آفتابنیوز : این دلایل ممکن است شامل موارد گوارشی و شکمی مانند ریفلاکس اسید معده یا زخم معده یا در برخی موارد به دلیل مشکلات قلبی در بزرگسالان باشد.
در این مقاله از سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی علل احتمالی درد قفسه سینه و استفراغ که برخی بیضرر بوده و برخی دیگر جدیتر است بررسی شده است.
از علل رایج درد قفسه سینه و استفراغ میتوان به بازگشت اسید به مری (ریفلاکس گاستروازوفاژیال) (GERD)، زخمهای گوارشی، وحشت زدگی (حمله پانیک)، اضطراب و حملات قلبی اشاره کرد.
بازگشت اسید به مری نوعی اختلال سیستم گوارشی است که باعث ایجاد علائمی از جمله سوءهاضمه، سوزش سردل (سوزش قلب)، درد قفسه سینه و استفراغ میشود. افراد مبتلا به این اخلال گوارشی میتوانند آن را با دارو و تغییرات تغذیهای درمان کنند.
زخمهای گوارشی روی جداره معده به وجود میآیند و میتوانند بسیار دردناک بوده و علائمی همچون استفراغ و درد سوزش آور در سینه دارند. درمان این زخمها با داروها صورت میگیرد، اما در برخی موارد عمل جراحی برای درمان آن مورد نیاز است.
وحشتزدگی که میتواند ترسناک باشد با علائمی همچون تنگی نفس و درد قفسه سینه همراه است. استرس و اضطراب از عوامل موثر در وحشتزدگی است، بنابراین پیدا کردن راههایی برای کاهش استرس میتواند به کاهش علائم آن کمک کند. تغییر سبک زندگی و مشاوره با دکتر متخصص نیز در درمان وحشتزدگی موثر است. کاهش محرکهایی همچون قهوه و انجام فعالیتهایی همچون مدیکیشن و تمرکز حواس نیز میتواند منجر به کاهش استرس شود.
به طور کلی همه افرادی که از درد قفسه سینه و استفراغ رنج میبرند، باید به پزشک مراجعه کنند.
آیا درد قفسه سینه میتواند نشانه حمله قلبی باشد؟
گاهی اوقات درد قفسه سینه و حالت تهوع میتواند نشانهای از حمله قلبی باشد، اما فراموش نکنید که نشانههای آن در زنان و مردان به شکل متفاوت ظاهر میشود. از علائم معمول حمله قلبی میتوان درد خفیف قفسه سینه و احساس ناراحتی که به آهستگی ایجاد میشود، احساس ناراحتی در بالاتنه، تنگی نفس، حالت تهوع یا استفراغ، سرگیجه ناگهانی، عرق سرد و خستگی غیرمعمول را نام برد. طبق اعلام انجمن قلب آمریکا، زنان بیشتر ازمردان علائمی همچون تنگی نفس، حالت تهوع، استفراغ و درد کمر، شانهها و فک را احساس میکنند. حملات قلبی نیاز به کمک پزشکی فوری داشته و در صورتی که این علائم را احساس کردید سریعا با اورژانس تماس بگیرید.
حمله قلبی زمانی رخ میدهد که یک یا چند عروق کرونر در قلب فرد مسدود شود. این انسداد مانع جذب اکسیژن و مواد مغزی به بافت و عضله قلب میشود که میتواند منجر به مرگ شود.
پزشک میتواند به وسیله الکتروکاردیوگرام (EKGTEST) یا آنژیوگرافی کرونری حمله قلبی را تشخیص دهد. در صورتی که آزمایشها ریتم نامنظم قلب را نشان دهد، فرد مشکل قلبی دارد. گاهی پزشکان برای تشخیص حمله قلبی از آزمایش خون نیز کمک میگیرند.
درمان حمله قلبی: به محض مشاهده علائم حمله قلبی و مشکوک شدن به آن با اورژانس تماس بگیرید. به هنگام انتظار برای رسیدن اورژانس خوردن آسپیرین خرد شده میتواند اثر حمله قلبی را کاهش دهد. سایر درمانهای اولیه شامل آسپیرین، نیتروگلیسیرین و داروهای ضد انعقاد است، اما برخی از افراد ممکن است به عملهای جراحی نیاز پیدا کنند. از انواع عملهای جراحی برای درمان در حملات قلبی میتوان به آنژیوپلاستی (رگ بازسازی) (PCI) که شامل قراردادن یک استنت فلزی یا پلاستیکی کوچک در شریان به منظور بهبود جریان خون است، جراحی بای پس سرخرگ تاجی که جراح قسمتی از یک رگ در بخشی دیگر از بدن را برداشته و برای بای پس عروق کرونری مسدود شده استفاده میکند اشاره کرد. درمانهای طولانی مدت نیز شامل اتخاذ تغییرات سبک زندگی سالم، مدیریت استرس و ترک سیگار است.
آیا احتمال آنژین قلبی وجود دارد؟
آنژین که ناشی از تجمع پلاکتها در شریانهاست، از علائم یک بیماری بوده و خود به تنهایی نوعی بیماری به حساب نمیآید. به هنگام آنژین قلبی فرد احساس فشردگی قفسه سینه یا سوء هاضمه داشته و ممکن است از احساس درد در نواحی گردن، شانهها، بازو، فک و کمر رنج ببرد.
برای تشخیص آنژین پزشک علاوه بر انجام معاینات فیزیکی، علائم، سوابق خانوادگی و پزشکی فرد، استعمال دخانیات، رژیم غذایی و دیگر عوامل خطر ابتلا را در نظر گرفته و در صورت مشکوک شدن به آنژین ازمایشهایی مانند تست الکتروکاردیوگرام (EKG)، تست استرس، عکسبرداری، اشعه ایکس از قفسه سینه و آزمایشهای خون را تجویز میکند.
درمان آنژزین قلبی: انواع گزینههای درمانی برای آنژین وجود دارد. در صورتی که علائم خفیف باشد مصرف برخی داروها و تغییر سبک زندگی موثر است. از عوامل سبک زندگی موثر در درمان آنژین میتوان به ترک سیگار، پیروی از رژیم غذایی سالم، اجتناب از خوردن وعدههای غذایی سنگین و زیاد، استراحتهای منظم در ورزش، فعالیت جسمی، کاهش موقعیتهای استرسزا و مدیریت اضطراب، حفظ وزن مناسب و مصرف منظم داروهای تجویزی پزشک اشاره کرد. در صورتی که این گزینههای درمانی موثر واقع نشد، برخی روشهای پزشکی مانند آنژیوپلاستی یا پیوند عروق کرونری به کار گرفته میشود.
علل درد قفسه سینه در کودکان چیست؟
درد قفسه سینه و حالت تهوع دو علت رایج بستری شدن کودکان در بیمارستانهاست، اما به طور کلی برخلاف بزرگسالان اغلب درد قفسه سینه در کودکان بی خطر است. از عوامل درد قفسه در کودکان میتوان موارد زیر را نام برد:
بازگشت اسید به مری (GERD): تولید بیش از حد مایعات گوارشی نظیر اسید معده و مایع صفرا در معده باعث برگشت مواد غذایی به مری و تخریب بافت پوششی آن میشود. درمان این بیماری شامل پیروی از رژیم غذایی مناسب و مصرف داروهای بدون نسخه است.
اختلالات اسکلتی – عضلانی: درد و حساسیت دیواره، عضلات و اسکلت قفسه سینه باید به مرور زمان برطرف شود. درمان این اختلالات نیاز به مراجعه مداوم به پزشک دارد.
سایر علل: در کودکان مبتلا به آسم یا کودکانی که از اضطراب و استرس رنج میبرند، ممکن است درد ناگهانی در قفسه سینه و استفراغ رخ دهد.
ایسنا