کد خبر: ۵۵۲۷۹۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۷ - ۰۱:۳۵
سرپرست وزارت رفاه:

۱۵ تا ۲۵ درصد از سالمندان دچار افسردگی و اضطراب هستند

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر هزینه‌های بالای درمان بیماری‌های سالمندان، از افسردگی و اضطراب ۱۵ تا ۲۵ درصدی آنان خبر داد.
آفتاب‌‌نیوز :
 انوشیروان محسنی بندپی در تشریح برنامه‌های دولت در حوزه سالمندی گفت: همه کشورها با روند افزایش سن سالمندی روبه‌رو هستند اما نرخ رشد جمعیت در ایران ١.٢ درصد است و نرخ رشد جمعیت سالمندی نیز به ٣.٨ درصد می‌رسد.

وی با بیان اینکه در سال ٢٠٣٠ حدود ١٣ درصد جمعیت کشور سالمند خواهند شد، اظهارکرد: این رقم در سال ٢٠۵٠ به حدود ٣٠ درصد خواهد رسید.

محسنی بندپی با اشاره به نقش خانواده، اجتماع و دولت در جوامع در حال سالمندی گفت: باید به عنوان دولت به دو بخش دیگر نیز کمک کنیم تا اقدامات بهتری انجام دهند. در حال حاضر دبیرخانه شورای ملی سالمندان در سازمان بهزیستی مستقر شده و با تدوین وتصویب  سند سالمندی نقشه راه ترسیم کرده است.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: توانمندسازی سالمندان با تاکید بر نقش آموزش، اشتغال و ایجاد محیط سالم برای حمل و نقل بهتر آنها و... امکان پذیر خواهد شد و این موارد سیاستگذاری جمهوری اسلامی در حوزه سالمندان هستند. هم خانواده و هم اجتماع می‌توانند به سالمندان کمک کنند و در حال حاضر ۱۲۰ بنیاد فرزانگان به عنوان حلقه‌های ارتباطی بین سالمندان و سیاستگذاران این ارتباط را میسر کرده‌اند.

محسنی بندپی در ادامه از تنهایی ۶ درصدی سالمندان مرد در ایران خبر داد و گفت: این آمار در مورد زنان سالمند به  ۲۱ درصد می‌رسد. یکی از نقش‌هایی که دولت می‌تواند در این زمینه ایفا کند، توسعه بنیاد فرزانگان همچنین توسعه مراقبت‌های در منزل است، یعنی شرایطی در منزل فراهم شود که کانون خانواده برای نگهداری سالمندان مناسب سازی شود.

وی افزود: به عبارت دیگر حمایت‌های اجتماعی و مناسب سازی فضای خانه و زمینه‌سازی برای نگهداری سالمندان در خانه باید در دستور کار قرار بگیرد.

سرپرست وزارت رفاه با اشاره به دو تجربه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی توضیح داد: سازمان بهزیستی رشد و تکامل همه جانبه کودکان را در دستور کار قرار داده است. به عبارت دیگر قصد داریم تا از همان دوران کودکی کاری کنیم تا آنان سالمندی موفق و پویا داشته باشند.
محسنی بندپی در ادامه به انجام پیمایش سالمندی با همکاری صندوق بین المللی جمعیت سازمان ملل اشاره کرد و افزود: این پیمایش قصد دارد تا ابعاد مختلف زندگی سالمندان از جمله مسائل اقتصادی اجتماعی و ... آن را به طور دقیق ارزیابی کند تا به این ترتیب برنامه‌ریزی‌های دقیقی را داشته باشیم.

در بخش دیگری از  اختتامیه کنفرانس منطقه‌ای سالمندی معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به تصویب سند سالمندی در شورای عالی سلامت گفت: این سند در کنار دیگر دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در شاخص‌های توسعه انسانی، سبب پیشرفت بیشتر کشور در شاخص‌های توسعه انسانی، به ویژه در مورد زنانه شدن سالمندی و افزایش رفاه و کاهش فقر می‌شود.

به گزارش ایسنا،وی با ابراز امیدواری از گسترش الگوهای جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه‌ای و بین المللی ادامه داد: امیدواریم تا بتوانیم دستاوردهای ایران به ویژه تجربه الگوی گفتگوی ملی خانواده و تجربه ایران در این زمینه را به منطقه معرفی کنیم.

به گفته ابتکار، طرح گفتگوی ملی خانواده از سال گذشته آغاز به کار کرده و می‌تواند به عنوان یک الگوی موفق به کشورهای منطقه معرفی شود.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۳
0
0
احساس ناامنی وبی پشتوانگی
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین