کد خبر: ۵۴۲۰۹۸
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۲

نرخ پروازهای داخلی گران‌تر شد

بررسی اقدام سازمان هواپیمایی کشوری برای تعیین قیمت بلیت پروازهای داخلی نشان می‌دهد نه‌تنها نرخ‌ها کاهش نیافته که در بیشتر مسیرهای پروازی قیمت‌ها در مقایسه با دوران پس از آزادسازی و حتی هفته‌های اخیر افزایش یافته است.
آفتاب‌‌نیوز :
بعدازظهر دیروز انجمن شرکت‌های هواپیمایی خبری را با عنوان "تعیین نرخ ثابت برای پروازهای داخلی تا پایان مهر" را روی سایت خود بارگذاری کرد که برخی از رسانه‌ها به‌طُرق مختلف آن را بازنشر کردند. در این خبر به‌نقل از مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی تأکید شده بود: شرکت‌های هواپیمایی ایرانی داوطلبانه اعلام آمادگی کردند با وجود آزادسازی نرخ‌ها به‌منظور کمک به شرایط اقتصادی کشور و سیاست‌های صنعت هواپیمایی نرخ‌های مشخصی برای انجام پروازهای داخلی‌شان نهایی کنند و تا پایان مهر ماه امسال تغییری در آنها ایجاد نکنند.

وی با بیان این‌که نرخ جدید پروازها تا ساعات آینده روی سایت شرکت‌های هواپیمایی قرار می‌گیرد، توضیح داد: طبق برنامه‌ریزی صورت‌گرفته نرخ پرواز تهران ــ اصفهان 290 هزار تومان، تهران ــ‌ شیراز 380 هزار تومان، تهران ــ مشهد 390 هزار تومان، تهران ــ کیش 510 هزار تومان و تهران ــ بندرعباس 540 هزار تومان تعیین شده است.

به‌گفته وی، این نرخ‌ها سقف مجاز قیمت بلیت پروازها به‌شمار می‌رود و در صورت عدم کشش بازار و تصمیم‌گیری شرکت‌های هواپیمایی امکان پایین آمدن آن نیز وجود دارد، اما قطعاً هیچ شرکتی اجازه ندارد بیشتر از این قیمت بلیت‌فروشی کند.

وی با ابراز این‌که کاهش تعداد مسافران حاصل از افزایش نرخ بلیت قطعاً برای ایرلاین‌ها اتفاق بصرفه‌ای به‌شمار نمی‌رود، تأکید کرد: با وجود تمام فشارهای بین‌المللی که تأمین نیازهای شرکت‌های هواپیمایی ایران را با دشواری‌های فراوان مواجه می‌کند و علی‌رغم این‌که با سیاست‌های جدید ارزی شرایط برای تأمین نیازهای شرکت‌ها بسیار دشوارتر از گذشته شده است، اما ایرلاین‌های داخلی تصمیم گرفته‌اند با همراهی با سیاست‌های دولت، نرخ‌های مشخصی را تعیین کنند و به آنها پایبند باشند.

همزمان معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری نیز با اعلام این‌که در جلسه‌ای که (دیروز شنبه 3 شهریور) بین مسئولان شرکتهای هواپیمایی داخلی و سازمان هواپیمایی کشوری برگزار شد، نرخ پروازها تا پایان مهر تعیین شد و هیچ شرکتی اجازه ندارد بالاتر از این نرخ‌ها بلیت بفروشد، گفت: نرخ بلیت در مسیر تهران ــ چابهار هم 640، تهران ــ تبریز 310 و تهران ــ عسلویه 490 هزار تومان است.

مرتضی دهقان افزود: این نرخ‌ها سقف مجاز قیمت بلیت پروازهاست.

به گزارش تسنیم، در حال حاضر نرخ‌های به‌اصطلاح تعیین‌شده برای پروازهای داخلی در سایت انجمن شرکت‌های هواپیمایی بارگذاری شده است (اینجا). بررسی نرخ‌های جدید بلیت پروازهای داخلی حاکی از آن است که به‌جز چند مسیر، نرخ بلیت سایر مسیرها نه‌تنها کاهش نیافته بلکه نسبت به دوران پس از آزادسازی و حتی نابسامانی هفته‌های اخیر افزایش یافته است، به‌عنوان مثال بلیت پرواز تهران ــ چابهار در قیمت‌گذاری جدید 640 هزار تومان تعیین شده است، حال آن‌که نرخ این مسیر پروازی پس از آزادسازی قیمت‌ها در سال 94 حدود 540 هزار تومان بود.

در هفته‌های اخیر قیمت بلیت مسیر مذکور به 650 هزار تومان افزایش یافته بود، در واقع سازمان هواپیمایی کشوری با همکاری شرکت‌های هواپیمایی حدود 1.6 درصد از نرخ این مسیر پروازی را کاهش داده‌اند.

یا در موردی دیگر نرخ بلیت پرواز تهران ــ قشم 560 هزار تومان تعیین شده است؛ قیمت این مسیر پروازی پس از آزادسازی 420 هزار تومان بود که طی سه سال سپری شده آزادسازی به حدود 510 هزار تومان (در روزهای گذشته) افزایش یافته بود. همان‌گونه که ملاحظه می‌شود نرخ جدید بلیت در مقایسه با نرخ قبلی حدود 10 درصد افزایش یافته است.

در مسیر پروازی تهران ــ کیش نرخ بلیت پس از آزادسازی قیمت‌ها به حدود 500 هزار تومان افزایش یافته بود و طی روزهای گذشته به رکورد یک میلیون تومان هم رسیده بود. در قیمت‌گذاری جدید انجمن شرکت‌های هواپیمایی قیمت بلیت این مسیر پروازی 510 هزار تومان تعیین شده است، قیمتی که عملاً چراغ سبز افزایش قیمت برای شرکت‌های هواپیمایی در این مسیر پُرتقاضا به‌شمار می‌رود.

همچنین در مسیر تهران ــ عسلویه قیمت بلیت 490 هزار تومان تعیین شده که از نرخ بلیت پس از آزادسازی حدود 40 هزار تومان بیشتر است.

افزایش سرسام‌آور قیمت بلیت هواپیما طی هفته‌های اخیر باعث کاهش قابل ملاحظه مسافران ایرلاین‌ها شده، به‌طوری که تعداد زیادی از این پروازها به‌بهانه‌های مختلف از جمله نقص فنی از سوی شرکت‌های هواپیمایی لغو شده است.

به‌نظر می‌رسد تعیین قیمت نرخ بلیت پروازهای داخلی با توجه به این‌که از نرخ‌های پس از آزادسازی و بعضاً نرخ‌های روزهای اخیر بالاتر است کمکی به بهبود کسب‌وکار شرکت‌های هواپیمایی نمی‌کند، شرکت‌هایی که همچنان با وجود وعده وزیر راه و شهرسازی از سوبسیدهای قابل توجه دولتی استفاده می‌کنند و بنا به دلایلی از جمله ضعف مدیریتی به هیچ عنوان قدرت رقابت با ایرلاین‌های خارجی را ندارند.

منبع: تسنیم
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین