آفتابنیوز : فرهاد گرگین پور زاده سال 1327 در شیراز از موسیقیدانان ایل قشقایی بود که نوازندگی را با ساز آکاردئون و به همراه برادرش 'فرود' آغاز کرد.
به گزارش آفتابنیوز؛ این هنرمند دوران کودکی خود را در ایل و روستا گذراند و از سال 1335 شروع به آموختن موسیقی کرد و از آنجا که دچار نابینایی بود، ناچار شد مدتی مدرسه را ترک کند؛ اما پس از مدتی وقفه، دریافت که دچار کم بینایی است و می تواند دوباره تحصیل را در روستای محل اقامتش، زنجیران از سر گیرد.
به نوشته ایرنا؛ وی دوره دبیرستان را در تهران به اتمام رساند و یکی از استادان او در ساز آکاردئون انوشیروان روحانی بود.
این هنرمند عمده تمرکز خود را بر نوازندگی آکاردئون بنا نهاد و در این سال ها آنچنان این ساز را در موسیقی قشقایی به کار گرفت که نوازندگی این ساز جزوی از فرهنگ موسیقایی قشقایی شد.
فرهاد گرگین پور پس از اتمام دوره دبیرستان در تهران، دانشجوی دانشگاه شیراز در رشته زبان و ادبیات فارسی شد و دوره کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه تهران سپری کرد و از سال 1353 به شغل معلمی روی آورد. وی افزون بر 20 سال به تدریس مشغول بود و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد نیز بود.
وی در راه ترویج موسیقی قشقایی و موسیقی سنتی بسیار تلاش کرد تا آنجا که موسیقی قشقایی را با نام خانواده گرگین پور می شناسند.
فرهاد گرگین پور در سال های اخیر ساکن شهرستان آباده در شمال فارس بود و در سن 70 سالگی به علت بیماری سرطان در بیمارستان نمازی شیراز درگذشت.
پیکر «فرهاد گرگینپور» جمعه تشییع میشود
پیکر فرهاد گرگینپور صبح جمعه - ۱۱ آبان - در قبرستان شهر آباده به خاک سپرده میشود.
دامون ششبلوکی - پژوهشگر موسیقی اقوام و از بستگان این هنرمند موسیقی قشقایی - با تأیید این خبر به ایسنا، گفت: مرحوم گرگینپور که اخیراً متوجه شده بود به سرطان مبتلا شده است، سه روز گذشته شرایط وخیمی داشت و در بیمارستان بستری بود تا اینکه ساعت ۸ شب چهارشنبه از دنیا رفت.
او ادامه داد: پیکر این هنرمند فردا از شیراز به محل سکونش شهر آباده منتقل میشود تا روز جمعه در دارالرحمه این شهر به خاک سپرده شود. معمولا رسم قشقاییها به این صورت است که از زمان فوت تا تشییع فاصلهای ایجاد شود تا بزرگان ایل و مردم بتوانند برای شرکت در مراسم حضور پیدا کنند.
این پژوهشگر موسیقی اقوام اظهار کرد: فرهاد گرگینپور ساز آکاردئون را به صورت تخصصی ادامه داد تا جایی که این ساز در مناطق عشایری چهره بومی پیدا کرد و ممکن است افرادی که از سیاهچادرهای عشایری دیدن میکنند این ساز را نیز در کنار دیگر ملزومات ایل ببینند. در واقع فرهاد این ساز را نهادینه کرد تا جایی که لرهای کهکیلویه و بویر احمد نیز شیوه نواختن آن را از این هنرمند وام گرفتند.
ششبلوکی بیان کرد: حبیب گرگینپور پدر فرهاد از استادان مسلم سهتار قشقایی بود که چهار فرزند نابینا به نامهای مصطفی، فرود، فرهاد و پریچهر دارد که همه آنها در ادبیات موسیقی سرآمد هستند.