آفتابنیوز : اشرف بروجردی (رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران) بعدازظهر امروز (چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه) در حاشیه بازدید نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در جمع خبرنگاران، درباره عدم وجود تعریف دقیقی از مطالعه در کشور ما گفت: از سرانه مطالعه آمار دقیقی نداریم چون تعریف دقیق و درستی هم از مطالعه در کشور ما وجود ندارد. اما به نظرم اگر مجموع ارزیابیها را در نظر داشته باشیم میتوان گفت میزان دسترسی مردم به اطلاعات با فهم درست و تحلیل مسائل میتواند به نوعی بیانگر سرانه مطالعه باشد.این نکته مهمی است که مردم ما بتوانند تحلیل درستی از مسائل سیاسی و اجتماعی روز ارائه دهند. در این صورت یعنی سرانه مطالعه بالایی داریم. به نظرم از نظر اطلاعات جامعه ما یک جامعه متوسط به بالا محسوب میشود و اینطور نیست که سرانه مطالعه ما کم است و نمیتوان به نظرات مردم اعتماد کرد. مردم ما کاملا از مسائل مطلع هستند.
رئیس کتابخانه ملی همچنین درباره سرانجام برجام و تاثیرش بر مسائل فرهنگی گفت: موضوع برجام موضوع سیاسی است ولی خب از آنجایی که بسیاری از مسائل به هم مرتبط هستند ممکن است به میزان مراودات فرهنگی تاثیرگذار باشد. ما تلاش کرده و میکنیم معاملات و مبادلات فرهنگی خودمان را با جهان تداوم دهیم و رویکرد مردم بیشتر در این حوزه رویکرد فرهنگی است و از مسائل سیاسی تنها یک زندگی امن میخواهند و مابقی خواستهها را خواستههای فرهنگی تشکیل میدهند. مبادی اعتقادی ما نیز بر پایه فرهنگ شکل گرفته است.
او درباره وضعیت ادامه کار مصطفی رحماندوست با کتابخانه ملی کودکان نیز اظهار داشت: آقای رحماندوست همچنان حکم مشاور را دارند و اتاقشان پابرجاست. دیگر اراده خودشان است که تا چه حد و به چه میزان در فعالیتها حضور پیدا کنند.
بروجردی همچنین با اشاره به شعار نه به کتاب نخواندن نیز گفت: فکر میکنم استفاده از دو عبارت منفی در این شعار میتواند کمک کند تا نظرها به این مساله جلب شود که به چه چیزی باید نه بگوییم.
این مقام مسوول در توضیح آخرین وضعیت کتابخانه ملی نیز تشریح کرد: امروز روز ملی اسناد است و باید این خبر را بدهم که در حوزه نسخ خطی تحولات خوبی داشتیم و از 40 جلد عدول کردهایم. سعی داریم تعامل خوبی با دارندگان نسخ خطی داشته باشیم تا کتابهایشان را در اختیار ما قرار دهند. همچنین قرار است که سه سایت جدید رونمایی شود که یک سایت در حوزه اسناد و دو سایت در حوزه کتاب است.
به گزارش ایلنا، وی با بیان این مطلب که؛ حق عضویت در کتابخانه ملی نیز که قبلا 30 هزار تومان بوده فکر نمیکنم تفاوت چندانی کرده باشد و نهایت اندک افزایشی داشته است، در پایان درباره مشکلات دسترسی محققان برای به امانت گرفتن کتابها گفت: کف تعداد کتب به امانت داده شده به این دلیل پایین است که میزان مطالبات ما بالاست و ما باید بتوانیم همه را پوشش بدهیم. از نظر ظرفیت فیزیکی نیز محدودیت داریم و از دولت تقاضا میکنیم فضای بیشتری برایمان اختصاص دهد. البته محدودیتها بیشتر ممکن است برای اعضا باشد و محققان به هر چه که بخواهند دسترسی دارند.