کد خبر: ۵۵۴۹۶۸
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۳

امیر تتلو تکثیر شده‌ است؟

نکتۀ ترسناک اینجاست که انگار اراده‌ای برای رشد تتلوها وجود دارد. آنها را دست‌ کم نگیریم. تتل‌ها در ورزش، اقتصاد، سیاست و حتی دانشگاه‌ها تکثیر شده و حالا یکی‌ یکی پذیرفته می‌شوند.
آفتاب‌‌نیوز :
«از دیروز که مدیریت «اینستاگرام» خبر داد: صفحه امیر تتلو را با بیش از چهار میلیون دنبال‌کننده یا فالوئر بسته است، به این فکر می‌کنم که چرا چهار میلیون نفر؟ یعنی بیش از آن که موضوع بستن اهمیت داشته‌ باشد به چهار میلیونی فکر می‌کنم که او را دنبال می‌کنند یا می‌کردند.

تتلو متولد سال ۱۳۶۲ است. زاده و بالیده در همین سرزمین. نه در دوران شاهنشاهی زندگی‌ کرده که رفتارش را بیندازیم گردن فرح و دربار و شاه خائن، نه می‌شود تصور کرد با سرویس‌های جاسوسی در تماس بوده که فرهنگ غربی را ترویج دهد. اتفاقاً جوان ساده‌دل و قابل‌ ترحمی است که هم از درخت بالا می‌رود، هم فوتبال بازی می‌کند، هم از نامزد اصولگرایان در انتخابات حمایت می‌کند، هم فحش می‌دهد، هم توبه می‌کند هم توبه می‌شکند...

ممکن است برخی بگویند قحط سوژه است که رفته‌اید سراغ تتلو؟ شاید شما او را جدی نگیرید اما مطمئن هستید فرزندتان یا دوست فرزندتان هم او را جدی نگرفته و در طول این سال‌ها به صفحه‌اش سر نزده و رفتارش را ندیده و گاهی اوقات به فرمان او که از دنبال‌کننده‌هایش می‌خواست قبل از خواب «بغ‌بغو» کنند، بغ‌بغو نکرده و نخوابیده‌است؟

او در عرض کمتر از شش سال به مدد شبکه‌های اجتماعی به شهرتی خیره‌کننده دست یافت. آنچنان که اتاق فکر آقای رئیسی در انتخابات دستش را گرفت و کنار حاج آقا گذاشت که عکس یادگاری بگیرند. آن هنگام هم نوشتم که بعید است آقای رئیسی حتی یک دقیقه ترانه‌های تتلو را گوش داده باشد و در این بازی «تتلو قربانی است» اما هدف وسیله را توجیه کرد.

وقتی برای انرژی هسته‌ای ترانه خواند و در شبکه‌های اجتماعی پخش شد، خیلی‌ها را غافلگیر کرد. هنوز بعد از سه‌ سال با حیرت به ناو و سربازهای ارتش که پشت سرش پا می‌کوبند نگاه می‌کنم، دوست دارم فکر کنم ساختگی است. مگر می‌شود باور کرد که تتلو آن قدر قدرت دارد که برای ساخت کلیپش ناو اجاره کند یا نترسد از سوء استفاده از لباس نیروهای‌ نظامی جز این که کسانی به او چشمک زده بودند یعنی: برو جلو پسر! برو هواتو داریم!

گفتند آن ترانه را روی ناوشکن دماوند منطقه چهارم نداجا بندرانزلی ساخته. یک جور خط و نشان کشیدن برای آمریکا با شاه بیت «خلیجِ مسلحِ فارس حق مسلم ماست.»

وزارت ارشاد گفت خبر ندارد از ساخت کار و بعید است ارتش به او اجازه داده‌ باشد و تتلو در اینستاگرامش عکسی از هدیه ارتش منتشر کرد. یعنی با هماهنگی بوده! هیچوقت کسی لازم ندید توضیح بیشتری بدهد. این هم البته شاید خودش توضیحی بود: این فضولی‌ها به شما نیامده!

تتلو در حرکت‌های پاندولی عجیب هم چند باری از موسیقی خداحافظی کرد، هم توبه‌نامه خواند، هم دختران را دعوت به حجاب کرد، هم سفیر موزه صلح شد، هم به جشن خبرگزاری فارس رفت و کنار رسایی و ضرغامی نشست و به عنوان «فعال برتر مجازی» مورد تقدیر قرار گرفت هم به روحانی پیام داد از رقابت با رئیسی کنار بکشد، هم تلاش کرد به عضویت یک تیم فوتبال در لیگ برتر در آید، هم به زندان رفت و...

آدم‌ها حق دارند عوض بشوند. اصلاً آدمی که عوض نشود، اشتباهی است. همه ما عوض شده‌ایم. کفش‌های بچگی اندازه‌مان نیست، ذائقه‌مان در مورد غذاها و دوست داشتن آدم‌ها عوض شده است. همه‌مان یک «معصومیت از دست رفته» داریم. اصلاً تنها اصل ثابت این زندگی تغییر است ولی این چرخش‌های باله‌وار شگفت‌انگیز است! این اسمش تغییر نیست، آزادی اندیشه هم نیست، آشفتگی اندیشه است.

قصد توهین به امیر تتلو و هوادارانش را ندارم. سلیقه خودشان است که البته من نمی‌پسندم. خیلی پسندیدن من هم البته مهم نیست ولی باور کنیم که این کشور پوست انداخته‌ است و سلیقه نسل جوان به ما شبیه نیست. در جامعه‌ای که بهترین نوشته باسوادترین آدم‌هایش چهل، پنجاه لایک که می‌خورد جشن می‌گیریم، لشکر «تتلیتی» ها با تتوهای عجیب، فحش های دُرشت، حمله‌های اینترنتی و ... به ما می‌گویند که یا ناخشنودی و عصبانیت، سبک دیگری از زندگی را می‌خواهند.

این که او زیرزمینی و نیمه‌ممنوع بود اما چند میلیون فالوور در اینستاگرام داشت/دارد اتفاق ساده‌ای است؟ گیرم بگویید آقا نصف اینا میرن بهش فحش میدن!

در دنیای ستاره محور و مبتذل شده، کیم کارداشیان که بیشتر با جاذبه‌های جنسی شهرت دارد هم بیشتر از تمام برندگان نوبل ادبیات دنبال‌کننده دارد و اخبار پیرامون او در هوا قاپیده می‌شود اما اینجا ایران است؛ سرزمینی که مردمش داعیه‌دار اخلاق و تمدن و فرهنگ و تاریخ چندهزارساله‌اند. از دبستان تا گورستان، از بام تا شام درس اخلاق در گوش‌مان زمزمه می‌شود و خروجی‌اش باید این باشد؟ یک جای کار نمی‌لنگد؟ صد جای کار چطور؟

نکته ترسناک اینجاست که انگار اراده‌ای برای رشد تتلوها وجود دارد. آنها را دست کم نگیریم. تتل‌ها در ورزش، اقتصاد، سیاست و حتی دانشگاه‌ها تکثیر شده و حالا یکی‌ یکی پذیرفته می‌شوند.»
منبع: عصر ایران 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین