به گزارش روزنامه هندی «ایندیا دیلی» توماس لنتوس، رئیس کمیته روابط بینالملل مجلس نمایندگان آمریکا در این باره گفت: کمیته روابط بینالملل در گردهمایی ژانویه تفاهم نامه بین شرکت ملی نفت چین (CNOOC) و ایران را بررسی خواهد کرد تا تصمیمگیری کند که آیا توافق مذکور نقض قطعنامه است یا خیر.
منابع چینی با اشاره به اینکه چنین توافقی در راستای نیازهای استراتژیک چین به انرژی و براساس تصمیم دولت چین صورت گرفته میگویند که این توافق قبل از تصویب قطعنامه حاصل شده و بنابراین چین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نقض نکرده است.
طبق توافق دو کشور طرف چینی با سرمایهگذاری 16 میلیارد دلاری در توسعه میدان گازی پارس 50 درصد از تولید گاز طبیعی LNG سهم خواهد داشت. انتشار خبر توافق چین با ایران در شرایطی صورت میگیرد که کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا بعد از تصویب قطعنامه شورای امنیت در هفته گذشته از همه کشورهای جهان در خواست کرد تا با محدودیتهای مالی و نظامی ایران را بیشتر منزوی کنند.
رایس با اشاره به اینکه تصویب قطعنامه تحریم ایران براساس فصل هفت منشور ملل متحد پیروی از آن را برای همه کشورها اجباری میکند گفت: ما از همه کشورها میخواهیم تا عمل به الزامات خود را سریعاً در دستور کارشان قرار دهند.
ژنرال پرویز مشرف، رئیس جمهور پاکستان نیز بعد از تصویب قطعنامه تاکید کرده که خط انتقال گاز ایران به پاکستان به هر قیمتی ساخته میشود. مشرف با تاکید بر اینکه کشورش هیچ فشاری را در برابر ساخت خط انتقال گاز ایران به شبه قاره تحمل نخواهد کرد، گفت: پاكستان به طور جدی نیاز به انرژی برای ادامه رشد و توسعه سریع اقتصادی دارد و برای این منظور با دیگر كشورها مذاكره میكند.