کد خبر: ۵۳۲۴۶
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۸۵ - ۱۱:۱۳
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:

قطع رابطه تهدید است نه فرصت

آفتاب‌‌نیوز : وی اظهار داشت:‌ دیوار بی‌اعتمادی که آقای خاتمی به آن اشاره داشت الان بلندتر از قبل شده و این امر ناشی از ذهنیت‌هایی است که وجود دارد. 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هفتم افزود: متأسفانه ترس از آمریکا یا بیگانه به دلیل تجربیات تاریخی که از گذشته در مورد حضور آمریکا در مسایل سیاسی و اقتصادی کشورمان است وجود دارد و نگرانی از برقراری ارتباط این است که مداخلات مجددا آغاز شود. 

نماینده ایلام گفت: در زمان کلینتون سیگنال‌های مثبتی برای برقراری رابطه ارسال شد اما با آمدن نومحافظه‌کاران و پیش‌گرفتن سیاست خارجی خشن و کوبیدن بر طبل جنگ آن زمینه نیز از بین رفته است. 

عضو فراکسیون اقلیت در مجلس هفتم افزود: اکنون آن شرایطی که در زمان کلینتون آغاز شده دیگر در میان زمامداران وجود ندارد و دیوار بی‌اعتمادی بین دو کشور به وجود آمده و ذهنیت‌ها باید اصلاح شود. 

قنبری تصریح کرد: در شرایط فعلی هیچکدام از طرفین از این وضعیت سود نمی‌برند و البته برای برقراری رابطه باید فضایی برقرار شود که یک طرف تسلیم طرف مقابل نشود و هر دو طرف به عنوان مستقل سرمیز بنشینند. 

وی در پاسخ به این سوال که وضعیت رابطه فعلی ایران آمریکا، چه فرصت‌ها و تهدیداتی را متوجه ایران می‌کند اظهار داشت: اساسا قطع رابطه بین دو کشور با توجه به روابط بین‌المللی فرصت چندانی نه برای آمریکا و نه ایران به حساب نمی‌آید.
عضو کمیسیون امنیت ملی افزود: این قطع رابطه تهدید به شمار می‌آید نه فرصت. زیرا از ناحیه قطع رابطه تهدیدات فراوانی متوجه ایران شده است مثلا جنگ تحمیلی را نمی‌توان جدا از این قطع رابطه دانست. 

قنبری تأکید کرد: خسارت فراوان اقتصادی و سیاسی متوجه ما شده که همه آنها جز این تهدیدات محسوب می‌شود مثلا به دلیل این قطع رابطه بحث هسته‌ای صلح‌آمیز در ایران دچار مشکل شده در حالی که در کشوری مانند هند حتی بمب اتمی را به راحتی آزمایش می‌کنند و هیچگاه مورد هجمه واقع نمی شوند. آمریکا چون می‌ترسد ایران با به دست آوردن موفقیت‌ هسته‌ای تهدید جدی برای منافع‌اش در منطقه محسوب شود بنابراین با این فناوری مخالت می‌کند. 

وی اظهار داشت: البته این مشکلات تنها برای ایران نیست و آمریکا بیشتر دچار آسیب و زیان است. مثلا باید هزینه هنگفتی را متوجه شود و نیروهای نظامی خود را در منطقه خلیج فارس مستقر کند تا در منطقه به منافع آن آسیب وارد نشود.
نماینده ایلام افزود: اکنون ایران رهبری ضدآمریکایی جهان را در برمی‌گیرد و نه تنها در منطقه بلکه در خود آمریکا نیز متحدهایی در این زمینه دارد که از بعد سیاسی ضرر زیادی به آمریکا وارد می‌شود. 

قنبری معتقد است این تهدید دوطرفه برای هر دو کشور وضعیت مطلوبی محسوب نمی‌شود. 

عضو کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به اینکه اگر انتخابات کنگره و سنا باعث پیروزی دموکرات‌ها شود سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران تغییر می‌کند گفت:‌ با توجه به نقش خاص رئیس جمهور (آمریکایی)‌ در طراحی امور خارجه شاید پیروزی دموکرات‌ها نتواند موجب تحول بین دو کشور شود فقط شاید این فضا شکسته شود. 

وی اظهار داشت: با توجه به اختیارات رئیس جمهوری این تغییرات نمی‌تواند به شکلی مؤثر باشد. 

قنبری در پاسخ به این سوال که در سه دهه گذشته چه فرصت‌هایی برای نزدیکی وجود داشته که از دست رفته است، گفت: فرصت‌هایی زیادی از دست رفته و آخرین آنها در دوران کلینتون بود. 

وی اظهار داشت: متأسفانه وقتی فضا در ایران برای مذاکره مناسب است در آن سو نامناسب و وقتی در آمریکا مناسب است ایران تمایلی برای مذاکره نشان نمی‌دهد. 

نماینده ایلام افزود:‌ در هنگام رویارویی دو تیم فوتبال ایران و آمریکا در بازی‌های جام جهانی 98 فرانسه زمینه برای مذاکره فراهم شد و تحلیلگران این سیاست را تشبیه به بازی پینگ پنگ آمریکا و چین کردند که روابط این دو کشور در جریان این مسابقه برقرار شد ولی در بازی دو تیم فوتبال اینگونه نشد. از این قبیل فرصت‌ها بسیار بوده که یکی یکی از بین رفت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین