کد خبر: ۵۴۳۵۸۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۴
سفر ظریف به ترکیه به‌هنگام بود و نتیجه خوبی خواهد داشت

واکنش وزارت خارجه به نامه همسر نازنین زاغری به ظریف و پاسخ به حواشی گردشگران عراقی در مشهد

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: یک سری عداوت‌های شخصی و فردی است که به فرافکنی و اتهام‌زنی به برخی مقامات از جمله وزارت خارجه دامن می‌زند و نباید آن را جدی گرفت؛ چون جدید نیست.
آفتاب‌‌نیوز :
بهرام قاسمی صبح امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، در پاسخ به سوالی درخصوص نشست سه جانبه روز جمعه و اینکه ایران برای رسیدن به صلح در سوریه چه برنامه‌ای دارد، گفت: فکر می‌کنم این چندمین جلسه سران سه کشور است. این جلسه هم در ادامه نشست وزرای امور خارجه سه کشور و نشست‌های کارشناسی در آستانه که در گذشته برگزار شده، برپا می‌شود.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ وی با بیان اینکه توقع اینکه در یک نشست و جلسه به طور کامل و صد در صد و حداکثری همه موضوعات حل شود آن هم موضوع دیرپایی مثل سوریه، بعید است، اظهار داشت: همان‌طور که روند آستانه طی دوران گذشته نشان داده موفق و تنها روند موجود است، نشست سران در تهران هم می‌تواند در ادامه مسیر قبلی مساعدت به برداشتن گام‌های بیشتر که هدف غایی آن مبارزه با تروریسم و بازگشت آرامش و صلح در سوریه است، باشد و من خوشحالم که این اجلاس، اجلاس کارآمدی برای مجموعه منطقه و مردم سوریه خواهد بود.

واکنش وزارت خارجه به نامه همسر نازنین زاغری به ظریف و پاسخ به حواشی گردشگران عراقی در مشهد

این دیپلمات عالی کشورمان در پاسخ به سوالی درخصوص فیلمی که روز گذشته در مجلس منتشر شد و اتهامات علیه تیم مذاکره هسته‌ای تصریح کرد: من فکر می‌کنم جامعه ما، جامعه روشن‌بینی است و مسائل را به خوبی دنبال می‌کند. مردم ما در شناخت نسبتا خوبی از روند تحولات و رفتار مسئولان و نهادها قرار دارند و خوب و بد و راستی و ناراستی را تشخیص می‌دهند؛ چه در حوزه دولت چه حوزه‌های دیگر که اخبار آن در سطح کشور منتشر می‌شود و نهایتا قضاوت می‌کنند این اخبار چه تاثیری بر مردم درباره وزارت امور خارجه دارد. 

برخی سلیقه‌ها، وزارت امور خارجه را نمی‌پسندند

قاسمی با بیان اینکه با توجه به شناختی که از مردم داریم قطعا چنین مسائلی نمی‌تواند موثر باشد، خاطرنشان کرد: این مسائل بحث جدیدی نیست. یکسری عداوت‌های شخصی و فردی است که به فرافکنی و اتهام‌زنی به برخی مقامات از جمله وزارت امور خارجه دامن می‌زند و نباید آن را جدی گرفت؛ چون جدید نیست. نهایتا آخرین مورد آن هم نخواهد بود.

وی با بیان اینکه با توجه به ماهیت وزارت امور خارجه و نوع کار این وزارتخانه، برخی سلیقه‌ها، وزارت امور خارجه را نمی‌پسندند و به آن ایراد می‌گیرند و جای نگرانی نیست، ابراز داشت: ما به حد توان و نیاز و حفظ چارچوب مصالح کشور و منافع ملی سعی می‌کنیم، پاسخگو باشیم. خیلی اوقات به دلیل منافع ملی مجبور به سکوت هستیم و با کمال میل این سکوت را می‌پذیریم و سخن نمی‌گوییم ولی تاریخ و مردم قضاوت درست خود را خواهند داشت.

پیشنهادات اروپا هنوز انتظارات ما را برآورده نکرده است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه آثار این گفتار در داخل می‌تواند آثار بدی در سیاست خارجی تا حدی داشته باشد، بیان کرد: بهر حال در جهان امروز با توجه به نوع ارتباطات، سایر دوئل هم مسائل درونی ایران را رصد می‌کنند و شناخت نسبی دارند و حدس و گمان و تعبیر خود را از این جریانات خواهند داشت.

قاسمی درباره اقدامات اروپا برای برجام و حل مشکل تعاملات مالی با ایران و آلترناتیو سوئیفت و جدیت اروپا در این زمینه یادآور شد: در بحث همکاری‌های آتی میان ایران و اتحادیه اروپا چند ماهی است که آمد و شدهایی وجود دارد و بحث‌هایی صورت گرفته و پیشنهاداتی داده شده و در حال بررسی درون اروپا است و طرح‌هایی درون ایران مورد توجه است ولی هنوز آن گونه که باید و شاید و آنگونه که انتظار ما بوده به مرحله نهایی نرسیدیم. 

امیدواریم اروپا از آزمون برجام سربلند بیرون بیاید

وی ادامه داد: امیدوار هستم در زمان باقیمانده و در فرصت‌های بعدی بتوانیم در خصوص این گونه مسائل به تفاهم لازم برسیم و اروپا در این آزمون بزرگ برای اتحادیه و نقشی که می‌خواهد در جهان داشته باشد، سربلند بیرون بیاید و بتواند رضایتمندی جمهوری اسلامی ایران را تامین کند و تضمین لازم و مورد توجه ایران را تامین کند.

وی درباره مراودات بانکی و مالی نیز عنوان کرد: در مورد سیستم مالی مستقل و خیلی سیستم‌های دیگر در حوزه پولی، صنایع، فناوری و سرمایه‌گذاری در حوزه اقتصاد تبادل نظر کرده‌ایم و طرح‌هایی دریافت کردیم ولی از ارائه جزئیات این مباحث خودداری می‌کنم و طرح اینکه چه مکانیزم‌هایی را دنبال خواهیم کرد، بازگو نمی‌کنم و باید برای آینده صبر کنیم.

سفر ظریف به ترکیه به‌هنگام بود و نتیجه خوبی خواهد داشت

سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص دو سفر بدون اعلام قبلی ظریف به ترکیه و پاکستان و سفر امروزش به سوریه نیز گفت: تردید دارم که بدون اعلام قبلی باشد. اگر هم اعلام نشده ایراد ندارد. شاید گه‌گاه نیاز است برخی خبرها دیرتر اعلام شود. بهر حال در ادامه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و در استمرار رایزنی‌هایی که با همسایگان داریم، دو سفر به پاکستان و ترکیه داشتیم.

قاسمی با بیان اینکه سفر به ترکیه در ادامه رایزنی‌های قبلی میان ما و مقامات آنکارا بود که براساس نیازهای دوجانبه، منطقه‌ای و بی‌‌المللی گفت‌وگوها وجود داشته و خواهد داشت و در شکل بهتری استمرار پیدا می‌کند، اظهار داشت: موضوعات زیادی بود که باید درباره این سه محور مشورت می‌کردیم که در این سفر مورد تبادل نظر میان طرفین شد و سفر مفید و به هنگامی بود که نتیجه و آثار خوبی خواهد داشت.

سفر ظریف به پاکستان نشان‌دهنده اهمیت نگاه ایران به همسایگان است

وی با اشاره به رایزنی‌ها ظریف در اسلام‌آباد تصریح کرد: سفر به پاکستان اولین سفر در دولت جدید پاکستان بود. وزیر امور خارجه ایران اولین مقام خارجی بود که در دولت جدید به پاکستان سفر کرد و این نشان‌دهنده اهمیت نگاه ایران به همسایگان است. دیدارهای متعددی با مقامات عالی‌‌‌رتبه پاکستان صورت گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: نهایتا درباره هرچه در روابط فیمابین در حوزه‌های اقتصادی و غیره مطرح بود، صحبت‌های لازم صورت گرفت و قول و قرارهایی برای همکاری‌های آتی به ویژه در حوزه‌های اقتصادی گذاشته شد و با توجه به جدید بودن دولت امیدوارم آغاز یک فرایند رو به جلو و سازنده با کشور همسایه خود داشته باشیم.

ظریف با رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه سوریه رایزنی خواهد کرد

قاسمی با اشاره به سفر وزیر خارجه کشورمان به دمشق هم خاطرنشان کرد: امروز ‌ظریف وارد سوریه شد و در حال مذاکره است. در سفر امروز آقای ظریف با ریاست‌‌جمهوری، نخست‌‌وزیر و وزیر امور خارجه سوریه دیدار می‌کند.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص اظهارات عراقچی که گفته بود چند هفته به اروپا وقت داده این ولی الان چند ماه گذشته ابراز داشت: اگر کمی فکر کنیم در مورد مکانیزم‌‌های پولی و بانکی و موضوعاتی که به صنعت و فناوری و این نوع همکاری‌‌ها مربوط است، این معضل که این مسائل، موضوعاتی نیست که برایش ضرب‌الاجل بگذارید، حل می‌شود. این موضوعات در یک جمع ۲۸ کشوری در اروپا باید حل و بعد با ایران طرح شود. ایران هم یک ارگان نیست و باید با نهادهایی که در این همکاری‌‌‌ها سهم دارند، مذاکره شود. 

در مرحله فنی در مذاکره با اروپا هستیم

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه اضافه کرد: عراقچی گفته بود موضع‌‌گیری سیاسی اروپا باید روشن شود و معلوم شود آیا در دوران پس از خروج آمریکا از برجام آمادگی ارائه تضمین‌‌‌های لازم و مورد نیاز جمهوری اسلامی برای ادامه کار با اروپای فعلی و ظرفیت‌های برجامی بدون آمریکا را دارند یا نه که در مذاکرات متعدد مباحث مطرح شد. 

قاسمی با بیان اینکه ما در مرحله فنی هستیم، عنوان کرد: البته این موضوعات به دلیل پیچیدگی‌‌‌های خاص طولانی شده است. کمی تعطیلات تابستانی اروپا در این تاخیر تاثیرگذار بوده اما تاکید ما این است که هرچه سریع‌‌تر بتواند موضوعاتی که هنوز توافق نکردیم و چارچوب‌‌های آن مشخص نیست، تدوین شود. 

ادلب از موضوعات پیچیده امروز سوریه است

وی با بیان اینکه به اروپایی‌‌ها هشدارهای لازم را داده‌ایم و انتظار زیادی نخواهیم کشید، یادآور شد: باید برنامه‌‌ریزی خود را درون کشور با توان ملی خودمان آغاز کنیم و این کار را شروع کرده‌ایم. اگر اروپا به این همکاری‌‌ها بپیوندد، می‌توانیم کار جدی‌‌تری با هم داشته باشیم و تصمیم کلان جمهوری اسلامی در مورد برجام را اتخاذ کنیم. 

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان درخصوص سفر ظریف به سوریه و اینکه ارتش سوریه آماده بازپس گرفتن استان ادلب شده است، آیا ایران در این عملیات شرکت می‌کند و سیاست کلی جمهوری اسلامی در حمایت از این عملیات نظامی چیست؟ بیان کرد: فکر می‌کنم یکی از موضوعات پیچیده امروز سوریه، موضوع ادلب است زیرا ادلب آخرین سنگر شورشیان مخالف دولت ملی سوریه است و عناصر تروریست در آنجا سکنی گزیده‌‌اند.

ایران کمک‌‌‌های مستشاری خود را مثل گذشته ارائه می‌کند

قاسمی با بیان اینکه دولت سوریه مصمم است در ادامه پیروزی‌‌‌های قبلی خود در این نقطه هم به این فاجعه پایان دهد، گفت: این بحث امروز وجود دارد که موجب نگرانی برخی محافل حامی تروریست‌‌‌ها در سوریه شده و به تبلیغات گسترده درباره اینکه فاجعه‌‌ای در راه است، دست می‌زنند. دولت سوریه به عنوان یک کشور حق دارد، با این تروریست‌‌ها مثل گذشته مبارزه کند و سعی کند همه سرزمین خود را از وجود تروریست‌‌ها پاک کند. 

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همچنان حامی دولت سوریه است و کمک‌‌‌های مستشاری خود را مثل گذشته تا زمانی که دولت سوریه نیاز داشته باشد ارائه می‌کند، اظهار داشت: این کمک‌‌‌‌ها در مبارزه با تروریسم نقش بسزایی ایفا کرده و این روند با توجه به وضعیت موجود ادامه پیدا خواهد کرد. در سفر امروز ظریف به سوریه نیز این مباحث، وضعیت کنونی و آخرین تحولات مورد بحث است و نهایتا بعدا می‌توانیم در این خصوص صحبت کنیم. 

با همکاری عراق می‌توان به فاجعه هورالعظیم پایان داد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درخصوص دستور ویژه رئیس‌‌جمهور برای دخالت وزارت امور خارجه در آتش‌‌‌سوزی هورالعظیم و اینکه آیا تعمدی در آتش زدن آن وجود دارد و آیا وزارت امور خارجه کاری کرده است؟ تصریح کرد: وزارت امور خارجه از طریق سفارت خود در بغداد و کنسولگری‌های ایران، در تماس دائم با مقامات عراقی در این خصوص است. این فاجعه زیست محیطی است و بیشترین تلاشی که ایران توانسته، تاکنون انجام داده و ادامه می‌دهد.

قاسمی با بیان اینکه سایر دستگاه‌‌‌های ذیربط در جمهوری اسلامی در این تلاش سهیم بوده و مشغول به کار هستند، خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌ها با طرف‌‌های عراقی خود در تماس دائم هستند. اقداماتی ما باید انجام می‌دادیم. برخی پیشنهادات به دولت عراق برای انجام دادن ارائه دادیم که تفاهم شد و آنها اقداماتی را برای مهار آتش و استفاده از تکنیک‌‌‌ها داشتند تا بتواند هرچه زودتر پایان بپذیرد. با توجه به نوع همکاری و روابط ما با همسایگان، در یک تعامل و هم‌‌‌افزایی ابزارهای موجود برای پایان دادن به این فاجعه زیست محیطی بدون نیاز به محاکم ثالث می‌توانیم موضوع را با پایان ببریم. 

از پاسخ ظریف و احتمال دیدار در حاشیه سازمان ملل با همسر نازنین زاغزی بی‌‌‌خبر هستم

وی در پاسخ به سوال ایلنا درباره نامه همسر نازنین زاغری برای دیدار با ظریف ابراز داشت: نامه روز گذشته نوشته شده است. آقای ظریف بامداد امروز به سفر رفته و من از پاسخ آقای ‌ظریف و احتمال دیدار در حاشیه سازمان ملل با همسر نازنین زاغزی بی‌‌‌خبر هستم. 

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در مورد مذاکرات آلیستر برت، معاون وزیر امور خارجه انگلیس با وزارت امور خارجه درخصوص نازنین زاغزی هم بیان کرد: سفر معاون وزیر امور خارجه انگلستان به تهران یک سفر متعارفی است که تحت عنوان مذاکره سیاسی بین ایران و انگلیس انجام می‌شود - که مشابه این گفت‌‌‌وگوها را با کشورهای اروپایی و آسیایی داشتیم و خواهیم داشت - نوبت طرف انگلیسی بود که به تهران سفر کند. بار پیش مقام ایرانی در لندن بود. 

قاسمی اضافه کرد: ما طبق معمول درخصوص مسائل مختلف اقتصادی، کنسولی و مسائل سیاسی فیمابین برجام و تحولات منطقه و بین‌‌المللی صحبت کردیم. در این صحبت‌‌‌ها با طرف انگلیسی درباره موضوع نازنین زاغزی که یک فرد ایرانی و دوتابعیتی است - که به لحاظ قوانین داخلی ایران افراد دوتابعیتی را نمی‌پذیریم - صحبت شد و نهایتا طرف انگلیسی دیدگاه‌هایی را مطرح کرد. ایشان پاسخ‌هایی را درباره سیستم قضایی و جرایم خانم زاغری دریافت کرد که به‌خاطر دلایل انساندوستانه در مرخصی بود که در نهایت به خاطر این مرخصی و بیرون از زندان، تقدیر و تشکر شد.

وزارت خارجه برای کمک به همه دستگاه‌‌های اقتصادی و غیراقتصادی آماده است

وی در مورد توافق وزارت‌خانه‌های بهداشت و امور خارجه یادآور شد: در مورد واردات دارو در این پیش‌‌‌‌نویس و سند صحبت شده است. البته موضوعات تفاهمنامه بسیار گسترده‌‌تر است. نهایتا قراری برای این نوع همکاری‌‌ها گذاشته شد. وزارت امور خارجه در رسالت بزرگی که در این ایام برعهده دارد، برای کمک به همه دستگاه‌‌های اقتصادی و غیراقتصادی که کار خارجی دارند، آماده است. 

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: برای تسهیل امور آنها به‌‌خصوص بحث وزارت بهداشت و مسائل دارو و درمان که مساله مبتلابه بخش اعظم مردم است، چه با تفاهمنامه و چه بدون تفاهمنامه، این همکاری را خواهیم داشت و قبلا هم داشتیم. آقای هاشمی نیز به تلاش‌‌های قبلی وزارت امور خارجه در مساعدت‌های وزارت امور خارجه قبل از برجام و پس از برجام اشاره داشتند.

بیش از هشت مسئله در رابطه ایران و عراق برای ایجاد تنش در دو هفته گذشته مطرح شده است

قاسمی در مورد عملیات روانی علیه گردشگران عراقی در ایران عنوان کرد: فکر می‌کنم کانون‌‌های معاند تمام عزم خود را جزم برای تضعیف ایران و تخریب روابط خارجی ایران کرده‌اند و در این راستا، برای ناکام گذاشتن سیاست‌‌‌های خارجی ایران با سایر کشورها به‌‌خصوص همسایگان با شدت بسیاری در حال تلاش هستند و جنگ روانی گسترده‌‌‌ای علیه ایران آغاز کردند.

وی با بیان اینکه من این موضوع را بدون اینکه چقدر برخی واقعیت دارد یا ندارد، می‌توانم بگویم بخشی از جنگ روانی گسترده است، گفت: طی یکی، دو هفته گذشته بیش از هشت مورد است که در رابطه با ایران و عراق مطرح شده و سعی کرده‌اند میان دو کشور ایجاد تنش کنند و طرح موضوع به این شکل هم قابل بررسی است. نباید اجازه دهیم با بازنشر موضوعاتی که پایه جدی ندارند، این کانون‌‌‌ها به موفقیت نزدیک شوند. 

رفتار خود را بر اساس منافع جمهوری اسلامی تنظیم می‌کنیم

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان در مورد دیدار آلیستر برت، معاون وزیر امور خارجه انگلیس با نازنین زاغری هم اظهار داشت: خبر ندارم. تا جایی که خبر دارم چنین دیداری صورت نگرفته است. 

قاسمی در مورد علت تاخیر اروپایی‌‌ها برای اجرای تعهدات‌شان در برجام و ابراز نارضایتی ایران از سوی وزیر امور خارجه و رهبری و اینکه گفته شده اروپا در حال بازی دادن ایران و خرید زمان است تا ایران را در برابر فشار آمریکا تسلیم کند، تصریح کرد: من نمی‌توانم از طرف آنها بگویم که دارند زمان می‌خرند یا نه. تاخیر وجود دارد. در برخی موضوعات کندی وجود داشته است. رفتار خود را بر اساس منافع جمهوری اسلامی تنظیم می‌کنیم و به راه خود ادامه خواهیم داد. 

در چارچوب برجام و مسائل اقتصادی با اروپا مذاکره کرده‌ایم 

خبرنگاری با اشاره به اظهارات مقامات اسرائیلی و فرانسوی و خبر رویترز مبنی بر ارسال موشک ایران به عراق، پرسید که آیا مذاکره موشکی موضوع مورد مذاکره از سوی اروپا مطرح شده است؟ که سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخ داد: موضوعاتی از این دست که توسط کشورهای اروپایی گه‌گاه مطرح می‌شود، جدید نیست. این موضوعات در گذشته هم توسط برخی کشورهای اروپایی مطرح شده و پاسخ های لازم را هم دریافت کرده‌‌اند و سخنان وزیر امور خارجه فرانسه هم پاسخ لازم را دریافت کرد.

وی افزود: در مذاکراتی که در حوزه همکاری‌‌های اقتصادی و برجام به طور مشخص با طرف‌های اروپایی طی چند ماه اخیر و بعد از خروج آمریکا از برجام داشتیم، صرفا حول این همکاری‌‌ها و چگونگی همکاری‌‌های اقتصادی در چارچوب برجام بوده و چیزی غیر از این مذاکره نکردیم. اظهارات مقامات اروپایی هم جدید نیست. آن‌ها به خوبی از مواضع جمهوری اسلامی اطلاع دارند و نحوه پاسخ ایران را به خوبی می‌شناسند. 

با دولت عراق از هر جناح و حزبی در آینده همکاری می‌کنیم

قاسمی در مورد تحولات سیاسی عراق و اتهام‌زنی به ایران مبنی بر نقش داشتن در حرکت مهره‌‌ها در عراق و جنگ روانی علیه ایران خاطرنشان کرد: این اتهامات دروغ و بی‌‌‌اساس است. برخی از این موضع‌‌گیری‌‌ها پاسخ لازم را هم دریافت کرده است. آنچه برای ما مهم است، استقلال و تمامیت ارضی در عراق است. آینده عراق برای ما - به عنوان کشوری که مرز طولانی با ایران دارد و از پیشینه‌‌های مشترکی برخوردار هستیم، حیاتی و پر اهمیت است. 

وی با بیان اینکه آنچه مدنظر ماست، خواست مردم عراق است، ابراز داشت: هر آنچه از عراق توسط مردم و نمایندگان مردم رقم بخورد و گزینش شود، برای ما مطلوب است. با دولت عراق از هر جناح و حزبی در آینده همکاری می‌کنیم چون همسایه هستیم و باید در کنار هم زندگی کنیم. این حق مردم عراق است که آنچه می‌خواهند، انتخاب کنند. سیاست کلی ما عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها است و به صورت جدی به این اصل اعتقاد داریم و اجازه نمی‌دهیم دیگران هم در مسائل داخلی ما دخالت کند. ریشه باقی مسائل در کانون‌های معاندی است که تلاش می‌کند این روابط نزدیک را مخدوش کنند. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درمورد تاکید حیدرالعبادی بر اینکه سرنوشت عراق را به خاطر ایران به خطر نمی‌‌اندازد و طرح مسئله آب اروندرود با ایران بیان کرد: ما به عنوان یکی از همسایگان همواره در تماس و رایزنی با عراق هستیم و خواهیم بود و هر مسئله‌ای که وجود داشته باشد، در نشست‌‌‌ها و جلسات مرتب و متعددی که در سطوح مختلف در سفارتخانه انجام می‌شود، دنبال می‌کنیم و جای نگرانی ندارد و در موضوعات خاص هم اطلاع‌‌رسانی می‌کنیم.

 به زودی نتایج کار کمیته آب را در سند جامع همکاری‌های ایران و افغانستان مکتوب کنیم

قاسمی در مورد مساله آب بین ایران و افغانستان در صحبت‌های ظریف با صدا و سیما و تحریف این صحبت‌ها توسط بی بی سی و اینکه با وجود تاکید مکرر بر ادامه کار کمیته آب بین دو کشور،  این مساله بارها به بحرانی در روابط ایران و افغانستان تبدیل شده است، گفت: موضوع آب هیرمند دیرپا است سابقه این بحث به قبل از انقلاب برمی‌گردد و در نهایت این موضوع همیشه بین مقامات دو کشور مطرح بوده و در حسن نیتی که وجود داشت در کنار چهار کمیته، کمیته دیگری به نام آب تشکیل شد که تا حد خوبی به انتهای کار در این کمیته رسیدیم تا بتوانیم نتایج این پنج کمیته را در سند جامع همکاری های دو کشور مکتوب کنیم.

وی ادامه داد: فکر می‌کنم اتفاق جدیدی رخ نداده و مساله خاصی به وجود نیامده جز شیطنت کانون‌هایی که علاقه‌مند هستند روابط ایران و افغاستان را با مشکل مواجه کنند؛ چه در بحث آب چه گروه‌ها و در مسائلی که مورد توجه دو کشور است شاهد موضع‌گیری‌هایی از سوی گروه‌های داخل و خارج افغانستان هستیم و باید توجه لازم را داشته باشیم. 

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: روابط ما در حوزه آب رو به جلو بوده و امیدوارم با به انتها رسیدن کار کمیته از این فضاسازی‌ها جلوگیری کنیم ولی در ادامه بحث عراق توسط برخی بنگاه‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای خاص سعی می‌شد مسائل فی مابین ایران و همسایگان بزرگ نمایی شود و ایجاد مساله کند. شاید در سیاست آمریکا در بحث تحریم نیاز دارند روابط ایران و همسایگان را در وضعیت ما مطلوب‌تری مشاهده نکنند به همین دلیل شاهد فضا‌سازی‌ها هستیم البته ما و همسایگان به این نکته‌ها وقوف کامل داریم و با درایت از این وضعیت عبور می‌کنیم.

وزارت نفت بهترین مرجع پاسخگو در مورد قول و قرار با طرف‌های ژاپنی است

قاسمی در مورد اظهارات مسجدی سفیر ایران و درخواست جایگزینی دلار با ریال در مراسم اربعین گفت: اطلاع دقیق ندارم. باید از سازمان حج و زیارت پرس‌و‌جو کنید که درگیر مسائل عتبات و اربعین هستند. گزارش دیدار اخیر سفیر با مقامات عراقی را دقیق ندیدم.

وی در مورد مذاکره ایران و ۴+۱ و اینکه قرار بود گفت‌وگوهایی در سطح کارشناسی در اروپا برگزار شود، گفت: چیزی کنسل نشده و قراری به طور قطع گذاشته نشده است. ولی احساس می‌کنم در یک مرحله‌ای نیاز به مذاکره مجدد داریم اینکه تحت چه عنوانی در کجا و کی را نمی‌دانم ولی تا الان اطلاعات من حکایت از این می‌کند که تاریخ و مکان قطعی برای این مذاکرات تعیین نکردیم. عمدتا تنظیم اجلاس‌های چندجانبه که تعدادی از مقامات عالی کشور در آن شرکت می‌کنند زمان ‌بر است. در زمان لازم بعد از تنظیم مکان و زمان اطلاع‌رسانی خواهد شد

قاسمی در خصوص اجلاس روز جمعه و برنامه آن گفت: یکی از موضوعات اساسی این اجلاس بحث سوریه است و البته برای بحث در مورد سایر موضوعات هم فضا باز است. در کنار نشست سه جانبه دیدارهای دوجانبه را خواهیم داشت.

وی در خصوص قطع واردات نفت ایران توسط ژاپن در نیمه‌های سپتامبر گفت: اطلاعی ندارم وزارت نفت بهترین مرجع پاسخگو در مورد قول و قرار با طرف‌های ژاپنی خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: فشاری از سوی آمریکا روی کشورها وجود دارد مقاومت بسیاری هم نسبت به سیاست‌های آمریکا وجود دارد. برخی به دنبال گرفتن فرصت‌ها و استمرار همکاری‌ها با ایران هستند. آخرین وضعیت تفاهم ژاپن و آمریکا و ایران را وزارت نفت باید مطرح کند.

موضوع سفر خاخام اعظم روسیه را پیگیری می‌کنم

وی در خصوص سفر خاخام اعظم روسیه در قالب یک هیات دیپلماتیک و اینکه روسیه سفر هیات پارلمانی خود را منوط به حضور لازار کرده بود، گفت: این موضوع را نخستین باری است که از شما می‌شنوم. تصور نمی‌کنم موضوع درستی باشد با توجه به نشردهنده خبر فکر می‌کنم این هم در چارچوب جنگ روانی و مسائلی است که توسط رژیم صهیونیستی با شدت دنبال می‌شود. در مورد این موضوع اطلاعی ندارم ولی قطعا پیگیری می‌کنم.

قاسمی در پاسخ به سوالی در خصوص پیمان پولی سه جانبه بین ایران، ترکیه و روسیه و نشست جمعه گفت: من هیچ چیز را تا بعد از اجلاس تایید نمی‌کنم با توجه به نوع روابط سه کشور و وضعیت جهان موضوعات زیادی وجود دارد. هر تفاهمی در مصاحبه روسای این کشورها به اطلاع همه رسانه‌ها خواهد رسید.

منبع: خبرگزاری ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
0
0
بسیار زیبا و‌ درهم برهم و بی ربط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین