تنها از طریق درآمد حاصل از نفت که به بودجه تزریق می‌شود، بلکه از طریق ایجاد اشتغال.

وی با بیان اینکه در صنعت نفت باید تقاضا ایجاد کرد، افزود: پیش نیاز ایجاد تقاضا، منابع قابل اتکا برای سرمایه‌گذاری است. اگر طرحی آغاز شود و منابع لازم را نداشته باشند، باعث ورشکستگی پیمانکار می‌شود.

گازرسانی به بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ روستا

وزیر نفت با اشاره به گازرسانی به روستاها در دولت یازدهم و دوازدهم گفت: طی چهار سال به بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ روستا و ۱۰۷ شهر گازرسانی شد و در حال حاضر جمعیت شهری کشور به جز سیستان و بلوچستان و هرمزگان گازدار هستند. برای این منظور ۱۷ هزار میلیارد تومان هزینه شد که یک ریال آن هم از منابع دولتی نبود و برای تحقق آن همه نیروها تجهیزات و پیمانکاران ایرانی بودند. اگر ۵ میلیون خانوار هم گاز دار شده باشند، تقاضا برای ۱۰ میلیون بخاری ایجاد شد.

زنگنه ادامه داد: همان طور که بارها مطرح شده برای توسعه صنعت نفت در پنج سال آینده نیاز به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه وجود دارد که بخش اعظمی از آن باید از منابع خارجی تامین شود. در واقع هم به منابع و هم به تکنولوژی خارجی نیاز داریم.

تعریف بسته ۶ میلیارد دلاری برای مشارکت شرکت‌های ایرانی در صنعت نفت

وی ادامه داد: برای نگهداشت و افزایش تولید بسته‌های شش میلیارد دلاری تعریف شد که به زودی در شورای اقتصاد تصویب خواهد شد. همه این فرآیند به شرکت‌های ایرانی ارجاع داده می‌شود و مناقصه کار از اواخر سال گذشته آغاز شده است. منابع از بازار داخلی تامین می‌شود و برای تامین کالا پیش پرداخت می‌دهیم. این کار بیش از ۵۰ هزار شغل مستقیم در مناطق نفت‌خیز ایجاد می‌کند.

وزیر نفت با اشاره به ساخت ۱۰ قلم کالای مورد نیاز تجهیزات نفت گفت:از دیگر اقدامات برای ایجاد اشتغال برای سازندگان ایرانی ساخت ۱۰ قلم کالای اساسی بود. در میانه سال ۱۳۹۶ قراردادی به مبلغ ۵۵۶ میلیون یورو برای ساخت و انتقال تکنولوژی لوله‌های CRA با یک شرکت اسپانیایی و یک شرکت ایرانی امضا شد که در پایان قرارداد ایران صاحب این تکنولوژی می‌شود.

زنگنه ادامه داد: در ۶ میلیارد دلاری که تعریف شده زمینه جدیدی برای قرارداد تعیین کردیم و لیست بلندی از کالاهای شرکت‌های ایرانی تهیه شد که شرکت‌های ایرانی کالاها را باید از شرکت‌های ایرانی خریداری کنند. اگر در زمینه یک کالا انحصار وجود داشت، شرکت‌های ایرانی حق ندارند قیمت را از یک حدی بالاتر ببرند.

وی ادامه داد: من به شرکت‌های خارجی توصیه می‌کنم اگر می‌خواهند در بازار ایران و منطقه سهم داشته باشند، با سازندگان ایرانی مشارکت کنند.

وزیر نفت با اشاره به قراردادهای IPC گفت: در قراردادهای IPC چند اقدام برای حمایت از ایرانی‌ها انجام شد. نخست آنکه در هر قرارداد باید یک شرکت ایرانی شریک شرکت خارجی باشد. همچنین برنامه‌ریزی برای تقویت سازندگان و به‌کارگیری حداکثر تولیدات داخلی بود. در سه قراردادی که امضا شده، بیش از ۷۰ درصد کار از نظر ارزش توسط شرکت‌های ایرانی اجرا می‌شود.

زنگنه ادامه داد: امسال برای اینکه صنعت کشور در حوزه نفت فعال باشد، ایفای نقش صندوق توسعه ملی الزامی است.

افزایش تزریق اتان به پتروشیمی‌ها

وی با بیان اینکه توسعه پتروشیمی و تامین خوراک نیز صورت گرفته است، گفت: سال ۱۳۹۶ اتان بیشتری به پتروشیمی‌ها تزریق کردیم که میزان آن امسال هم افزایش می‌یابد. مصرف خوراک پتروشیمی‌ها در سال ۱۳۹۵، ۵.۵ میلیون تن بود که در سال ۱۳۹۶ با رشد ۱۳ درصدی به ۶.۲ میلیون تن رسید.

خودکفایی بنزین فقط با ساخت پالایشگاه صورت نمی‌گیرد

وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه متوسط تولید بنزین در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۶، ۶۲ میلیون لیتر در روز بود، گفت: پیش بینی می‌شود این میزان در سه ماهه اول امسال به بیش از ۷۷ میلیون لیتر و در سه ماهه پایانی به ۹۶ میلیون لیتر در روز برسد. البته خودکفایی بنزین فقط با ساخت پالایشگاه ایجاد نمی‌شود بلکه بخشی از آن در کارخانه‌های خودروسازی و بخشی به قیمت بنزین بستگی دارد.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین