آفتابنیوز : 
اعتراضاتی که پرتیراژترین روزنامه تهران را به تبدیل شدن به تریبون تبلیغاتی یک جناح خاص سیاسی به وسیله انعکاس گسترده اقدامات شهردار تهران در کنار عدم پوشش مناسب اقدامات دولت و رئیس جمهور متهم می کرد.
اعتراضات شدید سلطانخواه به روزنامه همشهری با واکنش
«حسن بیادی» نائب رئیس شورای شهر تهران مواجه شد. وی که در انتخابات گذشته ریاست جمهوری «دست راست محمود احمدینژاد» خطاب میشد، با بیان این مطلب که «عملکرد همشهری در دوران احمدینژاد هم رضایتبخش نبود» انتقادات به این روزنامه را وارد ندانست.
انتقادات عضو اقلیت
این در حالی است که
«امیررضا واعظ آشتیانی» از اعضای اقلیت شورا که حامیان احمدینژاد محسوب میشوند، با تایید اظهارات سلطانخواه و انتقاد شدید از خطمشی اخیر روزنامه همشهری، خبر داد که «اعضای اقلیت شورای شهر به صورت رسمی قالیباف و مدیر مسئول همشهری را جهت ادای توضیحات درباره عملکرد اخیر این روزنامه به شورای شهر احضار میکنند».
وی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب ضمن اعلام خبر فوق، افزود: «نیاز به اصلاح عملکرد روزنامه همشهری در آستانه انتخابات آینده شوراها به شدت احساس میشود. حتی شخص قالیباف هم بر سیاسی نشدن شوراها و روزنامه همشهری تاکید دارد اما سوال این است که چه کسی باید جلوی این روند را بگیرد؟»
آشتیانی با انتقاد از عملکرد کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران در نظارت بر روزنامه «همشهری» گفت: در دوران شهرداری احمدینژاد، اعضای کمیسیون فرهنگی شورا اصرار داشتند که خطمشی همشهری باید اعتدالی و به دور از مسائل سیاسی باشد اما امروز شاهد هستیم که علیرغم سیاسی کاری های همشهری، کمیسیون فرهنگی شورای شهر کوچکترین اعتراض به این مساله ندارد.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: در جلسهای آقای قالیباف و مدیر مسئول روزنامه همشهری را جهت ادای توضیحات به شورای شهر فرا میخوانیم و در آن جلسه مدارک و مستندات خود درباره عملکرد سیاسی و جناحی این روزنامه را ارائه خواهیم داد.
وی با اشاره به این نکته که «روزنامه همشهری در زمان شهرداری احمدینژاد، شیبی ملایم و به دور از بازیهای سیاسی داشت» افزود: هر چند این روزنامه پیش از شهرداری احمدینژاد دچار آلودگیهای سیاسی بود اما پس از احمدینژاد این روند اصلاح شد. در آن هنگام برخی از همین دوستان ما از سیاسی کاری های همشهری انتقاد می کردند اما امروز هیچ انتقادی به خطمشی اخیر آن ندارند.
واعظ آشتیانی یاد آورد شد: «روزنامه همشهری متعلق به بیتالمال است و با عوارض شهروندان تهرانی فعالیت میکند و اگر قرار باشد بولتن تبلیغات و تریبون یک جناح خاص سیاسی باشد که هیهات!»
عضو شورای مرکزی حزبموتلفه اسلامی، گفت: این روزنامه حتی سخنان برخی از نمایندگان شورای شهر در خصوص مباحث تخصصی جلسات شورا را منعکس نمیکند.
وی در بیان مصداق این مساله گفت: در همین شماره اخیر همشهری درباره مباحث آخرین جلسه شورای شهر، در حالیکه اکثر خبرگزاریها تذکرات بنده و خانم سلطانخواه درباره مسائل شهری را پوشش دادهاند، اثری از سخنان ما در این روزنامه به چشم نمیخورد.
خزانهدار شورای شهر تهران خاطر نشان ساخت: مشی روزنامه همشهری باید مردمی، اعتدالی و فرهنگی و اجتماعی باشد اما ما یادمان نرفته که تیتر اوایل امسال این روزنامه درباره گرانی مسکن در تهران چه تاثیری بر افزایش قیمت مسکن در اقتصاد چالشی ما گذاشت.
وی مجددا تاکید کرد: همشهری باید دست از انجام مصاحبههای خاص، جهتدار و موضوعدار و نیز تبلیغ برخی گروههای سیاسی و جناحی بردارد.
سکوت اکثریت شورای شهراگرچه به نظر میآید نمایندگان اقلیت شورای شهر تهران شمشیر را از رو برای همشهری بستهاند، اما نمایندگان اکثریت این شورا که جزو حامیان قالیباف به شمار میآیند، در قبال عملکرد این روزنامه سکوت کردهاند.
«حسن بیادی» نائب رئیس شورای شهر تهران که گفته میشود نامش در لیست انتخاباتی حامیان قالیباف در انتخابات شوراها قرار دارد و مصاحبه اخیر وی با روزنامه همشهری در خصوص بررسی پرونده هشت ساله شوراها، موج اعتراضات رهبران ستادهای حامی احمدینژاد و نمایندگان اقلیت شورا را به دنبال داشت، از هرگونه اظهارنظر دراینباره خودداری کرد.
اما
«نادر شریعتمداری» دیگر عضو اکثریت شورای شهر هم، چندان رغبتی به اظهارنظر پیرامون وقایع اخیر نشان نمیدهد.
او به خبرنگار سیاسی آفتاب میگوید: «این مساله، مساله چندان بزرگی نیست که ما را به پاسخگویی وادارد اما اگر ما پاسخ دوستان خود در شورا را بدهیم، این موضوع به یک مساله بزرگ تبدیل خواهد شد».
دوئل حامیان قالیباف و احمدینژاد
فارغ از صفبندی اعضای اقلیت و اکثریت شورای شهر تهران در موضوع روزنامه «همشهری» میتوان استدلال ها و توجیهات هر دو سوی این تقابل را جالب توجه دانست. چه آنکه مجموعه شورای شهر عملا اختیار چندانی در رابطه با سیاستگذاریهای این روزنامه ندارد و این شهردار تهران است که میتواند به عنوان صاحب امتیاز روزنامه نسبت به عزل و نصب مسئولان و سیاستگذاریهای آن اعمال نفوذ کند.
با این حال، اعضای اقلیت شورای شهر هم با علم بر اثرگذاری روزنامه «همشهری» بر اطلاعرسانی در شهر تهران و نیز تصمیمسازی شهروندان تهرانی، خواستار آن هستند تا اگر قرار نباشد این روزنامه به نفع حامیان احمدینژاد در انتخابات شوراها فعالیتی داشته باشد، حداقل به تریبون تبلیغاتی هواداران قالیباف هم تبدیل نشود.
به نظر میآید که نتیجهنهایی تقابل و زورآزمایی انتخاباتی حامیان قالیباف و احمدینژاد، سرنوشت این دوئل را رقم بزند.