آفتابنیوز : با توجه به افزایش محبوبیت و استقبال بینظیر کاربران و نهادهای دولتی و خصوصی در جهان از ارزهای دیجیتالی رمزنگاری شده همچون بیت کوین، کشورهای مختلفی هماکنون درصدد هستند تا با تعیین ضوابط و قوانین سختگیرانه و همچنین عرضه ارزهای دیجیتالی اختصاصی به افزایش امنیت مبادلات این چنینی کمک کرده و در عین حال به جریان روز جهان که استفاده از ارزهای مجازی رمزپایه است، بپیوندند و در این خصوص از سایر کشورها عقب نمانند.
تازهترین اخبار و گزارشهای منتشر شده از سوی وب سایت کوین ریوت، نشان میدهد که دولت روسیه با حمایت ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری این کشور تصمیم گرفته است به عرضه و معرفی یک ارز دیجیتالی اختصاصی برای روسیه بپردازد که به طور کامل تحت نظارت، کنترل و مدیریت دولت این کشور بوده و همانند سایر ارزهای دیجیتالی همچون بیت کوین قابل استخراج یا ماینینگ نخواهد بود.
این ارز دیجیتالی رمزنگاری شده که احتمالا کریپتو روبل (CryptoRuble) نام دارد، قادر خواهد بود کارهای اداری و نامهنگاریهای بروکراتیک و مبادلات رسمی و فرمالیته را تسهیل بخشد اما بعید به نظر میرسد که علاقمندان و متخصصان پلتفرم بلاک چین که برای استخراج ارزهای دیجیتالی به کار میرود، از آن پشتیبانی کنند.
نیکولای نیکیفوروف، وزیر ارتباطات و رسانه در روسیه چندی پیش نیز اعلام کرده بود که ریاستجمهوری روسیه نظر مساعدی نسبت به عرضه و معرفی یک ارز دیجیتالی رمزنگاری شده و اختصاصی دولتی نشان داده بود و انتظار میرود که این ارز با سرعت زیادی در حال توسعه بوده و در آیندهای نزدیک توسط دولت این کشور معرفی، عرضه و توزیع شود.
وی در ادامه سخنانش گفت: اگر ما چنین تصمیمی را نمیگرفتیم، همسایگان و سایر کشورهای عضو انجمن اقتصادی اوراسیا چنین تصمیمی را میگرفتند. این در حالیست که بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان نیز در حال حاضر از ارزهای دیجیتالی بهره میبرند.
با اینکه انجمن بلاک چین در روسیه در این خصوص نظرات متفاوت و متعددی درباره عرضه این نوع ارز دیجیتالی دارند، اما گفته میشود که این واحد در هر زمانی قابلیت تبدیل شدن به واحد پول رسمی روسیه یعنی روبل را دارد و اگر صاحب این ارز دیجیتالی نتواند توضیح دهد و ثابت کند که آنرا چگونه و از چه طریقی بدست آورده است باید ۱۳ درصد آنرا مالیات به دولت این کشور دهد.
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که عرضه یک ارز دیجیتالی در روسیه میتواند مبادلات مالی و تجاری و همچنین پرداختهای الکترونیکی را به طور قابل توجهی تسهیل بخشد و موجب سادهتر شدن فعالیتهای اقتصادی در این کشور شود.
در چند سال اخیر ارزهای دیجیتالی رمزنگاری شده بسیاری همچون بیت کوین، مونرو، ریپل و اتریوم از محبوبیت و استقبال بینظیری برخوردار شده و کاربران بسیاری در جهان به دنبال استخراج و تبدیل پولهای خود به ارزهای دیجیتالی هستند چرا که این روزها بسیاری از افراد با خرید و استخراج این ارز توانستهاند به پول زیادی دست پیدا کنند.
در ابتدا بسیاری از کشورهای جهان در تلاش بودند تا این پول بیافسار را کنترل کرده و معاملات با آنرا تا حد امکان محدود کنند چرا که آنها بر این باور بودند بیت کوین به تجارتهای غیرقانونی و غیرمجاز همچون تجارت اسلحه، تجهیزات تروریستی، قاچاق دارو و مواد مخدر دامن زده و به علت آنکه مقامات قضایی و پلیس نمیتوانند طرفین معامله را شناسایی و ردگیری کنند، باعث سهولت استفاده از آن میشود. اما بعد از گذر زمان و استقبال بینظیر از این فناوری برخی دیگر از کشورها با وضع قوانین دقیق و درست، استفاده از این ارزهای دیجیتالی رمزنگاری شده را مجاز اعلام کردند تا به تسهیل در انجام مبادلات مالی و تجاری خود بپردازند.
به گزارش ایسنا، براساس گفتههای تحلیلگران، زمانیکه بیتکوین در سال ۲۰۰۹ برای نخستین بار در بازارهای جهانی ظهور پیدا کرد، ارزش آن حتی از یک دلار هم کمتر بود اما در ماههای گذشته حتی تا مرز ۲۰ هزار دلار هم رسید. درواقع، فناوری بیتکوین که یک پول رمزنگاری شده است، این امکان را به کاربران میدهد که بدون نیاز به هیچ بانکی مبادلات مالی خود را انجام دهند و همچنین هویت طرفین معامله نیز ناشناس باقی میماند.