کد خبر: ۵۲۸۴۴۰
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۴
لایحه حفاظت از خاک همچنان در مجلس خاک می خورد

رتبه اول ایران در فرسایش خاک/ چه کسانی خاک زراعی را از کشور خارج کنند؟

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: هنوز برخی علیرغم ممنوعیت جدی قاچاق خاک تمایل دارند خاک زراعی که تولید یک سانتی متر آن میلیون ها سال طول می کشد را از کشور خارج کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
علی اکبری در گفت وگو با خانه ملت، با هشدار نسبت به افزایش فرسایش خاک، گفت: طی سال های اخیر به دلیل کمبود آب و خشکسالی ها پدیده فرسایش خاک در کشور در حال افزایش بوده و زنگ خطر فرسایش خاک به صدا درآمده است.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ نماینده بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه در مجلس شورای اسلامی، فرسایش خاک را بحران زیست محیطی جدی دانست که زمینه شیوع ریزگردها را بیش از پیش فراهم می کند، تصریح کرد: ایران رتبه اول فرسایش خاک در جهان را دارا  و شدت تخریب و فرسایش خاک در ایران 5 برابر متوسط جهانی است و به طور قطع اگر در جهت کنترل و مدیریت فرسایش خاک اقدامات عملی مناسبی صورت نگیرد آسیب های جدی به زیرساخت های کشور مانند سدها وارد می شود.

وی خاک را یکی از باارزش ترین ثروت ملی کشور دانست و افزود: تجدیدپذیری خاک بسیار مشکل است؛ دولت باید تسهیلات و بودجه هایی را به استان هایی که با پدیده گرد و غبار مواجه هستند به منظور آبخیزداری و تهیه مالچ اختصاص دهد البته مجلس و دولت این مهم را در برنامه ششم و بودجه 96 و 97 پیش بینی کرده اند و توجه دولت و مجلس نشان از آگاهی در مورد تبعات و بحران های ناشی از فرسایش خاک دارد.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه لایحه حفاظت از خاک توسط کمیسیون تصویب و در نوبت بررسی صحن علنی قرار دارد، گفت: در این لایحه به مدیریت آبخیزداری که باعث بهبود پوشش گیاهی و پیشگیری از حرکت شن های روان و همچنین به پیشگیری از سوء برداشت مانند قاچاق و حفاظت از خاک به عنوان کالایی ارزشمند که ارثیه میلیون سال قبل است توجه شده است.

وی با تاکید بر اینکه علیرغم ممنوعیت جدی قاچاق خاک هنوز برخی تمایل دارند خاک زراعی کشور که تولید یک سانتی متر آن میلیون ها سال طول می کشد را از کشور خارج کنند، تصریح کرد: متاسفانه این معضل هنوز مدیریت نشده است البته دستگاه های اجرایی مرتبط در لایحه حفاظت از خاک مکلف شدند که از این پدیده سوداگرایانه جلوگیری کنند.

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه در لایحه حفاظت از خاک تمهیدات غنی و جدی برای حفاظت از خاک پیش بینی شده است، تصریح کرد: لازم است با تبدیل آن به قانون دستگاه های متولی وظیفه خود را به درستی انجام دهند.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه خشکی تالاب ها افزایش فرسایش خاک را به دنبال داشته است، افزود: عدم پیشگیری از حرکت سریع بادها که موجب انتشار ریزگردها می شود عمده ترین تهدیدی است که دراین حوزه باید مورد توجه قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین