کد خبر: ۵۵۲۸۹
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۸۵ - ۲۰:۱۶
چایکاران دیگر رمق ندارند

خواب تلخ باغهای چای

آفتاب‌‌نیوز : کارشناسان معتقدند، ایران از جمله چند کشور مطرح دنیا از نظر کیفیت برگ چای است اما بی‌برنامه‌گی، قاچاق و فرسودگی کارخانه‌های چای خشک‌کنی تولید چای کشور را در شرایط بحران قرار داده است. 

آنان تأکید می‌کنند، اگر از قاچاق و واردات بی‌رویه چای بی‌کیفیت اما پراسانس خارجی به کشور جلوگیری شود بخش مهمی از صنعت چای کشور از بحران کنونی نجات پیدا می‌کند.
اما آیا قاچاق با آن تعاریف مشخص، بازارهای داخلی را از چای خارجی به حد اشباع رسانیده است. این سوال نماینده در تریبون صحن مجلس ششم که فریاد می‌کشید این چگونه قاچاقی است که چای بسته‌بندی شده را در ویترین مغازه در معرض خرید همگان قرار می‌دهد؟ هنوز در گوش باغداران و فعالان صنعت چای زنگ می‌زند! 

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس هفتم می‌گوید: ما با واردات چای مرغوب مشکلی نداریم اما چایی که امروز در بازارهای ما به دست مصرف‌کننده می‌رسد توفاله‌ای است که به آن اسانس زده‌اند. 

محمدعلی حیدری شلمانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب در عین حال به خروج برگ سبز چای باغداران از کشور اشاره می‌کند و می‌افزاید: در برخی موارد چای داخلی ما در خارج فراوری می‌شود و به کشورهای دیگر از جمله ایران با قیمتی بالا صادر می‌شود. 

او تأکید می‌کند: در حال حاضر 70 تن چای خارجی با کیفیت   غیرقابل قبول از خارج وارد شده و به بازارهای داخلی تزریق می‌شود، این میزان رمقی برای 30 تن چای تولید داخلی برای رقابت با همتای خارجی خود باقی نگذاشته است. 

حیدری معتقد است: تا زمانی که وزارت بازرگانی برای واردات چای از وزارت جهاد کشاورزی مجوز نگیرد و همچنین وزارت بهداشت بر کیفیت چای وارداتی نظارت نداشته باشد وضعیت تغییری نمی‌کند و مصرف‌کننده و تولیدکنندگان چای داخی همچنان لطمه خواهند خورد. 

او می‌گوید: باید جلوی قاچاق چای از مراکزی مانند چابهار و مناطق مرزی گرفته و از سوی دیگر واردات قانونی چای نیز ساماندهی شود تا تولیدکنندگان داخلی تحت فشار این حجم واردات مجبور به تغییر شغل نشوند. 

نماینده طوالش همچنن به انحلال سازمان چای کشور اشاره می‌کند و می‌گوید: حتی کشورهایی که باغات برگ سبز چای ندارند سازمان چای در آنها فعال است اما ما که از نعمت باغات سرسبز چای با کیفیت بهره‌مند هستیم سازمان خود را منحل می‌کنیم. 

او می‌گوید: از زمانی که وزارت کشاورزی به جای وزارت بازرگانی (سال 67) متولی صنعت چای کشور شد وضعیت چای و چایکاران در بحران قرار گرفته است. 

عضو کمیسیون کشاورزی تصریح می‌کند: در صنعت چای از سویی  باغات و چایکاران را داریم که باید زیر نظر وزارت کشاورزی باشد از سوی دیگر کارخانجاتی در این زمینه فعالیت می‌کنند که باید زیرنظر وزارت صنایع قرار گیرند و از طرف دیگر صادرات، واردات و نظارت بر توزیع چای با هماهنگی دو وزارتخانه ذکر شده از طریق وزارت بازرگانی صورت گیرد.
او به طرح 13 بندی چای کشور اشاره می‌کند و می‌گوید: در این طرح برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی دولت موظف شده است در صورتی که برگ سبز چایکاران و چای خشک کارخانه‌ها از سوی بخش خصوصی خریداری نشد این محصولات را خریداری کند،‌ این خرید تضمینی بخشی از مشکلات ما را حل خواهد کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین