کد خبر: ۵۳۹۶۹۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۷
باز هم انتشار اوراق سپرده

سود در بانک‌ها بالا رفت/ ۱۸ درصد یکساله

اخیرا اغلب بانک‌ها به مشتریان خود اعلام کردند که امکان خرید اوراق گواهی ۱۸ درصد یک ساله فراهم شده است، سودی که سه درصد بالاتر از نرخ 15 درصد سپرده بانکی است.
آفتاب‌‌نیوز :
حدود دو سال است که نرخ سود سپرده در بانک‌ها تغییری نکرده و ۱۵ درصد برای سپرده‌های یک ساله و ۱۰ درصد برای کوتاه مدت ثابت باقی مانده است. همچنین با توجه به انحرافی که بانک‌ها در پرداخت سود داشتند در شهریورماه سال گذشته بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به بانک‌ها تکلیف کرد که باید از این نرخ‌ها تبعیت کرده و سود که در ارقام بالاتر و متفاوت از دستورالعمل در حال پرداخت در شبکه بانکی بود به نرخ‌های مصوب برگردد. گرچه بانک‌ها در آن زمان برای ممانعت از خروج سرمایه بخشی از سپرده‌های کوتاه مدت را به مدت‌دار یک ساله تبدیل کردند؛ اما به مرور برخی هیجانات در بازار ارز و یا سکه موجب انتقادات کارشناسان در این باره شد که کاهش دستوری نرخ سود بانکی موجب تحریک مردم برای آوردن سرمایه‌های خود در بازارهای موازی شده است.

بر این اساس در بهمن‌ماه سال گذشته بود که بانک مرکزی در سیاست ارزی که برای کنترل بازار به مرحله اجرا درآورد، انتشار اوراق گواهی سپرده ۲۰ درصد به مدت یک هفته را در بانک‌ها در دستور کار قرار داد. به گونه‌ای که در این مدت بتوانند با سودی که پنج درصد از نرخ سود سپرده بالاتر بود سرمایه‌های سرگردان را به شبکه بانکی جذب کنند، در این فاصله حدود ۲۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق گواهی سپرده ۲۰ درصد فروش رفت که عمده آن به جابه‌جایی حساب‌های سپرده برمی‌گشت تا اینکه موجب جذب سپرده جدید شده باشد. برآوردها از این حکایت داشت که بانک‌ها باید برای تأمین هزینه اختلاف پنج درصدی سود ایجاد شده بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان زیان بپردازند؛ چرا که نرخ سود ۲۰ درصد با سپرده ۱۵ درصدی اختلافی را ایجاد می‌کرد که محلی برای تأمین نداشت. به هر حال سود تسهیلات ۱۸ درصدی منبع اصلی تغذیه سود سپرده است که بانک‌ها درباره این نرخ برای تأمین سود ۱۵ درصد نیز  انتقاد داشتند تا اینکه قرار باشد نرخ سود سپرده حتی دو درصد بالاتر از تسهیلات قرار گیرد.

اما اینکه این روزها بانک‌ها بار دیگر نرخ سود ۱۸ درصد از طریق انتشار گواهی سپرده را اعلام می‌کنند خود جای سوال دارد که قرار است بار دیگر این اختلاف سود از کجا تأمین شود و آیا مشتریان شبکه بانکی حاضرند سپرده‌های جدیدی را به بانک‌ها بیاورند و یا اینکه ترجیح می دهند در جریان نوسان بازار و ارقام بی‌ثباتی که وجود دارد، به سمت بازارهای دیگر از جمله سکه و طلا روانه کنند؟ این در حالی است که انتشار اوراق 20 درصدی در بهمن ماه با توجه به بالاتر بودن از سود سپرده در شرایطی که بانک‌ها در پرداخت سود 15 درصد هم با مشکل مواجهند، انتقادات بسیاری را از سوی کارشناسان به همراه داشت و آن را یکی از اشتباهات بانک مرکزی می‌دانستند.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۲
0
1
اینکه این مطلب نادرست بالا را که فقط ایجاد یاس و رکود و نشدن و نمی شود و ناامیدی و ...... میکند را چه کسی با چه قصد و غرضی نوشته!!! بماند!!!!
....اما وقتی سود سپرده ها بالا باشد، مردم بیشتر تشویق می شوند که پولهای خود را در بانک بگذارند زیرا اکثر مردم ما شریف هستند و به یک آب باریکه مطمئن بیشتر تمایل نشان می دهند تا درآمد بالای نامطمئن.
در عین حال بانک هم می تواند با دادن وام تسهیلات به افراد کارآفرین (البته با سود بالا، زیرا اگر سود تسهیلات بالا باشد، کسی که درخواست وام می کند می داند که باید ایجاد کسب و کار و تولیدی بکند که هم برای خودش و هم برای کشور حتماً سودآوری داشته باشد بنابراین حتماً تلاش و کوشش می کند و به تن پروری و ... تن نمی دهد) و آنوقت درخواست وام می کند!! نه اینکه هر کسی از خونه قهر کرد بیاد تقاضای وام بکنه و بعد هم عرضه انجام هیچکاری رو نداشته باشه و علاوه بر ضرر و زیان برای خودش، پول بی زبون رو هم هدر بده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۲
0
2
میزان تورم الان خیلی بیشتر است و به همین دلیل مردم به خرید کالای سرمایه ای ادامه می دهند
اگر دولت بخواهد نقدینگی را کنترل کند باید سود بانکی به میزان تورم نزدیک تر باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۲
1
0
همین نزول و ربای بانکی کشور رو به مرز ورشکستگی رسونده
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین