آفتابنیوز : سایت سازمان بهداشت جهانی در همین زمینه گزارشی از میزان خودکشی درکشورهای جهان در سال2016 اعلام کرده که میانگین جهانی خودکشی 10.6 و در ایران 4.1 در هر صد هزار نفر است که نشان می دهد کمتر از نصف میانگین جهانی است. در عین حال این مسئله نیز قابل تامل است که این آمار براساس اعلام کشورها به این سازمان ارائه می شود.
مردان رتبه ۱۲۷ و زنان رتبه ۱۱۴
روزهای قبل در خبری سازمان بهداشت جهانی در خصوص جایگاه ایران درمرگ ناشی از خودکشی رتبه ۱۶۴ از مجموع ۱۸۳ کشور را گزارش کرده بود. در همین حال علیرضا کاهانی معاون پژوهشی سازمان پزشکی قانونی با بیان این که ایران در بین 182 کشور رتبه 124 را در موضوع خودکشی به خود اختصاص داده است، گفت: نرخ خودکشی در مردان رتبه ۱۲۷ و در زنان رتبه ۱۱۴ را دارد.
ضمن آن که بررسیها نشان داده است که در ایران نرخ خودکشی، بیشتر از فوت شدگان ناشی از مواد مخدر و دگرکشی و کمتر از تصادفات است. وی افزود: میزان مرگ و میرهای غیرطبیعی ارجاع شده به سازمان پزشکی قانونی کشور طی ۱۰ سال گذشته ۳۹۳ هزار و ۹ نفر بوده است و میزان مرگ و میر ناشی از اعتیاد ۳۳ هزار و ۶۵۴ نفر (6/8 درصد)، موارد مشکوک به خودکشی ۳۸ هزار و ۵۶۰ نفر (8/9 درصد)، موارد مشکوک به دگرکشی ۲۴ هزار و ۱۲۳ نفر (1/6 درصد) و موارد فوت ناشی از تصادفات ترافیکی ۱۹۲ هزار و ۲۳۵ نفر (9/48درصد) بوده است. همچنین بررسی روند تغییرات آمار متوفیان مشکوک به خودکشی از سال ۸۷ تا ۹۶ از ۳۴۲۸ نفر به ۴۶۲۵ نفر افزوده شده است.
از تهران تا مرکزی
معاون پژوهشی سازمان پزشکی قانونی وضعیت استان های مختلف کشور از نظر تعداد افراد متوفای مشکوک به خودکشی طی سال های 87 تا 96 را با جزئیات بیان کرد و گفت: این میزان در تهران ۵۱۹۱ نفر، کرمانشاه ۲۷۰۴ نفر، فارس ۲۶۵۴ نفر و خوزستان ۲۵۶۱ نفر بوده است که بالاترین رتبهها را به خود اختصاص دادند. همچنین خراسان جنوبی با ۱۷۰ نفر، سمنان ۲۰۵ نفر و یزد با ۲۸۸ نفر کمترین میزان را داشتهاند. متوسط درصد رشد خودکشی نیز مربوط به بوشهر با 1/16 درصد، کهگیلویه و بویراحمد با 2/11 درصد و مرکزی با 2/10 درصد بوده است. همچنین حلقآویز کردن با حدود ۵۰ درصد و مسمومیت با سموم بیشترین میزان روشهای خودکشی را به خود اختصاص دادند.
بیشتر سنین کمتر از 18 سال
همچنین میزان خودکشی در سال ۹۶ در بین افراد زیر ۱۸ سال 6/8 درصد، ۱۸ تا ۲۴ سال 5/20 درصد، ۲۵ تا ۲۹ سال 4/15 درصد و ۳۰ تا ۳۹ سال 4/24 درصد بوده است. به گفته وی، بیشترین میزان خودکشی در شش ماهه نخست سال اتفاق میافتد به طوری که بین سالهای ۸۷ تا ۹۶ بیشترین میزان خودکشی مربوط به تیرماه و کمترین میزان خودکشی مربوط به آذرماه بوده است.
منبع: خراسان