آفتابنیوز : «حسین فدایی» که روز سه شنبه در کنفرانس مطبوعاتی درمحل ستاد انتخابات كشوربا خبرنگاران صحبت می کرد افزود:هیات مركزی نظارت بر انتخابات امروز در نشستی با ثمره هاشمی معاون سیاسی وزارت كشور و «علی اصغر كاراندیش» مدیركل دفتر انتخابات كشور نسبت به عدم ثبت نام از داوطلبان شركت در این دو حوزه انتخابیه تذكر داد.
وی تصریح كرد: عدم نام نویسی داوطلبان شركت در انتخابات شوراها در شهرستانهای ری و شمیرانات غیرقانونی است و هیات مركزی نظارت بر انتخابات شوراها تذكر لازم را به وزارت كشور داده است.
رییس هیات مركزی نظارت بر انتخابات شوراها در ادامه به جایگاه این نهاد در قانون اساسی اشاره کرد و گفت: در قانون اساسی بحث شوراها برای نهادینه شدن مشاركت مردم و واگذاری امور بدست مردم در نظر گرفته شده است.
فدایی با بیان این مطلب که «هفت اصل قانون اساسی به موضوع شوراها اختصاص یافته است»، اظهار داشت: براساس قانون نظارت بر این انتخابات برعهده مجلس شورای اسلامی است .
وی سپس به روند شكلگیری هیات مركزی نظارت بر انتخابات شوراها اشاره كرد و اظهار داشت: این هیات متشكل از پنج نماینده مجلس است كه سه نفر از آنها از اعضای كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و دو نفر از اعضای كمیسیون اصل ۹۰هستند.
نماینده تهران در مجلس و دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی افزود: این هیات حدود دو ماه است كه فعالیت خود را شروع كرده است و هم اكنون در سراسر كشور هیات عالی نظارت، هیات های نظارت در شهرستانها و بخشها تشكیل شده است.
فدایی همچنین گفت: اعضای هیات نظارت در شهرستانها متشكل از پنج نفر و در هر بخش متشكل از سه نفر است.
وی با تاكید براینكه «این هیاتها هماهنگ با دستگاههای اجرایی فعالیت میكنند»، اظهار داشت:هیاتهای نظارت بر انتخابات مكمل هیاتهای اجرایی و نه رقیب آنها هستند.
خبرنگاری در این نشست خبری به ابراز نگرانی برخی از گروهها و احزاب سیاسی درمورد امكان فعالیت جناحی هیات مركزی نظارت بر انتخابات اشاره كرد.
فدایی نیز پاسخ داد: توجه به حقوق و قانون بهترین ابزار برای پیشگیری ازهرگونه سوء رفتار و سوءبرداشت در امر اجرایی و نظارت بر انتخابات است، تا زمانی كه قانون مبنای عمل باشد ، قطعا حقوق مردم رعایت میشود.
رییس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها تصریح كرد:این هیات معیار و مبنای رفتار خود را قانون قرار داده است.
فدایی همچنین در پاسخ به سوالی درمورد «تفاوت نظارت مجلس بر انتخابات شوراها با نظارت شورای نگهبان» گفت:حوزه نظارت مجلس تنها انتخابات شوراها است ، شورای نگهبانانتخابات خبرگان رهبری و میاندورهای مجلس در چهار شهر را دنبال میكند.
وی با بیان این كه مبنای انتخابات سومین دوره شوراهای اسلامی قانون اصلاحیه شوراها مصوب ۱۳۸۲است، افزود:انتخابات دوره گذشته شوراها براساس قانون شوراها مصوب سال ۱۳۷۵برگزار شد.
نماینده تهران در مجلس توضیح داد: اختیاراتی كه در قانون سال ۷۵برای هیاتهای نظارت بر انتخابات شوراها پیش بینی شده بود، در قانون اصلاحی سال ۸۲كمی تقلیل یافته است.
فدایی با بیان اینكه «تایید اعضای هیاتهای اجرایی در گذشته برعهده هیاتهای نظارت بود» گفت: هم اكنون این اختیار براساس قانون ازهیاتهای نظارت گرفت شده است.
وی درمورد تایید صلاحیت داوطلبان نیز گفت: این موضوع نیز در این قانون اصلاحی از هیات نظارت بر انتخابات شوراها سلب شده است ، البته برای جبران قانون اجازه داده است كه اعضای هیاتهای اجرایی و داوطلبان در فرآیند انتخاب نظارت كند.
یكی دیگر از خبرنگاران در این نشست خبری همچنین با تاكید «به ابراز نگرانی برخی از نمایندگان مجلس در مورد وجود برخی كاستیها درحوزههای انتخابیه برای نظارت بر انتخابات شوراها» از اقدامات انجام شده برای رفع این كاستیها سوال كرد.
فدایی گفت: «مصطفی پورمحمدی» وزیر كشور در بخشنامهای استانداریها و فرمانداری را مكلف كرده كه امكانات و مكان مناسبی در اختیار هیاتهای نظارت بر انتخابات شوراها قرار دهند.
وی افزود:«غلامعلی حدادعادل» رییس مجلس نیز با «محمود احمدی نژاد» رییس جمهوری مكاتباتی را در این زمینه انجام داده است.
فدایی گفت: هم اكنون رییس مجلس بحث تامین اعتبار مورد نیاز هیاتهای نظارت بر انتخابات شوراها را دنبال میكند.
رییس هیات مركزی نظارت بر انتخابات شوراها تاكید كرد: این هیات ها تاكنون هیچ مشكل خاصی نداشته اند.
در این نشست خبری «علی ریاض» رییس هیات مركزی نظارت بر انتخابات شوراهای استان تهران ، «پرویز سروری» عضو هیات نظارت استان تهران،«سلمان خدادادی» عضو هیات مركزی ،«صابر» مسوول ستاد اجرایی نظارت بر انتخابات شوراها و «علی اصغر كاراندیش» مدیركل دفتر انتخابات وزارت كشور نیز حضور داشتند.
خدادادی از اعضای هیات مركزی نظارت بر انتخابات شوراها نیز در پاسخ به سوالی درمورد نواقص موجود در قانون انتخابات شوراها توضیح داد:كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها را در دست بررسی دارد، اما بدلیل كمبود وقت هنوز این طرح در صحن علنی مجلس بررسی نشده است.
مدیركل دفتر انتخابات وزارت كشور نیز در این نشست توضیحاتی درمورد صندوقهای جدید اخذ رای در انتخابات چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری ، انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی و انتخابات سومین دوره شوراهای اسلامی ارایه كرد.
وی گفت:حدود ۱۳۰هزار صندوق با طراحی جدید برای این سه انتخابات پیش بینی شده است.
این مقام وزارت كشور با تاكید براینكه «این صندوقها دارای شماره سریال است» بر بالا بودن ضریب امنیتی این صندوقهای جدید ، تاكید كرد.
كاراندیش گفت: صندوقهای جدید اخذ رای در هشت نقطه پلمب میشوند.
وی گنجایش این صندوقها را یك هزار و ۵۰۰رای ذكر كرد.