اروپاییها تلاش میکنند تا برجام را حفظ کنند/دموکراتهای آمریکا از اقدام ترامپ انتقاد کردهاند
آفتابنیوز : سرویس بین الملل- «جاکوب هیلبران» سردبیر «نشنال اینترست» در مقالهای در آن نشریه با طرح این پرسش که "آیا ترامپ جنگ با ایران را آغاز کرده است؟"، اشاره میکند که به زودی مشخص خواهد شد که آیا ترامپ واقعا می خواهد سیاست مهار را در قبال ایران دنبال کند و یا عقبگرد خواهد داشت
به گزارش آفتابنیوز؛ او می نویسد: «نوشته ها و سخنرانی های بولتون را به یاد آورید که از لزوم بمباران تاسیسات هستهای ایران گفته بود. او اکنون برنده است. او خواستار تغییر رژیم در ایران است. او مذاکره با ایران را قبول ندارد. اکنون ترامپ در کنار بولتون ایستاده است. اما آیا ترامپ خواستار اقدامات شدیدتر است؟ پاسخ این پرسش اکنون معلوم نیست و به زودی مشخص می شود. آیا ترامپ در تدارک حملهای نظامی علیه ایران است؟ آیا می خواهد تمام بانک های ایران را تحریم کند؟ در هفتههای پیش رو مشخص خواهد شد که آیا او واقعا خواستار اقدام شدیدتر است یا خیر. اروپاییها تلاش می کنند تا برجام را حفظ کنند ولی شانس آنان کم است».
او در ادامه می نویسد: «هیچ یک از اقدامات ترامپ و یا لفاظی های او نباید شگفتیآفرین باشند. علیرغم آنکه ترامپ شعار نخست امریکا را سر می دهد، اولین عنصر اصلی او «تندرو» بودن است. ترامپ موضع خصمانه و تندی در قبال ایران دارد. «وحشتناک» و «دیوانه وار» چند اصطلاحی هستند که او برای توصیف توافق هستهای از آن استفاده کرده است. دلیل بیزاری او از برجام مشخص است. برجام در زمان باراک اوباما حاصل شد و مذاکرات در آن زمان صورت گرفت. ترامپ با کنار گذاشتن «اچ ار مک مستر» مشاور امنیت ملی خود و «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجهاش و جایگزین کردن آنان با بولتون و پمپئو نشان داد که سیاست تغییر رژیم را با جدیت دنبال می کند. ترامپ هرگونه موانعی را برای از بین بردن توافق هستهای با ایران از سر راه برداشت. اما آیا او در عمل نیز اقدام شدیدی را علیه ایران اتخاذ خواهد کرد؟ صحبت از تغییر رژیم راحت تر از عملی کردن آن است. او میخواهد در قبال ایران چه کند؟ بمباران هوایی؟ حمله زمینی؟ بستن تمام مسیرهای سوئیفت بر روی ایران؟ بولتون در این باره گفته است که امریکا سرسختانهترین مسیر را برای فلج کردن اقتصاد ایران در پیش خواهد گرفت و در این راستا تحریم ها را اجرایی می کند. ترامپ مدعی شده که اگر با برجام موافقت می کرد مسابقه تسلیحات هستهای در خاورمیانه به راه می افتاد با این حال، به نظر می رسد واقعیت دقیقا وارونه است. اگر پس از خروج امریکا از برجام ایران تلاش های هسته ای خود را افزایش دهد عربستان سعودی و دیگر کشورهای منطقه نیز خواستار بازدارندگی هسته ای خواهند شد. چشم انداز مذاکرات مجدد مبهم است. به زودی مشخص خواهد شد که رویکرد ترامپ در قبال ایران و کره شمالی موفق خواهد بود یا خیر».
او در پایان می نویسد: «دموکرات ها بلافاصله اعلام کردند که اقدام ترامپ اشتباهی تاریخی بوده است. سناتور مارک وارنر اظهار داشت که ترامپ و تصمیم اخیرش باعث ایجاد شکاف و تنش در روابط امریکا با متحداناش می شود. اروپایی ها سعی خواهند کرد تا برجام را حفظ کنند».