به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ویتالی چورکین نماینده روسیه در سازمان ملل با اشاره به اینکه روسیه از پیشنویس قطعنامه با شکل فعلی آن حمایت نمیکند گفت: «بعضی از سازمانها که مظنون به دست داشتن در فعالیتهای حساس هستند بدون اینکه مدرکی علیه آنها وجود داشته باشد در لیست تحریمها قرار گرفتهاند و به همین علت نمیتوان با آنها همکاریهای تجاری داشت».
چورکین در ادامه اظهارات خود با اشاره به اینکه همین موضوع میتواند سبب بروز برخی مشکلات شود افزود: «هدف قطعنامه این نبوده است، ما میخواهیم مطمئن شویم که ما میتوانیم به فعالیتهای که کاملا قانونی و صحیح بوده و هیچ ارتباطی با فعالیتهای هستهای ندارند بدون هیچ دخالت یا آزار و اذیتی به کار خود ادامه بدهیم».
چورکین همچنین با تکذیب ادعای برخی رسانههای غربی که روسیه بخاطر منافع خود در ایران متن قطعنامه را کمکم میتراشد گفت: «ما معتقدیم که این قطعنامه به بررسی بیشتری نیاز دارد، ما مخالف مسدود کردن سرمایهها نیسیتم زیرا این ماده مهمی در قطعنامه است اما این بند نباید بر تمامی فعالیتهای اقتصادی خارجی ایران که تهدیدی برای ان.پی.تی نیست تاثیر بگذارد، این در حالی است که بسیاری از کشورهای از جمله کشورهای گروه 1+5 بیش از ما در ایران منافع دارند».
وانگ گوانگ یا نماینده چین در سازمان ملل نیز با اشاره به اینک محتوای این قطعنامه تا حدودی با آنچه که چین به دنبال آن است متفاوت است گفت: «شورای امنیت حق انتخاب دارد که آیا خواستار اعمال فشار بیشتر و عدم اجماع میان اعضای آن است یا خواستار قطعنامهای است که میتواند سبب هماهنگی 15 عضو آن شود».
آلجاندرو وولف نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل نیز در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا خودداری روسیه از تصویب قطعنامه را میپذیرد گفت: «ما امیدواریم که قطعنامهای مورد رضایت همگی اعضا داشته باشیم ولی ما خواهان قطعنامه شدیدی هستیم که حقیقتا به ایران نشان دهد که جامعه بینالمللی دیگر نقض مستمر الزامات ایران را نخواهد پذیرفت».
درخواست مجدد روسیه برای اصلاح برخی مفاد پیشنویس قطعنامه بعد از آن صورت میگیرد که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در روزهای اخیر از تلاش برخی کشورهای غربی برای تنظیم قطعنامهای ضد ایرانی و تنبیه این کشور در شورای امنیت سازمان ملل به شدت انتقاد کرد. بنابر اظهارات لاوروف آمریکا و کشورهای غربی تلاش میکنند ضمن جایگزینی شورای امنیت با آژانس اوضاع را به نفع خود تغییر دهند. لاوروف با اشاره به اینکه این کار با اصول اساسی توافق شده مغایرت دارد گفت: «شوری امنیت سازمان ملل متحد نباید جایگزین آژانس بین المللی انرژی اتمی شود بلکه باید به آژانس برای پیشرفت در حل مساله کمک کند».
وی همچنین با اشاره به اینکه روسیه خواهان حل پرونده ایران در آژانس است و شورای امنیت نباید جایگزین آژانس شود گفت: «موضع روسیه بر این نکته استوار است که تحریم ایران نباید همه جانبه و فراگیر بوده و جنبه تنبیهی داشته باشد».
در روزهای اخیر روسیه توانست با مخالفت با بند مربوط به ممنوعیت سفر مقامات ایرانی آنرا از متن پیشنویس خارج کند. در متن جدید به جای ممنوعیت از کشورها خواسته شده که در مورد ورود و یا اجازه ترانزیت به اشخاصی که در برنامه هستهای ایران فعالیت دارند هشیار باشند و ورود و خروج آنها را به کمیتههای تحریم شورای امنیت گزارش دهند.
بنا به مفاد متن پیشنویس تهیه شده چنانچه آژانس بینالمللی انرژی اتمی توقف کامل فعالیتهای هستهای ایران را تایید کند امکان لغو تحریمهای سازمان ملل نیز وجود دارد. در متن پیشنویس قطعنامه تحریم ایران آمده است اگر ظرف 60 روز پس از تصویب قطعنامه، محمد البرادعی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کند که ایران غنیسازی اورانیوم و تولید آب سنگین را متوقف کرده، پروسه اعمال تحریمها متوقف خواهد شد.