آفتابنیوز : مجاهدين خلق، يك سازمان نظامي مخالف حكومت ايران است كه4000 عضو دارد و اكنون هم درپايگاهي در عراق، تحت حفاظت نيرو هاي آمريكايي قرار دارد. اين گروه، از حمايت برخي نو محافظه كاران واشنگتن هم برخوردار است.
روزنامه ديلي تلگراف بريتانيا هم از اين گروه حمايت مي كند و ادعاهايي را مبني برلزوم تغيير حكومت ايران با استفاده از اين گروهك مطرح كرده است.
حتي برخي از نمايندگان احزاب مختلف بريتانيا هم در تلاش هستند به فعاليت مجاهدين مشروعيت ببخشند. با اين وجود، جك استراو، وزير امور خارجه انگليس، گروهك مجاهدين را جزء سازمان هاي تروريستي دانسته ومقامات انگليسي از ارتباط با اين گروه منع شده اند، هرچند كه برخي مقامات بريتانيا، خواهان لغو اين ممنوعيت هستند.
از جمله اعضاي مجاهدين كه به خارج پناهنده شده اند مي توان به اردشير پرهيزكاري اشاره كرد كه در هلند زندگي مي كند. وي كه با صندلي چرخدار حركت مي كند، به خبر نگار گاردين توضيحاتي در مورد شكنجه هاي سخت و سنگين سران گروهك مجاهدين ارائه داده است. وي تاكيد كرده است تنها تقصير او، مخالفت با « جلسات خود انتقادي» و تنبيه مخالفان در داخل گروه بوده است:« آنها از روش هاي استاليني براي خلاص شدن از شر مخالفان استفاده مي كنند.»
پرهيزكاري گفته است او را به سرويس هاي مخفي صدام حسين تحويل داده اند وبه زندان ابوغريب منتقل كرده اند و حتي بازديد سازمان صليب سرخ جهاني هم نتوانسته است وضعيت زندانيان را درآن زمان بهبود بخشد.
يك عضو ديگر اين گروه هم كه سه سال را در ابوغريب گذرانده است تاكيد كرده است با وجود گذشت اين زمان، هنوز به مشاوره روان پزشك نياز دارد. وي از سوي مجاهدين خلع به جاسوسي براي ايران متهم شده بود.
پرهيزكاري سپس اضافه مي كند:« به مردم هشدار مي دهم كه در دام مجاهدين نيافتند. اگر زماني مجاهدين در ايران به قدرت برسند، حكومتي ديكتاتوري تشكيل خواهد شد.»
شهادت اين دو نفر، با گزارش ديده بان حقوق بشركه در روزنامه نيويورك تايمز منتشر شده است همخواني دارد. بر اساس اظهارات 12 عضو سابق مجاهدين، تصوير تاريكي از نحوه رفتار اين سازمان با اعضايش وجود دارد و حتي دو مورد مرگ در زمان شكنجه هم ديده شده است.
آن سينگلتون، سرباز سابق انگليسي هم كه پيشتر در اين گروهك فعال بود، سازمان مجاهدين خلق را ارگاني براي شستشوي مغزي مي داندكه اعضايش را به طلاق و ازدواج مجدد وادار مي كند.
سينگلتون تصور مي كرد به يك گروه فمينستي و ماركسيستي ملحق مي شود كه با ايران در جنگ است اما اكنون از حمايت سياستمداران بريتانيايي از اين گروه بسيار وحشت زده شده است.
گروهك مجاهدين خلق توانسته بود از طريق برنامه هاي خيريه، سالانه پنج ميليون دلار كمك جمع آوري كند اما نهايتاً درسال 2001 ميلادي، كميسيون خيريه جهاني، اين روند را متوقف كرد و اعلام كرد مقصد نهايي اين پول مشخص نيست.
واكنش لرد كوربت از حاميان اين گروه، به گزارش سازمان ديده بان حقوق بشر اين چنين بود:« تمام مصاحبه شوندگان، عوامل امنيتي ايران بوده اند. لايحه اي قرار است درسناي امريكا تصويب شود كه راه كمك مالي به اپوزيسيونهاي ايران را هموار خواهد كرد. آنها مي خواهند مجاهدين را از اين راه باز دارند.»
لرد كوربت حتي اظهارات آن سينگلتون را هم رد كرده و او را به همكاري با سازمان هاي اطلاعاتي درايران متهم كرده است.
در مقابل سينگلتون مي گويد: ادعاي لرد كوربت مبني بر همكاري سازمان هاي دولتي و بشر دوستانه جهاني با حكومت ايران، حاكي از عدم تمايل وي در به عهده گرفتن مسئوليت حمايت از گروهك مجاهدين است.