آفتابنیوز : محمد سلطانیفر که در نخستین نمایشگاه مطبوعات شهرستانهای استان تهران حضور یافته بود، اظهارداشت: تصور جداشدن از اخبار و حوزه خبر خیالی کاملا بیهوده است چراکه خبر با زندگی روزانه ما عجین شده و هر فردی بهطور متوسط روزانه ۱۲۰ بار اخبار را رصد میکند، پس مجبوریم با خبر زندگی کنیم.
سلطانیفر افزود: در وزارتارشاد به دلایل مختلف تلاش داریم جامعه اطلاعاتی را بهدلایل موجود افزایش دهیم همانطور که تعداد مجوزهای صادر شده بیش از ۹ هزار عدد بوده و ۲ هزار مجوز فضای مجازی نیز مورد صدور قرار گرفتهاند و وجود خبرگزاریهای موجود در حوزههای مختلف و بیش از ۶ هزار رسانه مکتوب که در حال فعالیت هستند همگی نوید این را دارند که ما در بستری پر از خبر و اطلاعات زندگی میکنیم.
وی با اشاره به اینکه بحث مجوز دادن درست است یا نه گفت: این مسئله یک موضوع چالشی است و، چون قانون مسیر مجوز دادن را قانونی اعلام کرده آنقدر مجوز داده و میدهیم تا بازار خرید و فروش رسانه تعطیل شود و به قدری سهل و راحت میگیریم تا ارزش کاذب توانستن خرید مجوز شکسته شود.
معاون مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هماکنون با یک واقعیت روبرو هستیم که فضای مجازی یک چالش واقعی در دنیای امروز شده، بیان داشت: در این حوزه نمیتوانیم تفاوتی را بین فضای مجازی و فضای مکتوب قائل شویم چراکه فضای مجازی تحمیل شده و واقعیتر از واقعی است.
سلطانیفر با بیان اینکه ۹۰ درصد محتوای فضایمجازی در سال ۲۰۱۹ تولید فیلم و ویدیو است، افزود: لازم است که وجود فضای مجازی را در جمع خانواده بپذیریم، اما مرجعیت هنوز با رسانههای مکتوب است، اما واقعیت دیگر این است که ما چارهای جز قبول فضای مجازی نداریم و چارهاندیشی آن نیز به دست امثال ما است و چاره آنها انکار، فیلتر و محدود کردن آنها نیست و این اشتباه است که ما فکر میکنیم با محدود کردن فضای مجازی میتوانیم جلوی آن را بگیریم.
وی با بیان اینکه فقط کشور ما نیست که نسبت به فضای مجازی دارای نگرانی است، گفت: دنیا در این مورد نگران است و همه کشورها راجع به رسانههایی که در اختیار کودکان قرار میگیرند دغدغه دارند، اما باید ببینیم در این زمینه چقدر مطالعه کردهایم، دنیا بیشتر از ما نگران است و فقط شعار نداده بلکه عمل کرده و اتفاقاتی را شکل داده است.
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد اظهار داشت: پرداختن به حوزه طرح اشتراک را از دیماه سال گذشته تعطیل کردیم و عوارض آن را تا خرداد ماه امسال پرداختیم این طرح بسیار طرح خوبی بود که بد اجرا شد و اتفاقات زیادی را رقم زد و طرح بیمه خبرنگاران هم به دلایل مختلف بد اجرا شدن تعویق افتاد و تصمیم بر این شد که بیمه خبرنگاران را بر دوش کارفرمایان گذاشته شود.
وی با اشاره به اینکه امسال در تمام دنیا سالهای سونامی سرطان است، افزود: در این جهت تصمیم گرفتیم برای کمک به خبرنگاران طرح بیمه تکمیلی را بهعنوان طرح کمکی یارانهای لحاظ کنیم و در این راستا ۳ هزار نفر با خانواده و تا سقف ۸ هزار نفر در طرح بیمه تکمیلی و بیمه سلامت بردهایم و در دوره اول حدود ۱۳۰۰ نفر که عضو خانه مطبوعات هستند را ثبتنام کردیم و با خانه هنر توافق کردیم تا سقف ۳ هزار نفر را تا شنبه که سایت باز میشود تا ۳ هزار نفر را ثبت کنند و شرط این بیمه داشتند بیمه پایه است و شرط بعدی عضویت در صندوق هنر است.
سلطانیفر درباره روزنامهنگاران و وام خبرنگاران و روزنامهنگاران نیز گفت: روزنامهنگارانی که بیمه نیستند نیز تا سقف ۳ هزار نفر میتوانند بیمه پایه شوند برای استفاده از بیمه پایه باید شرایطی داشته باشند و در رابطه با وام نیز وام توافق نامهای امضاشده که رقمهایی برای پرداخت وام در نظر گرفته شده و بدون سود است وام ۲۰ میلیونی برای خبرنگاران و ۱۷۰ میلیون برای روزنامه نگاران طی چند روز آینده اعلام میشود.
ایلنا