آفتابنیوز : رضا حفیظی بیان کرد: این محموله صادراتی چند روز پیش با یک هزار و ۴۸۰ راس گوسفند با نظارت دامپزشکی و بدون هیچ مشکلی در بندر شادگان به مقصد کشور قطر بارگیری شد.
وی گفت: لنجی که این محموله را حمل کرده بود در بین راه خراب شد و به مدت پنج روز در دریا باقی ماند و پس از پنج روز وقفه به کشور قطر رسید.
رییس اداره دامپزشکی شهرستان شادگان افزود: زمانی که لنج به کشور قطر رسید در حدود ۱۰ راس گوسفند تلف شده بودند و مسئولان مربوطه در قطر با دیدن گوسفندان تلف شده محموله را تحویل نگرفتند.
حفیظی بیان کرد: لنج به همراه بار در هنگام برگشت نیز دچار مشکل شد و سه روز در دریا باقی ماند و پس از وقفه چند روزه به بندر شادگان رسید.
وی ادامه داد: یک هزار و ۱۸۰ راس گوسفند به دلیل کمبود آب و غذا تلف شدند و تنها ۳۰۰ راس گوسفند زنده ماندند که به کشتارگاه منتقل شدند.
رییس اداره دامپزشکی شهرستان شادگان خسارت وارد شده به صادر کنندگان را بیش از ۱۰ میلیارد ریال عنوان کرد.
علی بحرینی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در تالار شهید رجایی استانداری خوزستان گفته بود: تلف شدن این تعداد دام بالغ بر ۴۰۰ هزار دلار به سه سرمایه گذار وارد کرد.
** سه مقصر در تلف شدن محموله صادراتی دام سبک به قطر
فرماندار شادگان نیز در گفتگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: یک هزار و ۴۸۰ راس گوسفند در یک لنج ۳۲۰ تنی از بندر شادگان برای صادرات به کشور قطر بارگیری شدند که به دلیل کمبود آب و غذا یک هزار و ۱۸۰ راس گوسفند در بین راه تلف شدند.
سعید حاجیان افزود: در این اتفاق، تاجر، لنج دار و تعاونی لنج داران که بدون برنامه ریزی و بررسی ظرفیت لنج و میزان آب و غذایی که باید ذخیره شود این میزان دام را بارگیری کردند، مقصر هستند.
وی اضافه کرد: البته اداره دامپزشکی نیز باید نظارت بیشتری را بر ظرفیت بارگیری لنج برای این تعداد دام انجام میداد.
فرماندار شادگان افزود:هم اکنون صادرات دام و علوفه از بندر شادگان در حال انجام است و در سه ماه نخست امسال چهار هزار و ۸۰۰ راس گوسفند و هفت هزار و ۵۰۰ تن علوفه صادر شده و پیش بینی میشود تا پایان امسال میزان صادرات از بندر شادگان نسبت به پارسال تا ۶ برابر افزایش یابد.
بندر تجاری شادگان در جنوب خوزستان به عنوان هفتمین بندر تجاری این استان، آبان سال ۹۳ به طور رسمی گشایش یافت.
بندر شادگان در حاشیه خور ابوخضیر که ٢٧ کیلومتر تا دهانه خورموسی فاصله دارد، واقع شده است.
صادرات احشام و مصالح ساختمانی بیشترین رقم صادرات این بندر را به خود اختصاص داده است.
ایرنا