کد خبر: ۵۲۶۸۵
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۸۵ - ۲۲:۴۶
بی‌بی‌سی در گزارشی تشریح کرد

ناگفته‌هایی از فعالیت القاعده در اینترنت

آفتاب‌‌نیوز : شبکه خبری بی‌بی‌سی در گزارشی براساس یافته‌های این مرکز به بررسی فعالیت‌های اینترنتی گسترده القاعده پرداخته است. 

در این گزارش آمده است،‌ افرادی که در این مؤسسه کار می‌کنند نه جاسوسند و نه سرباز بلکه کارشناسان و پژوهشگران دانشگاهی هستند که از آشنایی کامل خود به زبان عربی برای انجام تحقیقاتی در مورد پدیده «جهادگرایی آن‌لاین» استفاده می‌کنند. آنها با اسامی مستعار عربی و استفاده از پروکسی وارد سایت‌های اینترنتی و اتاق‌های گفت‌وگوی مرتبط با القاعده و سایر گروه‌های جهادگرای افراطی می‌شوند و به بررسی این پدیده می‌پردازند. 

تروریسم اینترنتی

به گفته برینر لیا،یکی از اعضای ارشد این موسسه تبلیغات و استفاده از اینترنت برای دعوت به پیوستن به این گروه‌ها از مهم‌ترین اهداف آنها است. البته ارتباطی که از این طریق آغاز می‌شود در مراحل بعد توسط ارتباطات داخلی و پیام‌های مختلف برای گسترش روحیه مبارزه‌جویی ادامه می‌یابد. این ارتباط توسط نامه‌های الکترونیکی و پیام‌های رمزگذاری شده انجام می‌شود،‌ اما اغلب رمزها به صورت کدهایی ساده است که اهداف تروریستی آنها را پنهان می‌کند. 

استفاده دیگر آنها از اینترنت برای تهدید و ترساندن دشمنان از طریق انتشار تصاویر ویدئویی فجیع مانند صحنه‌هایی از سربریدن و موارد مشابه دیگر است. بخشی از کارشناسان اینترنتی این گروه‌ها نیز وظیفه تخریب سایت‌های اینترنتی مخالفان و منتقدان این گروه‌های افراطی را برعهده دارند. 

آخرین حوزه کاربرد اینترنت توسط آنها برای آموزش است و شامل موارد متنوعی است که راه‌های اجتناب از دستگیری و مقاومت در بازجویی تا شیوه ساخت بمب و کار گذاشتن مین را شامل می‌شود. 

فیلم‌هایی با زیرنویس انگلیسی
محققان این مرکز دریافته‌اند که گروه‌های جهادگرای افراطی اخیرا تلاش فراوانی برای جذب نیرو از کشروهای اروپایی انجام می‌دهند. 

انتشار سخنرانی‌های ایمن الظواهری رهبر القاعده بازیرنویس انگلیسی در همین راستاست.بسیاری از فیلم‌های سخنرانی‌ها و تبلیغات این گروه به زبان‌های آلمانی، اسپانیایی، سوئدی و دیگر زبان‌های اروپایی نیز ترجمه شده است. 

یکی از حوزه‌هایی که تبلیغات این گروه‌های تروریستی بیشترین موفقیت را داشته‌است ابتکار آنها در هدف قرار دادن جوانان بوده است یعنی ارتباط با نوجوانان از طریق اتاق‌های گفت‌و‌گو در فضای مجازی و ارائه تبلیغات خود به شیوه هایی جذاب مانند استفاده از یک ستاره موسیقی رپ که به آنها پیوسته است و یا بازی های اینترنتی که سربازان آمریکایی را هدف قرار می‌دهند.

توماس هگامر از کارشناسان مرکز مطالعات دفاعی نروژ می گوید این اتاق‌های گفت‌و‌گوی مجازی مانند میدان شهر گروه‌های جهادگرای افراطی است.آنها در این فضای مجازی با هم ملاقات می‌کنند و به انتقال جدیدترین اخبار و گفت‌و‌گو درباره موضوعات مورد علاقه خود می‌پردازند. 

او می‌افزاید آنها با اسامی و آدرس‌های مخفی و ناشناس وارد می‌شوند وبا مهارت تمام دائما آنها را تغییر می‌دهند تا توسط مامورین امنیتی شناسایی نشوند.

او می گوید ما درگیر جنگ افکار و ارزش‌ها هستیم و می افزاید در حالی که پس از ارتباط رودررو، مهمترین ابزار جذب نیرو برای این گروه‌های تروریستی اینترنت است، به نظر می‌رسد دولت‌های غربی از ردیابی و مقابله با این جنبش اینترنتی بازمانده‌اند.







بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین