آفتابنیوز : اين روند تكرارى كه بارها در فوتبال ما از گذشته تاكنون ادامه داشته هيچ گاه سودى براى حضور پرقدرت تيمهاى ما در عرصههاى بين المللى نداشته است. عادت كردهايم كه مربيان درجه دوم و سوم جهان را به كار گماريم و بعد از صرف هزينه زياد و عدم نتيجهگيرى در تورنمنتهاى گوناگون دوباره دست به دامن مربيان داخلى شويم، آن هم زمانى كه فرصتى براى ترميم وجود نداشته و در كمترين زمان و با عجله مجبور به اين كار شدهايم.
اما مهمترين موضوعى كه در حال حاضر براى فوتبال ملى ما مطرح است هدايت تيم ملى اميد است. تيمى كه بايد در كمتر از ۳ ماه پا به مسابقات مقدماتى المپيك بگذارد، آن هم در گروهى بسيار مشكل و در رقابت با استراليا و عربستان كه بايد به دنبال جواز حضور از دور نخست باشيم. حال در اين شرايط فدراسيون و كميته ملى المپيك به اين جمع بندى رسيدهاند كه بهترين كار سپردن تيم ملى اميد به دست يك سرمربى داخلى است اما مسأله مهم در اين شرايط تعداد مربيان بيكار و واجد شرايط براى اين كار است و اينكه اين مربيان چه سوابقى در كارنامه خود دارند چرا كه قرار است سرمربى تيم ملى اميد در اين زمان كم تيمى را آماده كند كه كار بسيار سختى براى رسيدن به مسابقات المپيك دارد.
در اين بين مهمترين گزينههاى مطرح شده هم محمود ياورى و مجيد جلالى هستند. ديروز داريوش مصطفوى با محمود ياورى جلسهاى برگزار كرد البته ياورى دوست ندارد زياد درباره اين جلسه صحبت كند. او فقط مىگويد: بله، جلسهاى داشتيم. قرار شد تا مسؤولان نيز جلسهاى بگذارند و بعد از بررسى با ما تماس بگيرند. هم به من پيشنهاد شده و هم به ديگران اما تصميم نهايى با فدراسيون است.
او درباره پذيرفتن هدايت تيم ملى اميد ادامه مىدهد: من خدمتگزار ورزش و جوانان هستم و دوست دارم هر كارى مىتوانم براى تيم ملى اميد انجام دهم. محمود ياورى يكى از باسابقهترين مربيان فوتبال ما محسوب مىشود، اما هيچ گاه نتوانسته به عنوان يك سرمربى بزرگ خود را مطرح كند. او در ابومسلم و بعد از آنكه اين تيم نتايج قابل قبولى نگرفت جاى خود را به فيروز كريمى داد.
در استقلال اهواز نيز با تكرار همين داستان باز هم ميدان را به كريمى واگذار كرد تا يك مربى ناكام لقب بگيرد. اما گزينه دوم مجيد جلالى است. سرمربى كه بعد از قهرمانى با پاس در ليگ سوم ديگر هيچ گاه نتوانست موفقيت ديگرى در فوتبال ايران به دست آورد. جلالى بعد از بركنارى از هدايت پاس در ليگ چهارم يك فصل بعد هدايت تيم بحران زده قندى يزد را بر عهده گرفت اما در آنجا نيز ناموفق بود و بعد از آنكه نتوانست با اين تيم به پيروزى برسد قندى به ليگ دسته يك سقوط كرد و كار جلالى نيز در يزد به پايان رسيد. در ليگ ششم نيز جلالى دوباره به پاس بازگشت اما اين بار هم بعد از ۱۰ هفته مسؤولان اين باشگاه ادامه كار با او را به صلاح ندانستند تا جلالى جاى خود را به همايون شاهرخى بدهد.
كاملاً مشخص است كه مسؤولان ورزش ما با چشم پوشى از آوردن مربى خارجى حال مجبور هستند با همين گزينههاى محدود به توافق برسند. البته اين روزها هيچ كدام از مسؤولان فدراسيون و كميته ملى المپيك پاسخگوى تلفنهاى همراه خود نيستند و فقط با حضور در برخى كنفرانسهاى مطبوعاتى به طور كلى اذعان مىكنند كه درباره بر سر كار آمدن يك مربى داخلى به توافق رسيدهاند. هنوز فراموش نكردهايم يك تيم ملى اميد چگونه در مقدماتى المپيك آتن با محمد مايلى كهن به نتيجه نرسيد. حضور در المپيك مهمترين رويداد ورزشى جهان مسأله كم اهميتى نيست كه بتوان با عجله درباره آن تصميمگيرى كرد.