کد خبر: ۵۲۲۷۱۶
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۹

دو هفته تعطیلات زمستانی برای دانش‌آموزان

روزنامه سازندگی در گفتگو با علی اصغر مونسان، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طرح تعطیلات زمستانی را بررسی کرده است.
آفتاب‌‌نیوز :
روزنامه سازندگی در گفتگو با علی اصغر مونسان، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طرح تعطیلات زمستانی را بررسی کرده است.

چه شد که تعطیلات زمستانی که قبلا هم گفته شده بوده و به مرحله اجرا نرسیده بوده، حالا دوباره مطرح شده است؟

این که این طرح در گذشته به نتیجه نرسیده دلایل زیادی داشته و شاید به جنبه‌های مختلف آن پرداخته نشده یا زیادی بزرگ دیده شده بوده و دستگاه‌های متعددی باید هماهنگ می‌شدند؛ اما چیزی که به معاونت محترم رییس‌جمهور ارائه کرده‌ایم و خوشبختانه به کمیسیون اجتماعی دولت ارجاع شده است، این است که مدارس پانزده روز زودتر شروع می‌شوند و در عوض پانزده روز انتهای دی ماه دانش‌آموزان تعطیل شوند. این طرح صرفا برای دانش‌آموزان است، نه تعداد تعطیلات بیشتر می‌شود، نه از زمان تحصیل دانش‌آموزان کاسته می‌شود و نه اتفاقی می‌افتد که دستگاه‌های مختلف بخواهند با آن مخالفت کنند.

نظر آموزش و پرورش درباره این موضوع چیست؟


با آموزش و پرورش خوشبختانه به توافق رسیده‌ایم و بعید می‌دانم مانع خاصی وجود داشته باشد. اگر وزارت علوم هم همراهی کرد می‌تواند شامل دانشجویان هم بشود.

ادارات چطور؟ یعنی تعطیلات زمستانی شامل ادارات نمی‌شود؟

نه این طرح را اگر می‌خواستیم بزرگ کنیم، به موانع قانونی برخورد می‌کرد و موضوع بزرگ می‌شد و دوباره روی زمین می‌ماند. ضمن این که کارمندان ادارات به اندازه کافی مرخصی دارند، وقتی بچه‌ها پانزده روز زمستان تعطیل باشند، والدین آنها می‌توانند از این فرصت برای گرفتن مرخصی استفاده کنند و سفرها اتفاق می‌افتد که باعث رونق گردشگری می‌شود.

پیش‌بینی می‌کنید این طرح از چه زمانی قابل اجرا باشد؟

مشخص نیست. امیدواریم در کمیسیون اجتماعی دولت با فوریت به تصویب برسد و در اولویت دستورات دولت قرار می‌گیرد که مصوب شود.

مساله‌ای که وجود دارد این است که در این طرح گفته شده مدارس زودتر شروع شوند، اما شرایط اقلیمی بعضی استان‌ها طوری نیست که دو هفته زودتر بچه‌ها بتوانند به مدرسه بروند؛ مسائلی مانند گرمای هوا وجود دارد. برای آنها هم فکری شده؟

پانزده روز آنقدر زمان زیادی نیست که تاثیر چندانی در وضعیت گرمای هوا داشته باشد و دانش‌آموزها به مشکل بخورند. اگر می‌خواستیم این ملاحظات جزئی را در نظر بگیریم باز هم طرح دچار مشکلات قبلی می‌شد که تاکنون به نتیجه نرسیده‌اند.

با این تعطیلی چه تغییری در وضعیت گردشگری اتفاق می‌افتد؟

در صورت موافقت با این طرح، موجی از گردشگری را در نیمه دوم سال و در شرایطی خواهیم داشت که هوای مناطق جنوبی کشور کاملا مطبوع است و می‌توان به این مناطق سفر کرد. با تعطیلی این پانزده روز امیدواریم آمار گردشگری افزایش پیدا کند و اقتصاد مناطق مرکزی و جنوبی و حتی شمال و شمال غرب بر اثر ورود گردشگر بهبود پیدا می‌کند.

استان‌های گرمسیر، ظرفیت پذیرش مسافر زیاد را دارند؟ زیرساخت‌ها برای ورود گردشگر تعبیه شده؟

استان‌های گرمسیر در ایام نوروز هم پذیرای گردشگران هستند، تعطیلات زمستانی از نوروز جلو نمی‌زند. نوروز امسال بوشهر سومین استان به عنوان پذیرش گردشگر بوده و مشکلی نداشتیم، بله این آمادگی پذیرش وجود دارد و مخصوصا بومگردی کمک زیادی در این زمینه است.

فکر می‌کنید این تصمیم تاثیری بر کاهش سفرهای نوروزی یا تابستانی هم داشته باشد؟

نه فکر می‌کنم به صورت معناداری کاهش سفر تابستانی را نداریم اما در عین حال افزایش سفرهای زمستانی داریم و به این ترتیب، سفرهای داخلی افزایش چشمگیری خواهد داشت.

دو دهه پیش تجربه شروع مدارس از پانزده شهریور را داشتیم که در دولت اصلاحات اتفاق افتاد. از آن تجربه هم در این طرح استفاده کرده‌اید؟

بله توجه شده و در کمیسیون اجتماعی دولت باز هم به این مساله توجه خواهد شد. اما مساله اینجاست که بالاخره هر کاری نقاط ضعفی هم دارد اما باید ببینیم مزیت آن بر معایبش ترجیح دارد یا نه. در این طرح تعطیلات زمستانی، مزایای آن بسیار بیشتر از معایب کوچکی است که ممکن است وجود داشته باشد.

این طرح احتیاج به تصویب مجلس دارد یا در اختیار دولت است؟

فکر می‌کنم مصوبه دولت کفایت کند اما باید معاونت حقوقی هم نظر بدهد که مصوبه مجلس را لازم دارد یا نه.

این طرح بار مالی برای دولت ندارد؟ 

نه‌تنها بار مالی ندارد بلکه می‌تواند گردش مالی زیادی را در کشور ایجاد کند. برآورد ما برای نوروز، حدود ده هزار میلیارد تومان گردش مالی بود، بیش از هفتاد میلیون نفر اقامت - شهر داشتیم و اگر به ازای هر نفر روزی 150 هزار تومان در نظر بگیریم، عدد ده هزار میلیارد تومان را رد می‌کند. بنابراین اگر تعطیلات زمستانی را هم اضافه کنیم، گردش مالی زیادی ایجاد می‌شود، به ایجاد شغل کمک می‌کند، به گردشگری در مناطق محروم کمک می‌کند، بخش‌های تولیدی را دارای رونق می‌کند و ...

این پانزده روز تعطیلات زمستانی به افزایش سفرهای خارج از کشور مخصوصا کشورهای حاشیه خلیج فارس منجر نمی‌شود؟

بعید می‌دانم. به نظر ما این تعطیلات بیشتر از این که به سفر خارج از کشور منجر شود، سفرهای داخلی را رونق می‌دهد.

نکته دیگری که وجود دارد این است که در ایران فقط یک روز آخر هفته تعطیل است در حالی که به نظر می‌رسد اگر دو روز تعطیلات پایان هفته وجود داشته باشد، ممکن است به افزایش سفرها کمک شود. مجلس در این زمینه طرح‌هایی داشته، با آنها در این جهت هماهنگی‌هایی داشته اید؟

 بله ما تعطیلات رسمی زیادی در کشورمان نداریم و این که پنجشنبه‌ها تعطیل شود می‌تواند به حوزه گردشگری کمک کند. در سفری که به استان بوشهر داشتم، استاندار می‌گفت اگر پنجشنبه‌ها تعطیل شود مسافران زیادی را از استان فارس خواهند داشت و استان‌های پیرامونی می‌توانند با همدیگر تبادل گردشگر داشته باشند. با همه اینها، فعلا تمرکز ما بر تعطیلات زمستانی برای دانش‌آموزان است، آن را به نتیجه برسانیم و بعد سراغ طرح‌های دیگر می‌رویم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین