آفتابنیوز : در هفته ای که گذشت نمایندگان مجلس مشغول پهن کردن طومار اعتراضی خود در صحن علنی بودند. طوماری که می گفتند در مخالفت با الحاق ایران به کنوانسیون بین المللی منع تامین مالی تروریسم، هزاران امضا دارند و به واسطه آن می خواستند بساط تازه ای را در پارلمان به راه اندازند. اگرچه این نمایش با تشر علی لاریجانی پایان یافت اما ماجرای مرموز دیگری هم در جریان بود. ماجرایی که باز هم پای مشهد را به میان آورد.
پیامکی از دیار مشهد
به گزارش آفتاب نیوز، درست زمانی که قرار است مهمترین لوایح برای تغییر وضعیت ایران در بازارهای بین المللی و مبادلات پولی- بانکی به رای نمایندگان گذاشته شود، همان شیوه در دستور کار جریان مخالف قرار می گیرد. مخالفان «الحاق ایران به کنوانسیون بین المللی منع تامین مالی تروریسم» برای از دستور خارج کردن لایحه ای که می توانست ایران را به موقعیت سبز در FATF هدایت کند، دست به دامن ارسال پیامک شدند. شیوه ای که حداقل در این مورد آنها را به یک رضایت نسبی رساند و توانست این لایحه را برای دو ماه مسکوت بگذارد. (اینجا)
اما اینکه این پیامک از کجا و با چه هدفی بدست نمایندگان رسید، خیلی زود از حالت معماگونه خود خارج شد. علیرضا رحیمی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در توئیتی اعلام می کند: از گزارش پیامکهای حاوی تهدید و توهین به نمایندگان در حضور دکتر لاریجانی مشخص شد، مرکز طراحی و ساماندهی پیامکها علیه نمایندگان و مجلس (با هدف رد لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم) شهر مشهد بوده است. حلقه اولترا-افراطی که از کره شمالی برای ایران تصور بیشتری ندارند.
اما این تنها رحیمی نبود که انگشت اشاره مرکز ارسال پیام ها را به سمت مشهد گرفت. علی مطهری، نایب رئیس مجلس هم گفته است: «بیشتر پیامکهای ارسالی برای من هم از مشهد و خراسان بود. » قاسم میرزایی نیکو نیز در این رابطه به خبرآنلاین گفت: پیامک ها برای همه نمایندگان ارسال می شد آن هم با پیش شماره های مختلف. او با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از آنها پیش شماره 0915 داشت که مشخصا مربوط به مشهد است و برخی هم ایرانسل بود، درباره مضمون آنها گفت: بیشتر این پیامک ها مضمونی تهدید آمیز و البته توهین آمیز داشت و حتی در برخی موارد من به برخی از این پیامک ها جواب دادم اما آنها فحاشی را آغاز کردند. (اینجا)
از تکذیب مشهدی های پارلمان تا سابقه اغتشاشات 19 دی
با وجود تایید تعدادی از نمایندگان مجلس، مشهدی های پارلمان به هیچ روی حاضر به پذیرش این موضوع نبودند. چه آنکه برخی از آنان تماس تلفنی خبرنگار خبرآنلاین را نیمه کاره قطع کردند و از پاسخگویی طفره رفتند و چه آنکه اساسا هرگونه ارسال پیامک تهدیدآمیز را تکذیب کردند. (اینجا)
اما این طفره رفتن ها و تکذیب کردن ها در حالی صورت می گیرد که دیگر باور کردن خبری که حامل آشفته سازی فضای سیاسی از دیار مشهد باشد، خیلی سخت نیست. شاهد این مدعا هم اتفاقاتی است که در دی ماه سال گذشته رخ داد. سفر اسحاق جهانگیری به خراسان رضوی و شهر مشهد، عده ای فرصت شناس را راهی خیابان های مشهد کرد تا ورود معاون اول رییس جمهور را غنیمت شمرده و به بهانه اعتراض به روشن نشدن وضعیت موسسات مالی اعتباری، در مخالفت با دولت شعار دهند. هرچند آنها که سازماندهی این اعتراضات را برعهده داشتند ابتدا قصد کرده بودند گردهمایی سپرده گذاران را برهم بزنند اما سررشته کار از دستشان در رفت. خیلی زود تجمع کنندگان به افرادی خشمگین بدل شدند که اعتراض از وضع معیشتی را به مسائل دیگری از جمله آزادیهای اجتماعی و سیاسی بسط دادند و با حضور نیروهای انتظامی و تلاش برای حفظ امنیت شعارهای تندتر و ساختار شکنانه ای سر دادند.
همین اقدام سرآغازی شد برای تجمعاتی که کم کم اکثر نقاط کشور را به تسخیر خود درآورد. تجمعاتی که خیلی زود به اغتشاش تبدیل شد و طبق آمار وزیر کشور در نتیجه آن حدود 5 هزار نفر بازداشت شدند؛ 90 تن از پرسنل نیروی انتظامی مضروب و مجروح شدند و اعتراض ها در 42 شهر به درگیری منجر شد.
پایتخت مخالفان دولت در مظان اتهام
در آن ایام کسی ابایی نداشت از اینکه بگوید زبانه آتش تجمعاتی که یک به یک شهرهای ایران را درگیر خود می ساخت، پیامد اقداماتی است که در مشهد شکل گرفته بود. جایی که پایتخت مخالفان دولت نام دارد و تریبون هایش تنها یک جهت را بلد است و آن تاختن به دولتمردان است. با این تفاصیل اما وارد نمودن اتهام به مقاماتی که در مشهد حضور دارند کار ساده ای نبود. هرچند در این میان برخی سعی داشتند که مسبب این اقدامات را محمود احمدی نژاد و حلقه نزدیک به او بدانند (اینجا) اما خیلی زود نام سید احمد علم الهدی به میان آمد.
در همان روزها بود که خبری مبنی بر تذکر شورای عالی امنیت ملی به امام جمعه مشهد منتشر شد که خیلی زود واکنش او را در پی داشت. علم الهدی در نامه ای خطاب به علی شمخانی، تمامی اتهاماتی که به او در زمینه مدیریت اعتراضات در مشهد نسبت داده شد را شایبه ای بیش ندانست (اینجا) و از سوی دیگر هم دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد: شایعه منتشر شده در فضای مجازی در مورد جلسه اخیر شورای عالی امنیت ملی و تذکر به یکی از شخصیتهای کشور صحت ندارد و لازم است رسانههای گروهی با حفظ هشیاری از انتشار شایعات اختلافبرانگیز خودداری کنند.
در این میان اگرچه اکثر دولتمردان و علی الخصوص شخص رییس جمهور و معاون اول وی، اسمی از شهر مشهد نمی آورند اما با این حال اغتشاشات دی ماه گذشته را سازماندهی شده از سوی برخی مخالفان خود می دانستند. مخالفانی که همه به خوبی می دانند مقر سرشناس ترین آنها بویژه دو رقیب انتخاباتی روحانی در شهر مشهد است.
هشدار علم الهدی در روز عید فطر
مساله پیامک هایی که با پیش شماره 0915 در صفحه گوشی نمایندگان مجلس آن هم در زمان رسیدگی به یکی از مهمترین لوایح دولت ظاهر شد، می تواند تحقیقات را در مورد مقر فرماندهی تکمیل کند. تحقیقاتی که البته بخش مهمی از آن در روز عید فطر تکمیل شد.
آیت الله علم الهدی در خطبه های این روز، FATF را به عنوان مهمترین موضوع مورد بحث خود انتخاب کرد و خطاب به نمایندگان مجلس گفت: حواستان جمع باشد که در تاریخ اسمتان دنبال مملکتفروشان نیاید و نگویند شما هم با تصویب FATF جزو مملکتفروشان بودید. اینجا جمهوری اسلامی است. این مردم خون دادند تا شما به مجلس رفتید. این حکومت با حکومت قاجار و پهلوی فرق دارد.
آیا هشدار علم الهدی شبیه همان پیامی نیست که به گوشی نمایندگان ارسال شده است؟
خبرآنلاین
.....
راستی چرا سفیر روسیه در فلان کشور اسیای مرکزی میاد با اقای رییسی در مشهد ملاقات میکند.