آفتابنیوز : 
عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی در گفتوگو با خبرنگار آفتاب افزود: تحولی که در انتخابات میاندورهای آمریکا منجر به تغییر وزیر دفاع آمریکا و جانشینی آن توسط رئیس سابق «سیا» شد نگرانیهای زیادی را در سطح بینالمللی برای صاحبان داراییهای مرتبط با ایران پدید آورد.
وی تصریح کرد: گیتس در زمان اشغال سفارت آمریکا در دولت کارتر بود و به مسائل ایران واقف بود و پس از آن تا سالهای اخیر مسئولیت امور ایران را در «سیا» را به عهده داشت. نظر مشورتی وی به همراه برژینسکی در گروه «تسکفورس» در سال 2004 میلادی به دولت آمریکا این بود که باید دولت آمریکا با اجرای سیاستهای گوناگون به ایران نزدیک شود.
به گفته وی، روشهایی که این گروه به دولت آمریکا پیشنهاد کردند به نحوی برخوردهای شدید با ایران را نفی میکردند و در مقابل نزدیکی با ایران از طریق مذاکره و دادن تشویقهایی نظیر الحاق به سازمان تجارت جهانی را خواستار بودند.
این اقتصاددان در ادامه گفت: در این ارتباط گیتس و برژینسکی مشخصا به دولت آمریکا پیشنهاد کرده بودند که باید دولت آمریکا موضع شدیدی در قبال دو خواسته آمریکا نسبت به ایران اتخاذ کند. این دو خواسته یکی توقف فعالیتهای هستهای و دیگر حمایت از فعالیتهای نظامی آمریکا در عراق است.
وی با هدف آگاهی بخشی به مسئولان نظام تاکید کرد: اخبار رسانههای بینالمللی حاکی از آن است که استراتژی گیتس در مورد ایران ترغیب جنبشهای داخلی باشد. به این معنا که دیدگاههای دموکراتها را مجددا ظاهر نماید. چون شیوه برخورد دموکراتها با کشورهای متخاصم خود تقویت شرایط فروپاشی درونی برای آنهاست برخلاف جمهوریخواهان که شیوه برخورد مستقیم را انتخاب میکنند.
وی با بیان اینکه «با توجه به اینکه ایران در مورد دو خواسته آمریکا یعنی تعلیق فعالیتهای هستهای و همکاری با آمریکا در عراق، پاسخ مثبتی به آن کشور نداده است» این گونه نتیجگیری میکند: این ظن و گمان زیاد میشود که برنامهریزی گیتس در جهت ایجاد اختلال در نظام سیاسی و اقتصادی ایران باشد. این انتظارات از لحاظ اقتصادی به معنی کاهش ارزش ریال در مقابل ارزهای خارجی بوده و در نتیجه سبب میشود که صاحبان دارایی، اقدام به تبدیل داراییهای خود از ریال به ارزهای خارجی کنند که این موضوع سبب ایجاد روند افزایش نرخ برابری ریال با ارزهای خارجی به خصوص دلار و یورو میشود.