کد خبر: ۵۳۷۸۵۶
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۳

پامپئو: به‌رغم تنش‌ها ترکیه همچنان متحد کلیدی آمریکا می‌ماند

وزیر امور خارجه آمریکا امروز شنبه با هدف کاهش تنش‌هایی که روابط میان دو متحد عضو ناتو را تیره کرده است، گفت به‌رغم وخامت اوضاع مناسبات بر سر بازداشت یک کشیش آمریکایی، واشنگتن و آنکارا همچنان شرکای ارزشمند باقی می‌مانند.
آفتاب‌‌نیوز :
مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در حاشیه یک مجمع اقتصادی آسیایی در سنگاپور به خبرنگاران گفت که دو کشور به تلاش برای همکاری دوجانبه در چارچوب ائتلاف و تمامی مسائل ادامه خواهد داد. پامپئو گفت: ترکیه یک شریک ناتو است که ایالات متحده قصد دارد به همکاری با آن ادامه دهد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اوایل این هفته دولت آمریکا دو مقام ارشد ترکیه‌ای را بابت پرونده کشیش اندرو برانسون که هنوز در بازداشت به سر می‌برد، تحریم کرد. پامپئو جمعه با مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه پشت درهای بسته رایزنی کرد و در نهایت اعلام شد که این مذاکرات "سازنده" بوده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا گفت: به وضوح بیان کردم زمان آن رسیده است که کشیش برانسون آزاد شود و به او اجازه بازگشت به ایالات متحده داده شود. همچنین چندین تن از کارکنان محلی وزارت خارجه هم باید آزاد شوند. امیدوارم در چند روز آتی شاهد این اتفاق باشیم.

او اذعان کرد "چالش‌های بسیاری" با ترکیه وجود دارد اما واشنگتن و آنکارا قادر به همکاری نزدیک و خوب هستند. آنها سر مسائلی از جمله فعالیت نظامی در شمال سوریه و طرح‌های ترکیه برای خرید یک سامانه دفاع هوایی پیشرفته از روسیه اختلاف‌نظر دارند.

وزیر خارجه ترکیه هم پس از رایزنی با پامپئو در جمع خبرنگاران این مذاکرات را "بسیار سازنده" توصیف کرده و گفت طرفین به حرکت در راستای حل اختلافات ادامه می‌دهند.

اما او همچنین تاکید کرد که تهدیدها کارآمد نیست.

او افزود: ما بار دیگر به آنها تاکید کردیم که با زبان تهدید و تحریم نمی‌توانید به چیزی برسید و معتقدیم که آنها به خوبی این مساله را درک کردند.

300 میلیون دلار برای "ارتقای امنیت" جنوب‌شرق آسیا اختصاص داده‌ایم

همزمان با تلاش چین برای تقویت حضور خود در منطقه جنوب شرق آسیا، وزیر امور خارجه آمریکا امروز(شنبه) اعلام کرد که کشورش نزدیک به 300 میلیون دلار برای ارتقای امنیت این منطقه اختصاص می‌دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز،‌ مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا این آمار و ارقام را در حاشیه نشست کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) در سطح وزرای امور خارجه و دیگر مقامات جهان که در سنگاپور برگزار شد، مطرح کرد.

پامپئو گفت: به عنوان بخشی از تعهدمان به تقویت امنیت منطقه‌ای در منطقه اقیانوس هند–اقیانوس آرام،‌ آمریکا بسیار خرسند است که اعلام کند در بودجه بندی جدید برای تقویت همکاری‌های امنیتی در سراسر این منطقه نزدیک به 300 میلیون دلار آن را تامین می‌کند.

وی افزود: این کمک امنیتی جدید به تقویت امنیت دریایی، ‌توسعه کمک‌های بشردوستانه، فعالیت‌های حفاظت از صلح و مقابله با تهدیدهای سراسری کمک خواهد کرد.

آمریکا اخیرا اعلام کرده بود که 113 میلیون دلار در ابتکارعمل‌های مربوط به تکنولوژی، انرژی و تاسیسات زیربنایی در آسیا سرمایه‌گذاری خواهد کرد؛ مبلغی که به گفته پامپئو "پیش پرداختی برای تعهد اقتصادی آمریکا به این منطقه" است.

دیدگاه رو به رشد آمریکا برای اقیانوس آرام–هند در حالی مطرح شده که چین نفوذ خود را به عنوان بخشی از برنامه توسعه‌ای "یک کمربند و جاده" برای تقویت روابط تجاری با کشورهای جنوب شرق آسیا افزایش داده است.

تحلیلگران می‌گویند افزایش تنش‌های تجاری میان پکن و واشنگتن می‌تواند به تنش‌ها درخصوص دیگر مسائل مهم منطقه‌ای از جمله دریایی چین جنوبی که چین و تعدادی دیگر از کشورهای جنوب شرق آسیا بر آن ادعای مالکیت دارند،‌ دامن بزند.

پامپئو به خبرنگاران گفت، در جریان نشست مذکور نسبت به نظامی‌گری دریای چین جنوبی توسط چین براز نگرانی کرده و بر اهمیت حفظ نظم قانونمند در این منطقه تاکید کرده است.

وی افزود: پیشرفت در راستای حل بحران بشردوستانه در ایالت راخین میانمار و دیگر مسائل امنیتی برای تحقق یک اقیانوس آرام – هند آزاد ضروری است.

استفاده از عبارت "اقیانوس هند - آرام" در سال‌های اخیر در بین دیپلمات‌های ژاپنی،‌ استرالیایی، هندی و آمریکایی افزایش یافته است که مخالف با عبارت "آسیا – اقیانوس آرام" است که چین در مرکز آن قرار دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین