آفتابنیوز : آیتالله تقوی نماینده مقام معظم رهبری در وزارت جهاد کشاورزی و رئیس شورای عالی زکات کشور در سفر به استان قزوین، در گردهمایی مشترک معاونان و مدیران جهاد کشاورزی و اعضای شورای زکات استان قزوین که در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: باید در فعالیتهای اقتصادی پیوستهای فرهنگی را هم در نظر گرفت از این رو به دنبال فرهنگسازی هستیم.
وی افزود: برای ایجاد فرهنگسازی نیازمند تکرار هستیم تا بعد از تبدیل شدن به عادت شاهد تحقق آن به فرهنگ در جامعه باشیم.
رئیس شورای عالی زکات کشور بیان کرد: کشاورزی، یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است لذا ایجاد مشاغل جدید در این حوزه و تلاش برای خودکفایی را باید در این عرصه جستجو و مورد پیگیری جدی قرار داد چراکه تحقق این امر موجب دور شدن ما از نگرانیهای حاصل از تحریم در کشور خواهد شد.
این مسئول در خصوص اهمیت جایگاه زکات عنوان بیان کرد: اهمیت زکات در نزد خداوند چنان است که در قرآن کریم بیش از 30 بار زکات به همراه نماز مورد تأکید قرار گرفته و میتوان آن را یک امر با اهمیت در نزد خداوند و دین اسلام برشمرد.
آیتالله با بیان اینکه در سال گذشته 360 میلیارد تومان در کل کشور جمعآوری شد، خاطرنشان کرد: بیشک با اطلاعرسانی و تشویق عموم مردم به اهمیت پرداخت زکات می توان در سال جاری پیشبینی تحقق 400 میلیارد تومان زکات در کشور را داشت.
نماینده مقام معظم رهبری در وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: مسئولیت اصلی جمعآوری و اطلاعرسانی در خصوص زکات با وزارتخانه جهاد کشاورزی است و در استانها نیز نماینده ولیفقیه در استان و ائمه جمعه مسئولیت آن را بر عهده دارند.
وی با اشاره به لزوم صرف بخشی از زکات در مسیر مسائل تبلیغی و فرهنگی یادآور شد: فعالیتهای مختلف در سایه زکات میتواند یک جریان فرهنگی را در کشور ایجاد و با افزایش همافزایی بین حوزه نمایندگی، کمیته امداد حضرت امام و ائمه جمعه به حل مشکلات موجود کمک کند.
تبدیل 24 میلیون تن از تولیدات کشاورزی به ضایعات
رئیس شورای عالی زکات کشور در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی سالانه 12 هزار میلیارد تومان خسارت برای حوادث و بلاهای طبیعی بهمانند سیل و گرما و سرما و همچنین بیمارهایی بهمانند آنفولانزای پرندگان به صاحبان مراکز کشاورزی و دامپروری پرداخت میکند.
این مسئول ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر از 115 میلیون تُن تولید محصولات کشاورزی در حدود 20 درصد یعنی 24 میلیون تُن به ضایعات تبدیل میشود که میتوانست برای تغذیه 13 میلیون نفر مفید باشد.
آیتالله ادامه داد: همچنین 142 هزار میلیارد مترمکعب آبی که در کشور استحصال میشود تنها 30 درصد آن مورد استفاده مفید قرار میگیرد لذا نیاز است در این خصوص تدابیر لازم اتخاذ شود.
وی جهاد کشاورزی را وزارت خانهای علمی محسوب و عنوان کرد: در حال حاضر 27 واحد تحقیقاتی در این واحد مستقر و در حال فعالیتهای علمی و پژوهشی هستند و در این 27 واحد تحقیقاتی، 4 هزار و 500 نیروی محقق و 2 هزار و 400 نیروی دکترا و متخصص مشغول به فعالیت علمی بوده و سالانه 150 تحقیق جدید را ارائه میدهند.
آیتالله عنوان کرد: بستر فعالیتهای علمی و پژوهشی این محققان بر روی تمام گونههای گیاهی و جانوری بومی است که ایجاد بانک بذر شامل شناسایی 2 هزار و 400 بذر بومی از جمله اقدامات این مراکز تحقیقاتی به شمار میرود.
رئیس شورای عالی زکات کشور در ادامه سفر یکروزه خود به استان قزوین، از شرکت ژلاتین حلال شهر صنعتی البرز بازدید و در جلسه بسیج سازندگی، کانون جهادگران و مدیران جهاد کشاورزی مجموعه باغستان شرکت میکند.
منبع: ایسنا