آفتابنیوز : آدامس یکی از محصولات پر طرفدار در جهان است و مردم به دلایل مختلفی مانند خوشبو کردن دهان و کاهش استرس از آن استفاده می کنند. اما آدامس جویدن جدا از فوایدی که می تواند به همراه داشته باشد ممکن است با برخی خطرات سلامت نیز مرتبط باشد.
میگرن
آیا از میگرن رنج می برید و به آدامس جویدن نیز علاقمند هستید؟ این دو می توانند با یکدیگر رابطه داشته باشند.
در حقیقت، نتایج یک مطالعه علمی نشان داد که 87 درصد بیماران زمانی که آدامس جویدن را متوقف کردند، تسکین میگرن های خود را نیز تجربه کردند. آنها هیچ قرص، تزریق یا روش درمانی دیگر را به کار نگرفته و تنها کاری که انجام داده بودند کنار گذاشتن آدامس جویدن بود.
شیرین کننده های مصنوعی
احتمالا می دانید که در بیشتر آدامس ها از شیرین کننده های مصنوعی به جای شکر استفاده می شود. امروزه، افراد بسیاری نیز درباره میزان بیش از حد شکر در رژیم های غذایی خود نگران هستند و احتمال کمتری دارد آدامس هایی را خریداری کنند که بر میزان شکر مصرفی آنها اضافه کند.
اما شیرین کننده های مصنوعی نیز چندان بی ضرر نبوده و با مسائلی مانند افزایش وزن، چاقی، بیماری قلبی، دیابت و حتی سرطان پیوند خورده اند.
زایلیتول یکی از شیرین کننده های پر استفاده در آدامس های بدون قند است و اگرچه گزینه بهتری نسبت به شکر محسوب می شود، اما همچنان می تواند به بروز برخی مشکلات منجر شود.
مصرف زایلیتول برای برخی افراد می تواند شکل گیری مشکلات گوارشی را در پی داشته باشد که از بازگشت اسید معده به مری تا نفخ، گاز بیش از حد و اسهال را شامل می شوند.
افزایش وزن
برخی افراد احساس می کنند آدامس جویدن به کاهش غذای مصرفی آنها کمک کرده و بهتر می توانند از رژیم غذایی خود پیروی کنند. اما این کار می تواند اثری متضاد داشته باشد.
در حقیقت، مطالعات نشان داده اند افرادی که آدامس می جوند نسبت به آنهایی که این کار را انجام نمی دهند، احتمال بیشتری دارد وعده های غذایی را مصرف کنند که از مواد مغذی کمتری برخوردار بوده و سرشار از کالری هستند.
مشکل افزایش وزن در نتیجه آدامس جویدن به همین جا ختم نمی شود.
نتایج یک مطالعه نشان داد ترکیبی به نام دی اکسید تیتانیوم که در بیشتر آدامس ها وجود دارد و عامل ظاهر بسیار سفید آنها محسوب می شود، در حقیقت می تواند آهنگ سوخت و ساز را کند نماید.
دیابت
دیابت یکی از خطرات سلامت جدی است که امکان دارد به واسطه آدامس جویدن با آن مواجه شوید. یکی بار دیگر دی اکسید تیتانیوم در این زمینه نقش دارد.
پژوهشگران در دانشگاه تگزاس دریافتند که نمونه های پانکراس بیماران مبتلا به دیابت حاوی مقدار قابل توجهی کریستال های دی اکسید تیتانیوم بوده است، در شرایطی که نمونه های بیماران غیر دیابتی فاقد آنها بوده است.
التهاب
به گزارش عصر ایران به نقل از "ایزی هلث اپشنز"، یکی از موارد ناخوشایند دیگری که به واسطه دی اکسید تیتانیوم می تواند در بدن شکل بگیرد، التهاب است. التهاب تقریبا با هر چیزی از بیماری قلبی و آرتریت تا بیماری آلزایمر و سرطان پیوند خورده است.