آفتابنیوز : آنتونی بوردین آشپز و برنامهساز سرشناس که دیروز در ۶۱ سالگی در عین ناباوری خودکشی کرد سال ۲۰۱۴ به ایران سفر کرده بود.
او در سفر به ایران به شهرهای اصفهان و تهران رفت و در آنجا به شیوه همیشگی خود به میان مردم رفت و غذاهای ایرانی را دستمایه ساخت قسمتی تازه از «بخشهای ناشناخته» قرار داد. همین سفر و تصویر مثبتی که از ایران ارائه کرد باعث شد که ایرانیان با او آشنا شوند.
بوردین پس از بازگشت از ایران در سال ۲۰۱۴ تصویری گیجکننده در ذهن داشت. از یک سو آنچه دولت آمریکا و رسانهها از ایران تصویر میکردند در ذهنش جا خوش کرده بود و از سوی دیگر تجربهای واقعی از ایران پیدا کرده بود که با تصور ذهنیاش همخوانی نداشت.
نویسنده کتابهای پرفروشی چون «اسرار آشپزخانه» درباره این تضاد مینویسد: «آنچه درون ایران، هنگام قدم زدن در خیابانها تهران و ملاقات با مردم میبینید در نقطه مقابل آن تصویری قرار میگیرد که با استفاده از رسانهها درباره ایران به دست میآورید. من این تجربه را هیچ جای دیگری در جهان نداشتم.»
این تضاد به حدی آشکار است که بوردین مینویسد: «واقعاً گیج شدم. قرار نبود اینطور باشد. از میان تمام کشورهایی که در سالیان گذشته سفر کردم در ایران بود که گرمترین برخورد با افراد غریبه را تجربه کردم.»
در نظر این مجری مشهور ایرانیان با او به عنوان یک شهروند آمریکا حتی از مردم کشورهای غرب اروپا که به صورت سنتی به آمریکا نزدیک هستند، برخورد بهتری دارند. او در این باره مینویسد: «در تهران علیرغم اینکه ممکن است روبهروی یک «مرگ بر آمریکا»ی عظیم بایستید، برخورد مردم غریبه با شما از خیلی کشورهای اروپای غربی بهتر است. به شما لبخند میزنند، پیشنهاد کمک میدهند و با انگلیسی دستوپا شکسته احوالپرسی میکنند و حسننیت نشان میدهند.»
بوردن مینویسد: «ایران آنگونه که مردم دوست دارند تصور کنند، دنیای سیاه یا سفید نیست. آنچه که از ایران در «بخشهای ناشناخته» به شما ارائه دادیم فقط بخشی کوچک از داستانی بسیار ژرفتر، رنگارنگ، بسیار قدیمی و پیچیده است. همانند هر چیزی که به اندازه امپراتوری باستانی ایران زیبا و کهن باشد، ارزشش را دارد که بیشتر مورد توجه قرار گیرد.»
خبر درگذشت آنتونی بوردین در رسانهها و میان چهرههای سرشناس بازتاب گستردهای داشت. حتی برخی ایرانیان نیز در شبکههای اجتماعی به این خبر واکنش نشان دادند.
خبرانلاین