آفتابنیوز : علی رشیدی نژاد در کارگروه سلامت استان کرمان با اشاره به بیماری های انسان و دام اظهار کرد: کانون های جدید این بیماری را در شهرک صنعتی و منطقه الله آباد در شهر کرمان را شناسایی کردهایم ضمن آنکه دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسنی برای مبارزه با بیماری سالک ساخته که منتظر تاییدات بهداشتی است تا در آینده نزدیک به بازار عرضه شود.
وی ادامه داد: هاری، تب کنگو، تب مالت و سالک چهار بیماری شایع در استان کرمان در حوزه بیماریهای مشترک انسان و دام است.
رشیدی نژاد با اشاره به بیماری هاری و با بیان اینکه بیش از 40 درصد موارد حیوان گزیدگی مربوط به شهرستان کرمان بوده است، اظهار کرد: بیش از 70 درصد گازگرفتگی ها توسط سگ های دارای صاحب و 90 درصد نیز توسط سگ های بلاصاحب بوده است که در این راستا باید مدیریت صحیح و کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب در استان کرمان صورت گیرد.
رشیدی نژاد به بیماری تب کریمه کنگو نیز اشاره و تصریح کرد: تب کریمه کنگو ویرویسی است که عمده انتقال آن به انسان از طریق گزش توسط کنه گزارش شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با ارایه پیشنهاداتی برای کنترل این بیماری در سطح استان کرمان اظهار کرد: کنترل کنه در جمعیت دامی استان با تاکید بر مناطق با اندمیسته بالا، ساماندهی ذبح دام خارج از کشتارگاه و تعیین وضعیت دام قاچاق استان را برای کنترل این بیماری مشترک بین انسان و دام را پیشنهاد میکنیم.
وی به بیماری سالک در سطح استان، اشاره و با بیان اینکه این بیماری را بیشتر در حاشیه های شهر و مناطق فقیر نشین، مناطق خشکسالی و با تغییر اقلیم شاهد هستیم اظهار کرد: کانون های جدید این بیماری را در شهرک صنعتی و منطقه الله آباد در شهر کرمان را شناسایی کردهایم ضمن آنکه دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسنی برای مبارزه با بیماری سالک ساخته که منتظر تاییدات بهداشتی است تا در آینده نزدیک به بازار عرضه شود.
به گزارش ایسنا، رشیدی نژاد خاطرنشان کرد: بیش از 80 درصد موارد سالک شناسی شده در استان مربوط به شهر کرمان است که بیشتر عمده این سالک از نوع شهری و در حاشیه های شهر کرمان بوده است.
براساس این گزارش، ماه بانو معصوم زاده عضو شورای شهر کرمان نیز در این جلسه اظهار کرد: 10 تا 15 هزار سگ بلاصاحب در سطح شهر کرمان داریم که با توجه به امکانات شهرداری کرمان امکان جمع آوری این سگ ها در مدت یکسال را نداریم و نیاز است در این راستا برنامه ریزی جدی صورت گیرد.