کد خبر: ۵۵۵۸۶۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۶

بعد از ۶ ماه فیلتر، بازگشت رسمی به تلگرام کلید خورد؟

با بازگشت خبرگزاری فارس به تلگرام، باید منتظر ماند و دید دیگر رسانه‌های رسمی و اصول‌گرا هم این راه رفته را بازخواهند گشت یا نه؛ اتفاقی که ساعتی بعد توسط خبرگزاری ایسنا دنبال شد.
آفتاب‌‌نیوز :
پیام تیرانداز، مدیرعامل خبرگزاری فارس، امروز اعلام کرد چون نسخه‌های داخلی تلگرام بدون فیلترینگ به کار خود ادامه می‌دهند، این رسانه هم دوباره فعالیت‌اش در این شبکه‌های اجتماعی را از سرخواهد گرفت.

تیرانداز در جلسه شورای مدیران خبرگزاری فارس دراین‌باره گفت: «مهلت اعلام شده به نسخه‌های داخلی تلگرام (طلاگرام و هاتگرام) پایان یافته و با توجه به ادامه فعالیت عادی و بدون اعمال فیلترینگ این پیام رسان‌ها، ظاهرا مشکل مجوز آنها توسط وزارت ارتباطات برطرف شده است و بنابراین ما هم منعی هم برای ادامه فعالیت در آنها نمی بینیم.» او افزود: «رسانه باید بتواند از تمام ظرفیت‌های قانونی برای ارتباط با مخاطبان استفاده کند و چه بسا در بستری که فضای عمومی را پر از شایعه و فضای روانی می‌کند، نقش روشنگری خود را فعالانه‌تر ایفا نماید.  بنابراین خبرگزاری فارس همچنان در همه پیام رسان‌های قانونی از جمله هاتگرام و طلاگرام که بیش از ۳۰ میلیون کاربر دارند، فعالیتش را ادامه می‌دهد.»

دی ماه سال گذشته در پی ناآرامی‌های به‌وجود آمده در چند شهر،  تلگرام برای نخستین بار برای مدتی کوتاه فیلتر و البته چند روز بعد دسترسی به آن آزاد شد. اما در دهه نخست اردیبهشت امسال، پس از چند روز اختلال در عملکرد این خبر رسان، تلگرام با دستوری که بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران صادر کرد، به طور رسمی فیلتر شد. با این‌حال نسخه‌های داخلی این پیام رسان چون طلاگرام و هاتگرام همچنان به‌کار خود ادامه دادند.

این وضعیت باعث شد تا عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر سابق کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه واکنش نشان دهد. او در شهریور گفت: «هاتگرام و طلاگرام پیام رسان نیستند، آن‌ها در واقع دو فیلتر شکن داخلی با مدیریت واحد هستند که بطور غیر قانونی و بر خلاف دستور قضایی با امکانات وزارت ارتباطات دسترسی کاربران ایرانی را به شبکه اجتماعی فیلتر شده تلگرام فراهم می‌کنند.»

اما در همان روزها خبر رسید طبق قراری که با مدیران دو برنامه نسخه فارسی تلگرام گذاشته شده است، به آن‌ها فرصت بومی سازی داده شده و هاتگرام و طلا گرام تا پایان آذر فرصت یافته‌اند تا از تلگرام مستقل شوند.

با این‌حال، از همان اردیبهشت، کوچ رسانه‌های دولتی از تلگرام به خبررسان‌های داخلی آغاز شد و بسیاری از رسانه‌های نیمه رسمی و اصول‌گرا هم این رویه را دنبال کردند. با این رویکرد، امکانات تلگرام بیشتر در اختیار رسانه‌های خارج از ایران و تولیدات غیر داخلی و غیر موثق قرار گرفت و فضایی پر از شایعه‌پراکنی را بدون آن که پاسخی درخور در آن پیدا شود را شکل داد.  از طرف دیگر، پیام‌رسان‌های داخلی هم نتوانستند مخاطبان زیادی را به خود جذب کنند و در امر خبررسانی و ایجاد شبکه‌های قوی اجتماعی و ارتباطی موفق باشند.  

با توجه به این شرایط، به نظر می‌رسد بازگشت خبرگزاری فارس و در پی آن ایسنا به نسخه‌های داخلی تلگرام، می‌تواند سرآغاز یک حرکت بزرگ‌تر توسط دیگر رسانه‌های اصول‌گرا و رسمی به سمت این پیام رسان‌ها باشد تا بتوانند از فضایی که در آن بیش از ۳۰ میلیون مخاطب حضور دارند، استفاده ببرند. در ماه‌های اخیر بسیاری از رسانه‌های رسمی از عدم حضور خود در تلگرام و پاسخگویی به شبهات و شایعه‌پراکنی‌های مختلف داخلی و خارجی گلایه‌ داشتند چرا که مردم همچنان از این پیام رسان کسب اطلاع می کنند.

خبرانلاین 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
امیرحسین
|
France
|
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
0
0
والا من سروشو همون روز فیلترینگ تلگرام نصب کردم یه پیام میفرستادی 10 ثانیه بعد ارسال میشد. نمیتونه پردازش کنه سرورشون تعداد بالا رو به زور میگن باید نصب کنید. همون موقع پاک کردم
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین